Wiek: 16 Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1308 Skąd: z Łodzi
Wysłany: 06-02-2010, 21:28
Matiz99 napisał/a:
Anu$$ia napisał/a:
tak jak mówiła Matiz
Kiedyś pomylono mnie nawet z maklerem giełdowym ale z kobietą jeszcze nigdy
Przepraszam,ale to przez przypadek wcisnęło mi się "a"
Matiz99 napisał/a:
Anu$$ia napisał/a:
dotykanie językiem nosa
A może być ucha?
Jak masz taki długi język to czemu nie
Jeszcze ćwiczyliśmy stawianie języka w poprzek,ale niestety jeszcze tego nie opanowałam :] Są jeszcze takie ćwiczenia jak mówienie samogłosek (w kolejności:a o e u i y) z przepony albo mówienie na wdechu zdania: jedna wrona bez ogona, druga wrona bez ogona itd jak najdłużej.
_________________ "Należy kochać Teatr w sobie, a nie siebie w Teatrze" ...
Ulubiony album: Dotyk,Perła,EKG Ulubiona piosenka: Litania,Perła i inne.
_________________ "Więc, gdy któregoś ranka znowu obudziłam się sama, zrozumiałam, że z różnych powodów wszyscy w końcu odejdą, a muzyka zostanie. Do końca życia!"
Możeby sie razem napić wina i potem dostaniesz korek
Trzymam za słowo.
Anu$$ia, dzięki jeszcze raz.
_________________ "Więc, gdy któregoś ranka znowu obudziłam się sama, zrozumiałam, że z różnych powodów wszyscy w końcu odejdą, a muzyka zostanie. Do końca życia!"
I sektor - 140 zł (?)
II sektor - 90 zł
III sektor - 60 zł
[ Dodano: 15-02-2010, 12:11 ]
Tzn. tam cała widownia była podzielona na sektory, nazwane literami alfabetu, ale pisząc "sektory", miałem na myśli te "grupy" ławek oddzielonych przejściami (w kolejności od sceny).
Wiek: 16 Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1308 Skąd: z Łodzi
Wysłany: 15-02-2010, 12:21
W sumie to chyba nie za bardzo się opłaca w tym III sektorze siedzieć,chyba,że ktoś strasznie chce usłyszeć jakiegoś artystę:) A pamiętasz kiedy mniej więcej była sprzedaż biletów?
_________________ "Należy kochać Teatr w sobie, a nie siebie w Teatrze" ...
Ulubiony album: Dotyk,Perła,EKG Ulubiona piosenka: Litania,Perła i inne.
Chyba niedługo (może 2 dni) przed festiwalem było jeszcze kilka miejsc, z tym że raczej słabych. Fakt, III sektor nie jest najlepszy, aczkolwiek usłyszeć Edytę na żywo to jest coś wspaniałego. II sektor jest chyba całkiem ok.
Czy ktoś mógłby mi wreszcie na dobre wytłumaczyć różnice pomiędzy 'chest voice', 'head voice', a 'beltingiem'? Z góry dzięki
Chest voice to nic innego jak głos wydobywany rejestrem piersiowym (podczas śpiewania czujesz, że głos wydobywa się z klatki piersiowej). Jest to pełny, donośny głos. Head voice to głos wydobywany rejestrem głowowym (miękki, ciepły, wysoki głos a'la Steczkowska), zazwyczaj śpiewa się nim wyższe dzięki. Belting to wysokie i potężne tony, mające ostre metaliczne brzmienie (śpiewasz "na full").
Dzięki Kopaneek! Teorie znałem, ale jakoś nie słyszałem różnicy. Czy dobrze mi się wydaje, że "Belting" i "Chest voice" są podobe w brzmieniu, ale ten pierwszy jest po prostu bardziej ostry ? Stwierdzam też tak na przykładzie dźwięków - zarówno w "chest voice", jak i "beltingu" wysokości były prawie te same.
Na początku tego filmiku też jest belt? Dla mnie to bardziej brzmi jak "head voice"
Słuchajcie mam pytanie,czy istnieje na forum lub czy jest jakaś strona w internecie gdzie są zebrane wszystkie lub część wywiadów jakie udzieliła Edyta?Taki spis z konkretnych lat,lub zebrane ogólnie?
Z góry dziękuje za odp.
_________________ "Lubie obserwować starych ludzi.Ich twarze są jak książki."
EG;)
Ulubiony album: Dotyk,EG.EKG Ulubiona piosenka: Trudno jedną
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum