Brawo!grzechoo pisze:Może dzięki tej wygranej wyeksponują w widocznym miejscu płyty Edyty

Brawo!grzechoo pisze:Może dzięki tej wygranej wyeksponują w widocznym miejscu płyty Edyty
Margo pisze:Wojtuś pisze:Nie rozumiem dlaczego niektórzy sie dziwją, że Edyta wygrała, przeciesz płyta Dotyk sprzedała sie z tego co wiem w ponad pół milionowym nakładzie. Mało który artysta moze pochwalić sie takim wynikiem, a piosenkę To nie ja śpiewała cała Polska. Wielkie gratulacje.
To oczywiste, że Edyta zasługuje na wygraną. Jestem tylko zaskoczona, że zarówno Doda, jak i Feel, którzy są "na fali" nie pojawili się nawet w propozycjach rankingu. Dobrze wiecie, że ich fani są równie dobrze zorganizowani, przynajmniej tak było dotychczas.
Margo pisze:To oczywiste, że Edyta zasługuje na wygraną. Jestem tylko zaskoczona, że zarówno Doda, jak i Feel, którzy są "na fali" nie pojawili się nawet w propozycjach rankingu. Dobrze wiecie, że ich fani są równie dobrze zorganizowani, przynajmniej tak było dotychczas.
"Najważniejsza osobowość ostatnich 60 lat": Edyta Górniak.
Edyta Górniak zdobyła dwie statuetki 60-lecia EMPiK-u w jego plebiscycie. Zwyciężyła w kategoriach "Najważniejsza osobowość ostatnich 60 lat" oraz "Najważniejsza płyta ostatnich 60 lat" albumem "Dotyk".
Debiutancki album Edyty Górniak "dotyk" wydany 8 maja 1995 do tej pory czterokrotnie otrzymał status platynowej płyty. Krążek sprzedał się w nakładzie 800 000 egzemplarzy i jest jednym z największych sukcesów polskiej fonografii.
Edyta wygrała dwie z trzech możliwych dla niej statuetek (wydarzenie "Drugie miejsce Edyty Górniak na konkursie Eurowizji" znalazło się na pozycji 12.).
W innych kategoriach plebiscytu EMPiK-u zwyciężyli:
Najważniejsza książka ostatnich 60 lat: "Mały Książe" Antoine de Saint-Exupery
Najważniejszy film ostatnich 60 lat: "Katyń" Andrzej Wajda
Najważniejsze wydarzenie kulturalne ostatnich 60 lat: 1989 - Koniec komunizmu w Polsce
Najważniejszy trend na następne 60 lat: Stały, bezpłatny i szeroki dostęp do wiedzy poprzez wszechobecny internet
Z okazji jubileuszu 60-lecia swojego istnienia EMPiK ogłosił plebiscyt dotyczący najlepszych twórców i zjawisk kulturalnych ostatnich sześciu dekad, który rozpoczął się 6 października, czyli dokładnie w 60 urodziny EMPiK-u. Na stronie 60lat.empik.com internauci mogli głosować na najlepsze ich zdaniem: książkę, film, płytę, twórcę oraz wydarzenie kulturalne ostatnich 60 lat.
Michael pisze:Obawiam się, że to wyłącznie dzięki nam, więc wyniki są najprawdopodobniej niemiarodajne. Aczkolwiek Dotyk tak, czy siak, zająłby wysoką lokatę
.
Michael pisze:Obawiam się, że to wyłącznie dzięki nam, więc wyniki są najprawdopodobniej niemiarodajne. Aczkolwiek Dotyk tak, czy siak, zająłby wysoką lokatę
.
DeathlySilence pisze:Niektórzy uważają, że tym zwycięstwem podłożyliśmy Edycie świnie.
I po cześci jest to prawda.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość