Strona 26 z 26

Re: Wątek kulinarny

: 18 lis 2020, 14:58
autor: Zofija
Nuklodem pisze:Ma ktoś może jakiś "tajemny" sprawdzony przepis na grube ciasto pod pizze i zechciałby się nim podzielić :)


Ja robie je tak, że dodaje dwie szklanki mąki, szklanke wody z drożdżami (pól kostki świezych), sól, łyzke oleju. Ugniatam ciasto i dodaje mąki jak sie nadal klei. Potem nie odstawiam go tylko rozciagam na papier nasmarowany masłem i wrzucam do piekarnika nagrzanego na 220 stopni. Ciasto będzie grube i puszyste :)

Re: Wątek kulinarny

: 01 gru 2020, 10:39
autor: Ahsoka
MacLean pisze:Moja babcia kiedyś robiła racuchy drożdżowe z jabłkami. Smażyła to jak pączki na głębokim tłuszczu. Ktoś z Was dysponuje przepisem na takie diabełki?


Przepis bedzie pewnie taki sam jak na domowe ciasto pączkowe tylko dodajesz pokrojone japca :)

Re: Wątek kulinarny

: 17 gru 2020, 3:49
autor: Khushboo
Mam ochotę na lazanie ://