ryba pisze:Ciesze że Tobie ray podoba się utwor ,, W glowie '' , ale mam do Ciebie pewne pytanie ze względu na twoje ostatnie wypowiedzi , czy ten utwór jest przebojem ?
Tak, jest przebojem. Od premiery teledysku nie minął jeszcze rok, a klip ma już ponad 14,2 mln wyświetleń na YouTube (czyli więcej niż 6 ostatnich teledysków Edyty razem wziętych).
Prawda. To, czy piosenka była często grana w radiach, czy nie, nie ma większego znaczenia. Dziś o tym, czy piosenka jest przebojem, czy nie, decyduje w pierwszej kolejności wynik na YouTube, w drugiej - wynik w serwisach streamingowych, w trzeciej - to, jak płyta z daną piosenką radzi sobie na OLiSie. Rozgłośnie radiowe mają swoją dziwną politykę i z niewiadomych przyczyn potrafią jakąś piosenkę maglować do znudzenia, a ten utwór i tak nie staje się przebojem (np.
Dryfy Popowskiej). Co więcej, listy przebojów w Zet, Esce i w RMF często wydają się być ustawione. Zdarzają się też utwory, których radia nie chcą grać, a mimo to one i tak stają się popularne (
Bezdroża Grzeszczak,
Color of your life Szpaka).
W przypadku Dąbrowskiej na pewno przebojem było
Tego chciałam, na pewno
Charlie, Charlie, na pewno
Trudno mi się przyznać, na pewno
Nigdy nie mów nigdy. Bardzo dużo jej singli było notowanych na Liście Przebojów Trójki, a to wciąż najważniejsza lista przebojów w naszym kraju. Komercyjnie Dąbrowska cały czas radzi sobie bardzo dobrze. Nie ustawia się z tabloidami, nie kupczy życiem prywatnym, co jakiś czas pozwala swoim słuchaczom za sobą zatęsknić. Edyta i Doda powinny się do niej zapisać na korepetycje z prowadzenia kariery.
PS
ryba pisze:ostatnio do-szlem do wniosku
Przywiązuj nieco większą wagę do formy swoich postów.