dziwie się, że zgodziła się wystąpić na koncercie Royala na jednej scenie z Justyną
szkoda, że nie mają wspólnego duetu
na jednym z koncertów filmowych ma być gość z zagranicy... ale jeszcze nie jest wiadomo kto
takie reklamy widziałem
Radio Zet pisze:Oryginalną wersję „Po co” do tej pory odtworzono na You Tubie ponad 15 milionów razy. Nowa aranżacja ma duże szanse na pobicie tego rekordu. Za sprawą producenta Jana Smoczyńskiego utwór zyskał nowe, bardziej akustyczne brzmienie, a Kayah nagrała do niego na nowo wszystkie partie wokalne. Niezmienny jednak pozostaje radosny, optymistyczny przekaz piosenki, w której wokalistka zachęca, by nie rozdrapywać starych ran, nie martwić się na zapas i cieszyć tym, co jest tu i teraz. Utwór będzie miał swoją premierę w Meloradio już w najbliższy poniedziałek godz. 12:00, zaraz po wiadomościach — Głosie Meloradia, gdzie Kayah prowadzi także swój program „Tu i teraz” (możecie go posłuchać w każdą środę między 18 a 20). Premierze piosenki towarzyszyć będzie klip, który trafi do sieci tego samego dnia, a nowa wersja „Po co” będzie dostępna również we wszystkich serwisach streamingowych.
A co o utworze sądzi jego współtwórca, Idan Raichel? „W pierwszej wersji jest jakaś iskra, która na zawsze pozostanie w moim sercu. Ale z drugiej strony, przez ostatnie trzy lata gram tylko solo na fortepianie, nie występuję z moim zespołem, gram tylko akustycznie, dlatego właśnie czuję ogromną więź z wersją akustyczną tej piosenki” — przyznaje muzyk.
Dochód z koncertu przeznaczony zostanie na cele statutowe Stowarzyszenia Przyszłość, które zostało założone przez rodziców dzieci z autyzmem i nieustannie wspiera działalność Centrum Autyzmu.
Empik pisze:Płyta inspirowana prozą księdza Józefa Tischnera. W jej nagraniu wzięła udział plejada gwiazd, m.in. Kayah, Trebunie-Tutki, Wojciech Waglewski, Zygmunt Staszczyk, Jorgos Skolias i Mateusz Pospieszalski. Muzykę skomponował Mirosław Kowalik (basista zespołu Raz Dwa Trzy) i Jan Trebunia -Tutka. Jedenaście tekstów napisała Izabela Domańska-Kowalik, łącząc myśl Tischnera z refleksją na temat współczesnego świata.
Pomysłodawcą płyty był Kazimierz Tischner, brat księdza Tischnera, który wypełniając wolę zmarłego, założył Stowarzyszenie „Drogami Tischnera” i Rodzinę Szkół Tischnerowskich, a także od lat dba o spuściznę wielkiego filozofa.
Kayah pisze:Wracając z własnego koncertu zawsze można wpaść na koncert kolegów po fachu... #taconafide
ray pisze: I przyznam, że naprawdę ładnie śpiewa ten Łazarski. Zresztą w ogóle jest ładny... Ale nie jest gejem - Kayah powiedziała ze sceny, że on ma pięciomiesięczne dziecko.![]()
Kayah pisze:Ostatnio zostałam poproszona przez córkę Zbyszka Wodeckiego, Kasię, by wziąć udział w płycie, a także festiwalu poświęconym jego twórczości. Za chwilę będzie premiera naszego wspólnego singla „Chwytaj dzień”, w połowie czerwca wydany zostanie kolejny singiel, także w duecie, ale nie mogę jeszcze zdradzić z kim. Będzie to coś bardzo wyjątkowego i innego od mojej dotychczasowej działalności.
Chwytaj dzień” z tekstem Jacka Cygana, którą śpiewają Zbigniew Wodecki w duecie z Kayah
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości