Ja robie je tak, że dodaje dwie szklanki mąki, szklanke wody z drożdżami (pól kostki świezych), sól, łyzke oleju. Ugniatam ciasto i dodaje mąki jak sie nadal klei. Potem nie odstawiam go tylko rozciagam na papier nasmarowany masłem i wrzucam do piekarnika nagrzanego na 220 stopni. Ciasto będzie grube i puszysteNuklodem pisze:Ma ktoś może jakiś "tajemny" sprawdzony przepis na grube ciasto pod pizze i zechciałby się nim podzielić
Wątek kulinarny
Czyli przepisy, diety, etc
-
- Hope for us
- Posty: 14
- Rejestracja: 18 lis 2020, 13:58
- Lokalizacja: Sopot
Re: Wątek kulinarny
-
- Hope for us
- Posty: 16
- Rejestracja: 01 gru 2020, 10:20
- Lokalizacja: Krynica Morska
Re: Wątek kulinarny
Przepis bedzie pewnie taki sam jak na domowe ciasto pączkowe tylko dodajesz pokrojone japcaMacLean pisze:Moja babcia kiedyś robiła racuchy drożdżowe z jabłkami. Smażyła to jak pączki na głębokim tłuszczu. Ktoś z Was dysponuje przepisem na takie diabełki?
-
- Invisible
- Posty: 1
- Rejestracja: 17 gru 2020, 3:48
- Lokalizacja: Warszawa
-
- Hope for us
- Posty: 10
- Rejestracja: 30 gru 2020, 14:30
- Lokalizacja: Katowice
- Virtual Tom
- VIF czyli Very Important Fan
- Posty: 7740
- Rejestracja: 08 gru 2004, 8:38
- Ulubiony album: Edyta Górniak
- Ulubiona piosenka: Anything
- Lokalizacja: Oberschlesien
Re: Wątek kulinarny
Gdyby ktoś szukał przepisu na moją babkę, to jest na podstronie szóstej.
Pozdrawiasy!
Pozdrawiasy!