Strasznie patrzy sie na to jak Edyta pomija jedna osobe siadzaca w srodku - nawet dziecko w przedszkolu wie, ze to niegrzeczne…
W TAKIEJ SYTUACJI NIE PODCHODZI SIE W OGOLE - jesli jest tam osoba, do ktorej mamy dystans i kilka osob BLISKICH ZAWODOWO, tzw STARSZYCH a po prostu pozostaje sie na WITANIU SIE Z DALEKA ZE WSZYSTKIMI. Spontaniczne podbieganie w spoznieniu ma wslasnie takie skutki. Glupio wyszlo. Edyta powinna przemyslec co robi. Oczywiscie, ze wodajac w tlum nienwidzi sie siedzacych osob - ale nie mozna pomijac nikogo publicznie. To nie chodzino ego Dody (bo to osobna historia - ona tez ma swoje zanuszami). Ale nie - one po prostu ZROBILA TO CELOWO („spontanicznie” - nie rozumiejac konsekwencji co wynika z braku wrazliwosci na innych i nadwrazliwosci na swoja osobe”).
https://youtube.com/shorts/7pgunOA439g?feature=share
Z reszta po tym jak drwila z Dody latami pewnie nie ma odwagi cywilnej … w koncu swiat dzieli sie na swietliste istoty i reszte.
Edyta dostala slowa krytki od Pani Niny - oczywiscie „zinterpretowala to” czyli przekrecila je jako komplement. Chimeryczna czyli dbajaca o szczegoly. Dobre!
Po prostu brakuje jej pokory zeby przyznac: „tak, glupio zrobilam”. Ona nie rozumie zrodla swoich problemow - narcyz przekabaci nawet terapeute - tak silna jest ta choroba.
Mowie to wszystko z sympatii dla Edyty - to nasza dziewczyna - ale skoro obrala taka droga, kiedy mowi, ze wszyscy sa rowni, a w sytuacji traktuje wszystkich NIEROWNO.
Kazdy na miejscu Dody poczulby sie niezrecznie.
Wersja Narcyza:
„Wyciagnelam reke kilka razy. Wybrala sobie mnie bo lubi to robic. Ona to wysmiala”. „Zaproszenie w reczniku jest wyrazem braku szacunku - 50gwiazd je przyjelo, ale ja nie moge”.
Wersja realna:
„Zgonilam Doda wiele razy jak byla mloda ZA NIC. Zgnoilam bo sama bylam gnojona cale dziecinstwo - ZA NIC. Po latch zrozumialam, ze to o mnie zle swiadczy (nie obchodzi mnie co czuje Doda - chodzi o moj wizerunek). Teraz zbawiam swiat i to do mnie nie pasuje - musze odegrac, ze wyciagne do niej reke. Posluze sie tym by ocieplic swoj wizerunek. ALE ONA TEGO NIE DOCENILA. Bedzie ukarana.”
Jakies pytania?