Głos Edyty

Ile Edyta ma oktaw?

Rozmowy na tematy związane z Edytą.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wodawodnista
Linger
Linger
Ulubiony album: Edyta Górniak
Ulubiona piosenka: TRecorder/Mind Control

Re: Głos Edyty

Post autor: wodawodnista »

Zresztą. Ja powiem jeszcze jedną rzecz. Ktoś z Was ogląda/ł kanał Gosi Sacały? Podaję link w razie czego: https://www.youtube.com/watch?v=rCXgvTbXiCg

Kobieta, która wie o wokalistyce cuda wraz z całą anatomią mięśniową jeśli chodzi o wokalistykę. I co z tego? Wielka wiedza a małe rozumienie sztuki. Jest fanką Beyonce i dla niej to perfekcja a kiedy analizowała głos Whitney Houston i jak tutaj w filmiku Mariah to tylko je krytykuje. Bo jest z innego pokolenia i nie rozumie. Zapomniała, że gdyby nie Mariah czy Whitney nie byłoby Beyonce I NIE BYŁOBY TYCH WSZYSTKICH ANALIZ.

Ja mam wrażenie, że Wy się skupiacie na tych perfekcjach, technikach, tonach i sraczkach. A tutaj chodzi o unikalność, o naturę, o wszystkie braki perfekcyjności które tworzą artystkę wybitną. Dlatego mnie kręci Aguilera i te wszystkie (celowe zresztą, bo ona by mogła gdyby chciała) niedobory techiczne, bo to ją odróżnia od mechanicznej lalki jak Beyonce. Mnie nie interesuje przeciętność i mnie nie interesuje perfekcja. Mnie interesuje organiczność talentu.

Gosia tego nie rozumie.
Awatar użytkownika
Steffie
Impossible
Impossible

Post autor: Steffie »

addar pisze: 31 paź 2023, 10:25 Woda doceniam twoje posty i próby ożywienia forum ale... Wydaje mi się że powinieneś popracować nad formą swoich wypowiedzi. Od początku udzielania się tutaj stosujesz jakąś dziwaczną figurę retoryczną. W twoich postach zazwyczaj jesteś "Ty" i bliżej nie określeni "Wy". Przy czym siebie stawiasz jako kogoś oświeconego, ze zdobytą wiedzą i doświadczeniem a " Was" w roli nieświadomych, pogubionych ignorantów, którym jedynie dajesz mały wgląd do swej przepastnej mądrości. Jednak nigdy nie starasz się rozwinąć swoich myśli, zasłaniając się tekstami typu " może kiedyś zrozumiecie" " nie będę tego tłumaczyły teraz " . Takimi zaczepnymi postami stawiasz się ponad nieokrzesanym i niedouczonym ludem przez co wydajesz się często mało sympatyczny i powodujesz w potencjalnymi rozmówcy irytację i zniechęcenie do odpowiedzi.

Każdy z nas tutaj ma różne doświadczenia życiowe jak również odmienne gusta. Nie zakładaj więc z góry że ktoś się nie zna bo myśli inaczej niż ty..

W sumie nie wiem po co pisze to akurat teraz i w tym temacie ale przez lata czytania twoich postów narastała we mnie potrzeba napisania moich wrażeń o tobie. Mam dysonans poznawczy . Z jednej strony wydajesz się ciekawym, pełnym pasji ekscentrykiem z drugiej przez formę swoich wypowiedzi jawisz mi się jako się pyszny, snobistyczny dziwak.
O to, to! I jeszcze te próby robienia z siebie ofiary. Sam za każdym razem atakuje swoich rozmówców choćby przekręcając ich nicki, by potem odwracać kota do góry ogonem i udawać niewiniątko. Swoimi mądrościami i docinkami do wszystkich po kolei sprawia, że tych teorii nie chce się naprawdę czytać, bo szpilę wbił każdej osobie. A potem się dziwi, że nikt nie chce odpisywać na jego posty. :roll:
Ostatnio zmieniony 31 paź 2023, 19:47 przez Steffie, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wodawodnista
Linger
Linger
Ulubiony album: Edyta Górniak
Ulubiona piosenka: TRecorder/Mind Control

Post autor: wodawodnista »

Steffie pisze: 31 paź 2023, 19:45
addar pisze: 31 paź 2023, 10:25 Woda doceniam twoje posty i próby ożywienia forum ale... Wydaje mi się że powinieneś popracować nad formą swoich wypowiedzi. Od początku udzielania się tutaj stosujesz jakąś dziwaczną figurę retoryczną. W twoich postach zazwyczaj jesteś "Ty" i bliżej nie określeni "Wy". Przy czym siebie stawiasz jako kogoś oświeconego, ze zdobytą wiedzą i doświadczeniem a " Was" w roli nieświadomych, pogubionych ignorantów, którym jedynie dajesz mały wgląd do swej przepastnej mądrości. Jednak nigdy nie starasz się rozwinąć swoich myśli, zasłaniając się tekstami typu " może kiedyś zrozumiecie" " nie będę tego tłumaczyły teraz " . Takimi zaczepnymi postami stawiasz się ponad nieokrzesanym i niedouczonym ludem przez co wydajesz się często mało sympatyczny i powodujesz w potencjalnymi rozmówcy irytację i zniechęcenie do odpowiedzi.

Każdy z nas tutaj ma różne doświadczenia życiowe jak również odmienne gusta. Nie zakładaj więc z góry że ktoś się nie zna bo myśli inaczej niż ty..

W sumie nie wiem po co pisze to akurat teraz i w tym temacie ale przez lata czytania twoich postów narastała we mnie potrzeba napisania moich wrażeń o tobie. Mam dysonans poznawczy . Z jednej strony wydajesz się ciekawym, pełnym pasji ekscentrykiem z drugiej przez formę swoich wypowiedzi jawisz mi się jako się pyszny, snobistyczny dziwak.
O to, to! i jeszcze te próby robienia z siebie ofiary. Sam za każdym razem atakuje swoich rozmówców choćby przekręcając ich nicki, by potem odwracać kota do góry ogonem i udawać niewiniątko. Swoimi mądrościami i docinkami do wszystkich po kolei sprawia, że tych teorii na temat wokalistek nie chce się naprawdę czytać, bo szpilę wbił każdemu. A potem się dziwi, że nikt nie chce odpisywać na jego posty. :roll:

Addarze czekam.
Awatar użytkownika
fookmetoo
The story so far
The story so far
Ulubiony album: Perła
Ulubiona piosenka: KissMe,FeelMe,LoveMe

Post autor: fookmetoo »

ODPOWIEDZ