Inni o Edycie
-
- Invisible
Re: Inni o Edycie
lena7 pisze:
> Bartosz Panczyk opowiada prasie, ze Gorniak jest zbanowana.
>
> https://www.plotek.pl/plotek/7,154063,3 ... tml#sondaz
> Natasza tez zarabiala PiSowska kase. Troche to nie fair.
Zgadzam się z Tobą...
> https://www.plotek.pl/plotek/7,154063,3 ... tml#sondaz
> Natasza tez zarabiala PiSowska kase. Troche to nie fair.
Zgadzam się z Tobą...
Plotkarski ton tego artykułu zdradza, że osoba pracowała wcześniej w Fakcie. On różne rzeczy opowiada, pewnie chodzi i wszystkich zagaduje o Edytę. Co filmik z jakąś gwiazdą, to pada pytanie o Edytę. To chyba jakaś obsesja. A tak poważnie, to chyba nikt nie spodziewał się czegoś innego ze strony TVP. Ciekawe czy Zenek też dostanie bana i doczeka "newsa" na Plotku i to z tytułem EXCLUSIVE.Urbańska wygryzła Górniak. "Za dużo śpiewała dla poprzedniej władzy" [PLOTEK EXCLUSIVE]
Edyta Górniak straciła intratny kontakt w TVP. Wszystko przez... przeszłość.
Fani Edyty Górniak muszą obejść się smakiem. Choć artystka od dawna miała uzgodniony występ w TVP, finalnie do niego nie dojdzie. I to nie z jej winy. "Edyta miała grać na Miss Polonia w TVP 28 czerwca. Wszystko było dogadane, ale właśnie się dowiedziała, że z niej rezygnują - mówi nasze źródło. Finalnie zamiast niej wystąpi... Natasza Urbańska. Dlaczego?
Edyta Górniak ma ban w TVP
Udało nam się dowiedzieć, dlaczego Edyta Górniak nie wystąpi w TVP. - Organizatorzy koncertu nie zdawali sobie sprawy, że Edyta ma w TVP teraz ban. Jak w telewizji dowiedzieli się, że ona ma śpiewać, to się na to nie zgodzili. Chodzi o to, że za dużo śpiewała dla poprzedniej władzy - tłumaczy nasze źródło z Woronicza. W związku z tym artystka nie może też liczyć, że ponownie dostanie zaproszenie, by być trenerką w "The Voice of Poland".
Zapendowska dementuje słowa Górniak
Niedawno o Edycie Górniak wypowiedziała się Elżbieta Zapendowska. W rozmowie z naszym portalem odniosła się do słów diwy, która rok temu stwierdziła, że zrobiła z niej gwiazdę. - Zanim ja jeszcze poznałam Edytę Górniak, już miałam wygrane Opole z zespołem, wygrany jazzowy festiwal w Zamościu, wygrane parę estrad... Nie muszę niczego udowadniać, że ja kogoś nauczyłam czy nie nauczyłam. Ale mnie to śmieszy trochę, jak mała dziewczynka - która jest z małego miasteczka - wtedy 16-letnia, teraz mówi, że ona mi bardzo pomogła, jak ja miałam wtedy 40 lat. Mnie śmieszy. Ale jeżeli to jest jej do szczęścia potrzebne, to niech sobie gada, co chce - powiedziała Plotkowi Zapendowska. Przyznała, że na początku opinia diwy była dla niej gorzką pigułką do przełknięcia. I ją rozczarowała. - Nie przejmuje mnie to, ale zabolało. Zabolało na początku dlatego, że ja uważałam kiedyś, że zdolnym ludziom trzeba pomagać. Czasem trzeba z nimi odrobić matematykę, czasem im trzeba pomóc w szkole, żeby porozmawiać z wychowawczynią. Czasem trzeba pomóc w inny sposób, bo czasami rodzice tego nie ogarniają. Zdolnym ludziom należy poświęcić trochę więcej czasu naszego prywatnego. Porozmawiać z nim, stworzyć jakieś sytuacje, żeby ten człowiek dobrze wybierał. I pozbyć się jego jak najszybciej, stawiając przed nim trudne wyzwania. Tak też się z Edytą stało - dodała ekspertka.
-
- Perła
- Ulubiony album: EKG
- Ulubiona piosenka: To nie tak jak myślisz
- addar
- Moderator
- Ulubiony album: live'99
- Ulubiona piosenka: większość
https://youtu.be/6HAHg9tl51E?si=Sif4siMtjBxx5-qS
Reakcja jakiegoś youtubera, który poznał Edyte. Fajny filmik , który uchyla rąbek tajemnicy. Czyżby płyta świąteczna incoming ? Albo gada o tym koncercie świątecznym zeszłorocznym
Reakcja jakiegoś youtubera, który poznał Edyte. Fajny filmik , który uchyla rąbek tajemnicy. Czyżby płyta świąteczna incoming ? Albo gada o tym koncercie świątecznym zeszłorocznym
-
- Whatever it takes
- Ulubiony album: Live'99
- Ulubiona piosenka: Gone
https://www.youtube.com/watch?v=C856NsBSs2g
Nie spodoba sie Edycie to co uslyszy.
Adam Sztaba ujawnia
- ich 3-letni zwiazek
- to, ze to Edyta uparla sie na swoja interpretacje hymnu a la Whitney wbrew radom innych
- sugeruje jej kompleks braku wyksztalcenia muzycznego
- oraz, twierdzi ze kariera swiatowa mogla sie nie udac przez jej charakter (fochy, chec kontroli i nie docenianie specjalistow).
Nie spodoba sie Edycie to co uslyszy.
Adam Sztaba ujawnia
- ich 3-letni zwiazek
- to, ze to Edyta uparla sie na swoja interpretacje hymnu a la Whitney wbrew radom innych
- sugeruje jej kompleks braku wyksztalcenia muzycznego
- oraz, twierdzi ze kariera swiatowa mogla sie nie udac przez jej charakter (fochy, chec kontroli i nie docenianie specjalistow).
-
- Make it happen
Hmmm.
Wywiad odsłuchany. Bardzo spłyciłaś wypowiedzi A. Sztaby.
ad 1) przecież o ich związku wiedzieliśmy.
ad 2) ja odebrałem to tak, że "winą" można obarczyć wszystkich po trochu, Adama również. To że Edyta się "upierała" nie znaczy, że Sztaba powinien się na to zgodzić. Tylko, trzeba odsłuchać całego wywiadu, żeby dojść do tych wniosków. "Podkreślał" nie raz nie dwa, że nigdy nie robił nic wbrew sobie. Wniosek taki, że na tę "porażkę" złożyło się mnóstwo czynników a nie przede wszystkim to, że Edyta się na tę wersję uparła. Co też powiedział.
ad 3 i 4) wyciągnęłaś tylko niekorzystny kontekst, przecież podkreślił, że są to tylko jego domniemania, gdybania. Powiedział również, że taka kobieta z takim głosem i urodą trafia się raz na 100 lat, że grali koncerty dla osobistości z wytwórni płytowych, gdzie ludzie otwierali usta ze zdziwienia jak słyszeli Górniak i zespół, że energia jaka tworzyli podczas koncertu była niesamowita, że potrafili się nawzajem nakręcać pod różnym względem. Wspomniał, że dzięki temu że Edyta nie miła wykształcenia muzycznego miał możliwość, spojrzenia na muzykę z innego punktu widzenia, że to było inspirujące, bo każde z nich mogło się czegoś "nauczyć/odkryć".
Chyba słuchaliśmy różnych wywiadów a może to zależy od tego jak obieramy innych ludzi.
Wywiad odsłuchany. Bardzo spłyciłaś wypowiedzi A. Sztaby.
ad 1) przecież o ich związku wiedzieliśmy.
ad 2) ja odebrałem to tak, że "winą" można obarczyć wszystkich po trochu, Adama również. To że Edyta się "upierała" nie znaczy, że Sztaba powinien się na to zgodzić. Tylko, trzeba odsłuchać całego wywiadu, żeby dojść do tych wniosków. "Podkreślał" nie raz nie dwa, że nigdy nie robił nic wbrew sobie. Wniosek taki, że na tę "porażkę" złożyło się mnóstwo czynników a nie przede wszystkim to, że Edyta się na tę wersję uparła. Co też powiedział.
ad 3 i 4) wyciągnęłaś tylko niekorzystny kontekst, przecież podkreślił, że są to tylko jego domniemania, gdybania. Powiedział również, że taka kobieta z takim głosem i urodą trafia się raz na 100 lat, że grali koncerty dla osobistości z wytwórni płytowych, gdzie ludzie otwierali usta ze zdziwienia jak słyszeli Górniak i zespół, że energia jaka tworzyli podczas koncertu była niesamowita, że potrafili się nawzajem nakręcać pod różnym względem. Wspomniał, że dzięki temu że Edyta nie miła wykształcenia muzycznego miał możliwość, spojrzenia na muzykę z innego punktu widzenia, że to było inspirujące, bo każde z nich mogło się czegoś "nauczyć/odkryć".
Chyba słuchaliśmy różnych wywiadów a może to zależy od tego jak obieramy innych ludzi.
-
- Whatever it takes
A moze Ty po prostu nie znasz Edyty Gorniak. Bo ja tylko napisalam co ona uslyszy i co na pewno jej nie ucieszy w tym wywiadzie.
-
- Whatever it takes
Z biografii, ktora nazwala klamstwem i zablokowala sadownie. Edyta przenigdy nie wspomniala o ich zwiazku publicznie znaczy chyba ze dzentelmen tez nie powinien w takim wypadku mowic o tym. Po raz kolejny ktos udziela wywiadu bazujac na jej nazwisku. Nawet tytul tego wywiadu to nazwisko Gorniak.
- addar
- Moderator
- Ulubiony album: live'99
- Ulubiona piosenka: większość
-
- Perła
- Ulubiony album: EKG
- Ulubiona piosenka: To nie tak jak myślisz
Moim zdaniem on mowi o niej bardzo pozytywnie, z wielkim szacunkiem i uznaniem dla jej talentu i wrażliwości. Sytuacje z hymnem wręcz tłumaczy, broni Edyty. Kilkukrotnie podkreśla, że związek z Edytą i bycie częścią jej zespołu to dla niego świetny, twórczy czas. Wiele się nauczył, wiele zobaczył itd.
Mnie się ten wywiad bardzo spodobał.
Mnie się ten wywiad bardzo spodobał.
-
- Hope for us
- Ulubiony album: Dotyk
Ogólnie:
* Adam Sztaba podkreślił ogromny talent Edyty Górniak, nazywając ją "talentem, który trafia się raz na sto lat". Wspomniał jej występy w Londynie i Ameryce, które zachwycały publiczność.
Mówiąc o jej karierze:
* Stwierdził, że Edyta Górniak miała problemy z przebiciem się na zagranicznym rynku.
* Jako przyczyny wskazał:
* Próby narzucania polskich standardów pracy w zagranicznych realiach. Opisał to jako sytuacje, w których Edyta Górniak chciała pracować tak, jak przywykła w Polsce, co nie zawsze spotykało się ze zrozumieniem za granicą.
* Niechęć do spełniania oczekiwań wizerunkowych. Podał przykład, że Edyta Górniak nie chciała np. eksponować swojego ciała w teledyskach, co w tamtych czasach było często wymagane od wokalistek.
* Skupienie na własnych wyborach repertuarowych, zamiast słuchania rad i sugestii od osób z branży muzycznej.
O jej charakterze:
* Adam opisał Edytę Górniak jako osobę nadwrażliwą (w czasach gdy współpracowali) z silnym charakterem, która lubi mieć kontrolę nad wszystkim.
* Zaznaczył, że ta cecha mogła prowadzić do nieporozumień i konfliktów, zarówno w życiu zawodowym, jak i prywatnym.
O ich związku:
* Potwierdził, że łączyło ich "gorące uczucie" i związek trwał około trzech lat.
* Wyjaśnił, że fascynacja była naturalną konsekwencją wspólnej pracy, spędzania ze sobą dużo czasu i odkrywania wspólnych pasji.
* Zaznaczył, że w tamtym czasie byli młodzi i zakochani, a ich związek był intensywny, ale i burzliwy.
Podsumowując:
Adam Sztaba wywiadu wyraził podziw dla talentu Edyty Górniak, ale jednocześnie wskazał na trudności, jakie napotkała w swojej karierze. Zwrócił uwagę na jej silny charakter, który mógł wpływać na jej wybory i relacje z innymi ludźmi. Potwierdził również, że łączył ich namiętny, ale krótkotrwały związek.
* Adam Sztaba podkreślił ogromny talent Edyty Górniak, nazywając ją "talentem, który trafia się raz na sto lat". Wspomniał jej występy w Londynie i Ameryce, które zachwycały publiczność.
Mówiąc o jej karierze:
* Stwierdził, że Edyta Górniak miała problemy z przebiciem się na zagranicznym rynku.
* Jako przyczyny wskazał:
* Próby narzucania polskich standardów pracy w zagranicznych realiach. Opisał to jako sytuacje, w których Edyta Górniak chciała pracować tak, jak przywykła w Polsce, co nie zawsze spotykało się ze zrozumieniem za granicą.
* Niechęć do spełniania oczekiwań wizerunkowych. Podał przykład, że Edyta Górniak nie chciała np. eksponować swojego ciała w teledyskach, co w tamtych czasach było często wymagane od wokalistek.
* Skupienie na własnych wyborach repertuarowych, zamiast słuchania rad i sugestii od osób z branży muzycznej.
O jej charakterze:
* Adam opisał Edytę Górniak jako osobę nadwrażliwą (w czasach gdy współpracowali) z silnym charakterem, która lubi mieć kontrolę nad wszystkim.
* Zaznaczył, że ta cecha mogła prowadzić do nieporozumień i konfliktów, zarówno w życiu zawodowym, jak i prywatnym.
O ich związku:
* Potwierdził, że łączyło ich "gorące uczucie" i związek trwał około trzech lat.
* Wyjaśnił, że fascynacja była naturalną konsekwencją wspólnej pracy, spędzania ze sobą dużo czasu i odkrywania wspólnych pasji.
* Zaznaczył, że w tamtym czasie byli młodzi i zakochani, a ich związek był intensywny, ale i burzliwy.
Podsumowując:
Adam Sztaba wywiadu wyraził podziw dla talentu Edyty Górniak, ale jednocześnie wskazał na trudności, jakie napotkała w swojej karierze. Zwrócił uwagę na jej silny charakter, który mógł wpływać na jej wybory i relacje z innymi ludźmi. Potwierdził również, że łączył ich namiętny, ale krótkotrwały związek.
- audarya
- The story so far
- Ulubiony album: Dotyk
- Ulubiona piosenka: Perfect Heart
-
- Whatever it takes
https://www.pomponik.pl/porady-i-uroda/ ... Id,7860430
Przykład jak z pięknej kobiety można zrobić karykaturę własnej osoby. Na przestrzeni lat twarz Edyty zmieniała się. (...) Jej twarz coraz bardziej wyglądała nienaturalnie, w kierunku kobiety kota.
- Steffie
- Impossible
Co to za paszkwil? Strona została usunięta. Że też ludzie nie mają co robić, tylko piszą jakieś androny o innych.
-
- Whatever it takes
Faktycznie zniknal ten artykul. To byla wypowiedz chirurga plastycznego o Edycie.
To chyba znak, ze nowy menadzer faktycznie dziala i trzyma reke na pulsie.
Tutaj z kolei chyba artykul na zamowienie bo przeslodzona laurka:
https://swiatgwiazd.pl/od-trzech-lat-mi ... wch-211124
To chyba znak, ze nowy menadzer faktycznie dziala i trzyma reke na pulsie.
Tutaj z kolei chyba artykul na zamowienie bo przeslodzona laurka:
https://swiatgwiazd.pl/od-trzech-lat-mi ... wch-211124