Płyta "My Favourite Winter"

Druga płyta świąteczna. Premiera: 15 listopada 2024

Wiadomości na temat Edyty.
Awatar użytkownika
Wojtuś
Lunatique
Lunatique
Ulubiony album: E.K.G
Ulubiona piosenka: Dotyk, Teraz Tu

Re: Płyta "My Favourite Winter"

Post autor: Wojtuś »

Ok przepraszam może nie zrozumiałem że mowa o wersji z autografem ale skąd informacja że były jeszcze dostępne egzemplarze?
Awatar użytkownika
Steffie
Impossible
Impossible

Post autor: Steffie »

Na stronie Empiku z płytą z autografem wyświetlało się, że płytę kupiło bodajże 39 osób, zanim zablokowali możliwość zakupu płyty z autografem.
Awatar użytkownika
Wojtuś
Lunatique
Lunatique

Dane które podają są z ostatnich 7 dni a płyta była dostępna chyba dłużej niż 7 dni więc tak naprawdę nie wiemy ile się sprzedało.
Michasia88
Invisible
Invisible
Ulubiona piosenka: To nie ja

Post autor: Michasia88 »

yourhigh pisze:
> Edyta na Instagramie napisała, że przed wylotem do USA podpisała 100 płyt -
> do znalezienia w Empikach
Mam nadzieję, że uda mi się dorwać taki egzemplarz, bo podpisane winyle to już gratka na lata. Ktoś już widział w swoim mieście :D
Awatar użytkownika
Wojtuś
Lunatique
Lunatique

Edyta podpisała płyty CD a nie winyle i można je było kupić na empik.com ale już są niedostępne.
sbstnlksz
Invisible
Invisible

Post autor: sbstnlksz »

Czy ktokowiek coś wie o tym, czy nastąpi odwołane ostatnio podpisywanie płyt? Byłby to dla Edyty klasyczny schemat, jeśli spotkanie nigdy nie wróci do kalendarza, ale mam jeszcze cień nadziei.
Awatar użytkownika
Steffie
Impossible
Impossible

Tylko czy ktoś chce kupować i podpisywać po świętach taką płytę? :P
Pewnie najwierniejsi fani tak, a inni? To powinno być zrobione w listopadzie. Najlepiej w ciągu tygodnia od premiery.
marcin_19
Invisible
Invisible
Ulubiony album: Dotyk
Ulubiona piosenka: Nie zapomnij

Post autor: marcin_19 »

Płyta przyjemna . Ciekawe ile miała odbiorców :)
Awatar użytkownika
wodawodnista
Linger
Linger
Ulubiony album: Edyta Górniak
Ulubiona piosenka: TRecorder/Mind Control

Post autor: wodawodnista »

My Favourite Witcher :edi:
Awatar użytkownika
wodawodnista
Linger
Linger

addar pisze: 29 lis 2024, 18:54
pijej1 pisze: 29 lis 2024, 17:20 mi się nie podoba jej zapowietrzone śpiewanie. Mam wrażenie, że to jakaś niedomykalność fałdów głosowych. Proszę o wyjaśnienia tutaj specjalisty od emisji głosu. Mamy tutaj kogoś takiego?
To jest taka technika śpiewania. I rzeczywiście jest teraz na czasie bo większość wokalistek nią śpiewa. Po prostu Edyta śpiewa na rejestrze głowowym a jeszcze precyzyjniej falsetem. Nomenklatura nie jest jasna bo są różne szkoły wokalistyki . Amerykańska i europejska, klasyczna i poppularna itp. o ile kiedys głowa była u Edyty dekoracja , a jej głównym trybem śpiewania była pierś ewentualnie mix ( coś pomiędzy piersią a głową) tak z biegiem lat proporcje się odwróciły i teraz ten breathy voice stal się jej głównym trybem a pierś i mix to ozdobniki
Kto tak śpiewa? Co to jest falset i po co się go używa? Ja nie słuchałem tej płyty, ale odpowiedź jest bardzo prosta dlaczego tak śpiewa. Odpowiedz dlaczego Whitney nagle pokochała r&b wydając 'My Love is your love' też jest oczywista. Nie ma zasobów już, aby to zabrzmiało tak jak ludzie tego oczekują.
Awatar użytkownika
Steffie
Impossible
Impossible

wodawodnista pisze: wczoraj, 13:53 Kto tak śpiewa? Co to jest falset i po co się go używa? Ja nie słuchałem tej płyty, ale odpowiedź jest bardzo prosta dlaczego tak śpiewa. Odpowiedz dlaczego Whitney nagle pokochała r&b wydając 'My Love is your love' też jest oczywista. Nie ma zasobów już, aby to zabrzmiało tak jak ludzie tego oczekują.
Proponuję uzupełnić braki w wiedzy, dokształcić się muzycznie, aby potem nie zadawać pytań typu "dlaczego samolot lata". :roll:
Co do Whitney, nagrywała pod koniec lat 90 r&b, bo taka wtedy była moda. Nie śpiewała już wtedy ballad, bo ludzie woleli słuchać czegoś innego. Wracając do ostatniej płyty Edyty - całość jest bardzo stonowana i brzmi fantastycznie. W zimie znowu wszyscy będą tego słuchać. :edi:
Awatar użytkownika
wodawodnista
Linger
Linger

Steffie pisze: dzisiaj, 13:39
wodawodnista pisze: wczoraj, 13:53 Kto tak śpiewa? Co to jest falset i po co się go używa? Ja nie słuchałem tej płyty, ale odpowiedź jest bardzo prosta dlaczego tak śpiewa. Odpowiedz dlaczego Whitney nagle pokochała r&b wydając 'My Love is your love' też jest oczywista. Nie ma zasobów już, aby to zabrzmiało tak jak ludzie tego oczekują.
Proponuję uzupełnić braki w wiedzy, dokształcić się muzycznie, aby potem nie zadawać pytań typu "dlaczego samolot lata". :roll:
Co do Whitney, nagrywała pod koniec lat 90 r&b, bo taka wtedy była moda. Nie śpiewała już wtedy ballad, bo ludzie woleli słuchać czegoś innego. Wracając do ostatniej płyty Edyty - całość jest bardzo stonowana i brzmi fantastycznie. W zimie znowu wszyscy będą tego słuchać. :edi:
Masz strasznie proste myślenie, współczuję Ci go. Eh.
Awatar użytkownika
Steffie
Impossible
Impossible

wodawodnista pisze: dzisiaj, 14:10 Masz strasznie proste myślenie, współczuję Ci go. Eh.
Myślisz, że mnie rozgryzłeś? :edi:
Możesz się jeszcze zdziwić i koniecznie przestań obrażać interlokutorów. :pomysl:
Awatar użytkownika
wodawodnista
Linger
Linger

Steffie pisze: dzisiaj, 14:26
wodawodnista pisze: dzisiaj, 14:10 Masz strasznie proste myślenie, współczuję Ci go. Eh.
Myślisz, że mnie rozgryzłeś? :edi:
Możesz się jeszcze zdziwić i koniecznie przestań obrażać interlokutorów. :pomysl:
Nie. Akurat ciebie nie trzeba rozgryzać to jest widoczne od razu na pierwszy rzut oczyma
Awatar użytkownika
Steffie
Impossible
Impossible

wodawodnista pisze: dzisiaj, 14:48Nie. Akurat ciebie nie trzeba rozgryzać to jest widoczne od razu na pierwszy rzut oczyma
Aha. Tak sobie to tłumacz. :roll:
Mała uwaga dla myślących inaczej:
„Oczami” i „oczyma” to formy narzędnika liczby mnogiej rzeczownika „oko” (w znaczeniu narządu wzroku). Forma „oczyma” jest przy tym formą przestarzałą i używaną znacznie rzadziej. Przykłady użycia: Nic nie mówiła, tylko przewracała oczami.
źródło: ortograf.pl
ODPOWIEDZ