Eurowizja 2025

Czyli o Eurowizji, festiwalach w Opolu, Sopocie, galach i innych koncertach.
kamil87
The story so far
The story so far

Re: Eurowizja 2025

Post autor: kamil87 »

Steffie pisze: 21 sty 2025, 0:15
kamil87 pisze: 21 sty 2025, 0:02 Może to nie forum dla fanusiów i Ty powinnaś zmienić miejsce? Skoro tak Ci przeszkadza konstruktywna krytyka użytkowników?
To już było wałkowane na tym forum, że jest ono dla wszystkich. Chyba znowu coś przeoczyłeś. Poza tym większość krytyki, która tu występuje, nie jest w ogóle konstruktywna, a dlaczego? Polecam zaznajomić się ze znaczeniem tego słowa. :pomysl:
ale Ty narzekasz na krytykujących, ja mam gdzieś wielbiących Edytę, jak potrzebują kogoś takiego proszę bardzo, i temat już mnie znużył. Dobranoc.
Awatar użytkownika
Flux
VIF czyli Very Important Fan

Post autor: Flux »

Gaja w wersji albumowej bardziej do mnie przemawia niż revamp. Ta wersja jest może bardziej energetyczna ale też dość chaotyczna i nachalna w tym podbitym brzmieniu, a wstawki anglojęzyczne drażnią ucho. Czy ma jakąś realną szansę na odniesienie sukcesu, nie wiem. Rozumiem, że Justyna stara się zwrócić uwagę na nową płytę i dać sobie kopa do dalszych działań. Wiadomo, że jeśli przejdzie, da z siebie wszystko. Tylko, czy dla Europy nie będzie to zbyt dużo? Odnajduję tutaj równie wiele elementów, za które ludzie Justynę uwielbiają, a inni nie cierpią za dokładnie te same cechy. Tak czy inaczej życzę powodzenia.
Awatar użytkownika
Margaret
The story so far
The story so far
Ulubiony album: Edyta Górniak
Ulubiona piosenka: Szyby

Post autor: Margaret »

Komentarzami na Pudelku bym się nie przejmowała aż tak bardzo. Pod każdym artykułem znajdziemy nieprzychylne komentarze. Pod wpisami o nasze Divie jest dokładnie to samo.
Steczkowską można lubić lub nie, ale jedno jest pewne. Da z siebie wszystko i zrobi show godne pochwały.
Co by nie mówić, śpiewać potrafi, głos ma, umie tańczyć i śpiewać w tym samym czasie. Ma piękną figurę. Jest kreatywna. Mimo, że nie ma za sobą wytwórni, to promując herbatki, torebki, suplementy i inne gadżety, uzbiera kasę na zrobienie show.
Już zapowiedziała, że będą z nią tancerze. Jeśli weźmie choć dwóch młodych, atrakcyjnych chłopaków i ściągnie im koszulki, to część osób LGBT zainteresuje się nią.
GAJA nie powala mnie na łopatki, ale to ciekawa produkcja. Nie radiowa, ale właśnie eurowizyjna. Pasuje tam idealnie.
W tegorocznych preselekcjach nie ma utworu na wygraną. Mimo to wolę na ten konkurs wysłać kogoś, kto jest gwarancją jakości. Pamiętajmy, że finalnie na Polskę nie głosują Polacy z Polski. Polonia prędzej zagłosuje na "wyjca" Steczkowską niż np. na "Lusterka", które na pierwszy rzut oka brzmią jak język ukraiński/rosyjski, mimo, że artyści tymi językami się nie posługują. Znamy nastroje polityczne. Steczkowska jest bezpieczniejsza.
Awatar użytkownika
Steffie
Impossible
Impossible

Post autor: Steffie »

Komentarze na takich portalach świadczą o tym, co myśli ogół społeczeństwa. Niestety w większości przypadków są to komentarze negatywne, ponieważ doświadczeni wykonawcy tudzież tak zwane gwiazdy źle się ludziom kojarzą, bo pamiętają ich medialne wtopy, porażki, wypowiedzi, dlatego nie można zakładać, że ci znani podołają jakiemuś zadaniu. W takich wypadkach ludzie lubią stawiać na kogoś nowego lub nieznanego, ale jak będzie tym razem, to się oczywiście okaże. Ważny jest też sam występ na żywo. Jeśli ktoś ma przeciętną piosenkę, ale ją dobrze zaśpiewa i widać, że ma talent, to się może obronić, pod warunkiem, że źle się ludziom nie kojarzy. :edi:
Piter
Ulubiony album: EG
Ulubiona piosenka: -

Post autor: Piter »

Jedyne, co mi się podoba, to ten flet w tle. Jest świetny.
Awatar użytkownika
lena7
Whatever it takes
Whatever it takes
Ulubiony album: Live'99
Ulubiona piosenka: Your High

Post autor: lena7 »

Teo - Immortal
https://www.youtube.com/watch?v=W-uqpPJ7lZQ
Dzika karta TVP.
Mam wrazenie, ze TVP nie za bardzo ma ochote wysylac Steczkowska, bo jednak widza w niej jedna z gwiazd PiSu, ktore sa skreslone w nowej TvP.

Teo ma super glos i jest z niego mega ciacho, ale ta piosenka ma znikome szanse na tym festiwalu. Choc pod wzgledem artystycznym jest jak perla na tle pozostalych kiczowatych produkcji startujacych w preselekcjach w tym roku.
Pisza, ze spozniona akcja TvP bo prezydent dal mu obywatelstwo dopiero 16go stycznia, choc nie wiem czy to prawda.
Awatar użytkownika
Steffie
Impossible
Impossible

Głos ma świetny, kawałek też niczego sobie, życzę mu powodzenia! Ciekawe co by o nim powiedziała Edyta. :edi:
Awatar użytkownika
lena7
Whatever it takes
Whatever it takes

Awatar użytkownika
lena7
Whatever it takes
Whatever it takes

Nie pojmuje skad Justyna nagle znalazla tylu fanow - szkoda tylko, ze nie kupuja jej plyt z takim zacieciem jak bronia jej na forach i w komentarzach jakby byla jakims objawieniem z ta piosenka, a dla mnie to nawet trudno nazwac piosenka. To jest zlepek krzykow, wrzaskow i dziwnych slow/zdan z niestrawna melodia. I nawet fakt, ze zrobi salto na scenie (pewnie chce przebic szpagat Blanki sprzed roku) nie uratuje tego tworu. Jesli Gaja wejdzie do finalu to tylko dlatego ze bedzie glosno o lasce po 50ce, ktora ma forme fizyczna 20ki i wraca na Eurowizje po 30 latach.
Swoja droga co sie stalo z tamta Justyna, ktora spiewala takie utwory jak Sama, Grawitacja czy To tylko złudzenie - piekne i subtelne. Dzis jest akrobatka na scenie i epatuje cialem. Mialam wrazenie, ze bedzie kiedys jak Ewa Demarczyk - uosobieniem artyzmu, a ona wybrala bycie polska Jennifer Lopez.
Awatar użytkownika
lena7
Whatever it takes
Whatever it takes

Premiera klipu do Immortal:
https://www.youtube.com/watch?v=34KGyLH5EiQ

Glosujemy wszyscy na Teo? Zrobmy prezent Edycie :D
Wyobrazcie sobie jak sie ucieszy :edi: jesli Justyna drugi rok z rzedu przegra znow jednym punktem :d
Awatar użytkownika
Steffie
Impossible
Impossible

Ten chłopak jest po prostu zbyt dobry, żeby przepaść! Ma świetny głos, ma to coś. Ludzie w różnym wieku i fani różnych artystów będą na niego głosować. <3 Wystarczy popatrzeć na komentarze pod teledyskiem:
Jestem wielkim melomanem od dzieciaka muzyka to mój konik, a Eurowizję oglądam od 40 lat, kiedy Polska jeszcze nie brała udziału w Eurowizji od połowy lat 80 i powiem wprost, jeśli wszyscy fani polscy nie wybierzemy tego utworu i Teo to już możemy się pożegnać z Eurowizją raz na zawsze. Od czasów Edyty Górniak nie było tak zajebiaszczego utworu tak pięknej ballady, która daje do myślenia dzięki, której stają świeczki w oczach ze wzruszenia, gdzie nie potrzeba fajerwerków wielkich, bo naturalność sama się broni. Mamy naprawdę okazję w końcu podbić Eurowizję proszę Was wszyscy rodacy miłośnicy tego konkursu nie za przepaśćmy takiej szansy. Może się taka szansa długo znów nie powtórzyć, bo wreszcie jest młody talent, który śpiewa na wysokim poziomie na światowym poziomie. Teo młody Norwegu Polskiego pochodzenia masz mój głos. Jak nigdy nie głosowałem tak w tym roku zrobię wreszcie wyjątek i zagłosuję w polskich preselekcjach Teo daj czadu liczymy na Ciebie😘I do tego jeszcze bardzo mądre życiowe słowa, które w tak młodym wieku sam napisał, a zatem musi mieć bardzo wrażliwą duszę doskonale rozumiem Cię Teo, bo melodia i słowa Twojego utworu muzycznego wręcz unoszą mnie do góry i jakby przenoszą w innym wymiar....
Edyta już go wyróżniła na stories, jest pod wrażeniem jego piosenki. :pomysl:
Awatar użytkownika
Kamui Shiro
Edytomaniak: ja tu nocuję!
Edytomaniak: ja tu nocuję!
Ulubiony album: Perła
Ulubiona piosenka: Niebo to my

Post autor: Kamui Shiro »

Nie wiem nawet, kto to jest Teo poki co, lol. Jestem teamJusia.
kamil87
The story so far
The story so far

Post autor: kamil87 »

ten Teo trochę zdolniejszy od Blanki, którą też Edyta się zachwycała :roll: ale wciąż nijaki i piosenka nudna. Ja też teamJusia i chętniej zobaczyłbym wkurzenie Edyty, jak Justyna pojedzie na Eurowizję i zajmie dobre miejsce, najlepiej 1, albo chociaż 2 :D
Awatar użytkownika
lena7
Whatever it takes
Whatever it takes

kamil87 pisze: 11 lut 2025, 14:07 zajmie dobre miejsce, najlepiej 1, albo chociaż 2 :D
Litosci :lol3: , jesli ona wejdzie do finalu to bedzie cud (no chyba, ze pozostale piosenki w tym roku beda rownie denne jak ta jej).
Kobieta zrobi sobie tylko krzywde bo beda po niej jechac jak po lysej kobyle po powrocie jesli zajmie jedno z ostatnich miejsc. Po co jej to skoro moglaby sie zapisac jako alternatywna, niszowa artystka na miare Demarczyk.

Justyna zachlysnela sie tym fejmem, ktorego obecnie doswiadcza - nigdy nie miala tylu fanow w Polsce co w ostatnich miesiacach, a dodatkowo pisza o niej w calej Europie. To dodalo jej skrzydel. Gdyby jakims sposobem nie wygrala preselekcji w tym roku to zaloze sie, ze zglosi sie znow za rok by poczuc sie znow na tej fali wznoszacej. To uzaleznia, zwlaszcza jak nigdy wczesniej przez 30 lat kariery tego nie doswiadczyla.
kamil87 pisze: 11 lut 2025, 14:07 ten Teo trochę zdolniejszy od Blanki
Haha, jasne. Pisze swoje teksty, muzyke, jest instrumentalista, ma przepiekna barwe i znakomity gust muzyczny. Wystarczy posluchac na spotify. Mysle, ze bedzie kiedys najpopularniejszym polskim wokalista nie tylko w naszym kraju.
Awatar użytkownika
Steffie
Impossible
Impossible

ODPOWIEDZ