Eurowizja 2025

Czyli o Eurowizji, festiwalach w Opolu, Sopocie, galach i innych koncertach.
Awatar użytkownika
lena7
Whatever it takes
Whatever it takes
Ulubiony album: Live'99
Ulubiona piosenka: Your High

Re: Eurowizja 2025

Post autor: lena7 »

Awatar użytkownika
Steffie
Impossible
Impossible

Post autor: Steffie »

Jest parę naprawdę fajnych piosenek. <3
Jeśli chodzi o wykon na żywo, to Chrust wypadł świetnie.
Parę ciekawych komentarzy internautów. :pomysl:
@ilmo949
To aż nieprawdopodobne, jak wysoki jest poziom w tym roku. Wszyscy potrafią śpiewać. Ktokolwiek wygra polskie kwalifikacje, nie będzie powodu do wstydu.

@trafimow
Jezus Maria! Wszystkie te fragmenty wyglądają tragicznie. A człowiek już myślał że skoro wzięli się za to wcześnie, zrobili porządne kwalifikacje itd. to będzie to na światowym poziomie. Scena wygląda jak Sopot 76, staromodna i niepasująca do widowiska jakim jest Eurowizja. Staging każdej piosenki wygląda tak samo, jest kolorowo są tancerze i tandetne wizualizacje. U Justyny się kręcą jak wiatraki, u Teo piosenka wzruszająca i intymna a wizualizacje jak z Disneya. U Darii chyba wszystkie kolory są użyte a piosenka niby epicka. O Soni już nie wspomnę o tych strojach i napisach. Bronią się tylko Kuba i Tynsky. Czy ludzie w TVP są naprawdę tak odklejeni od rzeczywistości? Wystarczy popatrzeć jak robią to inni. Nawet małe kraje jak Litwa czy Łotwa są lata świetne przed nami. Podklejam te moje wypociny pod każdą próba chyba w nadziei że może ktoś z TVP to przeczyta

@selxeverx
Moja topka po zobaczeniu prób + komentarze!

Egzekwo 1/2 miejsce. Justyna Steczkowska - GAJA / Chrust - Tempo | Po prostu nie mogłem się zdecydować.. Obie piosenki spokojnie mogłyby nas reprezentować na eurowizji. Piosenka Justyny jest wspaniała, i łatwo wchodzi do głowy. Justyna dobrze wie jak zrobić show, i umie śpiewać na żywo (ignorując ten urywek z prób). GAJA na pewno będzie klasykiem eurowizyjnym, jeśli Justyna pojedzie. Tempo z kolei jest bardziej folkową piosenką. Uwielbiam tą nagłą zmianę z energicznej muzyki do spokojnej. Scenografia najlepsza ze wszystkich zdecydowanie; nie mogę się doczekać żeby zobaczyć cały występ! Piosenka brzmi jakby była wzięta prosto z Wiedźmina, lub czegoś w tym stylu. Będe trzymał kciucki za Chrust i Justynę!

3. Teo - Immortal | Cieszę się, że ta piosenka została dodana do stawki, bo spodobała mi się od pierwszego przesłuchania! Muszę niestety znowu powiedzieć, że staging zrobiony przez tvp jest do bani. Nie pasuje ani trochę do klimatu piosenki..

4. Daria - Let it burn | Piosenka jest bardzo w moim guście, Daria ma piękny głos.. Szkoda tylko, że staging jest do bani, bo mogliby tu zrobić wiele dobrych rzeczy!

5. Sonia Maselik - Rumours | Nie będe ukrywał, podoba mi się ta piosenka. Ale.. Nie sądzę że jest to piosenka na eurowizję. Bardziej taka do puszczenia sobie jak chce się potańczyć. Tak samo jak z Marien, brakuje tutaj efektu wow, takiego wielkiego dropu na przykład pod koniec piosenki, lub czegoś przez co fani eurowizji mogliby ją zapamiętać.

6. Marien - Can't hide | Zauważyłem, że dużo osób daje tą piosenkę na miesjcu ostatnim. Rozumiem dlaczego, jedank dla mnie jest ona na środku listy. Nie jest ona zła, ale brakuje takiego.. Efektu wow.

7. Kuba - Pray | Na prawdę nie mam tu nic do powiedzenia. Ta piosenka jest po prostu średnia.

8. Janusz Radek - In Cosmic Mist | Jest to bardzo interesująca propozycja, jednak wielkim problemem jest to, że jest ona w języku angielskim. Myślę, że Janusz Radek wypadłby tu o wiele lepiej w języku Polskim, i może nawet byłby jednym z moich faworytów.

9. Dominik Dudek - Hold the light | Kolejna pozycja, która będzie dla wielu nieodpowiednia.. Słuchajcie, jako fan eurowizji od kilku lat mam już po prostu dość takich piosenek. Co roku przynajmniej jedna piosenka musi brzmieć dokładnie tak. Powinniśmy wysłać coś bardziej oryginalnego. Często nawet zapominam, że ta piosenka jest w stawce..

10. Tysnky - Miracle | Myślę, że ta piosenka jest najzwyczajniej w świecie nudna. Staging wygląda okej, jednak nadal nie chciałbym żeby ta piosenka reprezentowała nas na eurowizji.

11. Sw@da & Niczos - Lusterka | Wiem, że wiele osób nie zgodzi się z tą pozycją, jednak piosenka jest po prostu nie w moim guście. Nie mam za wiele tutaj do powiedzenia, po prostu nie dla mnie jest ta piosenka.
Juliaa12
Invisible
Invisible

Post autor: Juliaa12 »

Faktycznie, poziom w tym roku jest naprawdę wysoki, jak zauważył @ilmo949. Wiele piosenek ma potencjał, żeby nas godnie reprezentować na Eurowizji. Chrust z Tempo to coś zupełnie innego folkowy vibe z energiczną zmianą klimatu naprawdę robi wrażenie! Justyna Steczkowska z GAJA ma ten niezaprzeczalny power, ale staging w wykonaniu TVP może nie pasować do niektórych piosenek, jak w przypadku Teo z Immortal czy Darii z Let it burn. Widać, że TVP jeszcze musi popracować nad wizualizacjami, bo u innych krajów wygląda to dużo lepiej. Marien i Sonia Maselik? Fajnie, że coś innego, ale rzeczywiście brakuje efektu wow. Ciekawie się zapowiada, ale finalnie trzeba będzie wybrać coś, co będzie miało szansę wyróżnić się na tle innych
kamil87
The story so far
The story so far

Post autor: kamil87 »

Gratulacje Justyna! :D

[Edit:] Zasłużona wygrana, zwłaszcza za skandaliczne 0 pkt od jednego z jurorów w zeszłym roku, gdy przegrała 1pkt z Luną.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2025, 22:48 przez kamil87, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
addar
Moderator
Moderator
Ulubiony album: live'99
Ulubiona piosenka: większość

Post autor: addar »

:(. Teo najlepszy moim zdaniem.
Awatar użytkownika
Wojtuś
Lunatique
Lunatique
Ulubiony album: E.K.G
Ulubiona piosenka: Dotyk, Teraz Tu

Post autor: Wojtuś »

Zdecydowanie Justyna dziś najlepsza i bardzo się cieszę że wygrała!
kamil87
The story so far
The story so far

Post autor: kamil87 »

Moim zdaniem drugi występ bez tańców wyszedł lepiej, ale muszę jeszcze raz przesłuchać pierwszy, być może za dużo tej choreografii i Justyna nie mogła skupić się w pełni na śpiewaniu, albo wkradł się stres, może też potrzebuje po prostu więcej czasu żeby to wszystko zgrać. Dzisiaj była najlepsza i bardzo dobrze, że wygrała, jestem happy :D
Awatar użytkownika
Steffie
Impossible
Impossible

Post autor: Steffie »

Co jak co, ale Jusia miała największy fandom. To byłaby porażka, gdyby przegrała lokalne preselekcje z debiutantami po tylu latach na scenie, jednakże dalszych sukcesów z tym disco jej nie wróżę. Teo nie zabrzmiał na 100% swoich możliwości, miał kawałek w innym klimacie, bardziej stonowany, ale wypadł dość dobrze. Na pewno ten występ jest dla niego dużym osiągnięciem, bo większość ludzi o nim w ogóle usłyszała, podobnie zresztą o innych wykonawcach. Tak czy inaczej cieszę się, że wziął udział i wystąpił. Większość wykonawców zdobyła nowych fanów i zareklamowała swoją twórczość. Tak jak Szpak, który też miał okazję się popisać. Co do Jusi, to na pewno należą jej się brawa za pracowitość i dążenie do celu. Teraz po 30 latach będzie się mierzyć sama ze sobą. Myślę, że to jest jej główną motywacją. Może czuje się niedoceniana w naszym kraju i chce poprawić swój słaby wynik sprzed lat. Może uda jej się tym razem lepiej zaprezentować. :pomysl:
Komentarz na temat jej występu:
http://www.youtube.com/watch?v=b821Ixd8SUY

Mnie się bardzo podobał jego występ. <3
http://www.youtube.com/watch?v=LmlcjOqzq7k
Lubię głosy z taką barwą. Może nie jest perfekcyjny, ale widać w nim dużą radość w trakcie śpiewania, dzięki czemu słuchacz czuje prawdę. Należy również docenić jego angielski, który nie jest kwadratowy. :edi:

I wszystko jasne! Co na to internauci?
http://www.pudelek.pl/i-wszystko-jasne- ... 818006848a

Jak już zawisnęła pod sufitem, to człowiek pomyślał: co za czasy, że Jusia zamieniła się w Dodę. :P
Nie zdziwię się jak wygra ktoś zwyczajny, ktory wyjdzie normalnie ubrany i dobrze zaśpiewa. Ludzie za tym tęsknią- przynajmniej ja i mi podobni. Eurowizji nie da się już oglądać. To jest już płytki konkurs na najdziwniejszy i najbardziej kontrowersyjny show.
tomek7
The story so far
The story so far
Ulubiony album: EG Live'99
Ulubiona piosenka: No more drama

Post autor: tomek7 »

Niestety ale Justyna nie jedzie na Eurowizję z przebojem, z czymś co by wszyscy nucili i by się to grało w radio.
Po co ona tam tak krzyczy? Po co te popisy wokalne? Tej piosenki nie da się słuchać pod rząd.
Plus jest taki że coś się dzieje na scenie i raczej to może jej dać punkty.
Może do finału przejdzie ale tam zajmie miejsce na końcu stawki raczej.
Marzenia fanusiow eurowizyjnych od kilku lat (czyli tych młodych) ze pokona wynik Edyty i wygra wręcz mnie śmieszą.
Na tych preselekcjach były fajniejsze utwory i ciekawsze jak choćby tego Teo czy Szmajkowskiego. Chłopakom brak jednak jeszcze scenicznej ogłady ale liczę że się wyrobią za jakiś czas.
Awatar użytkownika
lena7
Whatever it takes
Whatever it takes

Claude - C'est La Vie - Netherlands
https://www.youtube.com/watch?v=hEHwr5k9pd0
I ta piosenka na pewno bedzie w top 10 w przeciwienstwie do polskiej propozycji.
Awatar użytkownika
lena7
Whatever it takes
Whatever it takes

TOP 3, a moze wrecz zwyciezca - Norwegia, Kyle - 'Lighter':
https://www.youtube.com/watch?v=h7jkEmoBvU0
Awatar użytkownika
lena7
Whatever it takes
Whatever it takes

Justyna rozpoczela promocje w Europie.
https://www.youtube.com/watch?v=N0W-hmymXoE

Zwazywszy, ze bedzie jedyna spiewajaca kobieta w swoim polfinale, wiec na 99% mamy zapewnione wejscie do finalu :lol3:
Awatar użytkownika
Wojtuś
Lunatique
Lunatique
Ulubiony album: E.K.G
Ulubiona piosenka: Dotyk, Teraz Tu

Post autor: Wojtuś »

Nie jedyną bo jeszcze jest Albania gdzie również śpiewa kobieta.
ODPOWIEDZ