Byc moze nie chcial jej prosic, a Bart wykorzystal ten fakt by jej dopiec. Nie powinien tego upubliczniac cokolwiek Edka powiedzialaby…nie powinien.Kamui Shiro pisze: ↑21 kwie 2025, 10:42 Mnie zastanawia, dlaczego [o ile to nie fejkowe zrzuty ekranu] Allan prosił "ojca" (bleh) o 300zł, że niby mama mu nie okazała wsparcia... Serio były taki pazerny?
A może chodzi o jakieś narkotyki?
Inni o Edycie
- audarya
- Whatever it takes
- Ulubiony album: Dotyk
- Ulubiona piosenka: Perfect Heart
Re: Inni o Edycie
- max28
- Perła
- Ulubiony album: 8
- Ulubiona piosenka: Miles & Miles Away
Chaotyczny wywiad Krysiaka z Alicją Borkowską ale jest trochę smaczków:
https://youtu.be/SYJQXgzUwwc?si=CWJB1dggHv3J-aRH

https://youtu.be/SYJQXgzUwwc?si=CWJB1dggHv3J-aRH

- addar
- Moderator
- Ulubiony album: live'99
- Ulubiona piosenka: większość
Bardzo wartościowy dla fanów Edyty wywiad bo nie pochodzi od osoby jej przychylnej a wręcz jej nie znoszącej. Nie za bardzo rozumiem większego sensu jego wstawienia, oprócz tego że obydwie osoby mają jakieś nieprzepracowane traumy związane z Edytą i chcą temu dać ujście. Jest w nim wiele emocji, wiele żalu nawet złości i zazdrości które nie wygasły po wielu, wielu latach. Dużo smaczków i wbrew pozorom wiele pochwał dla Edyty i jej talentu . Przez tę jawną niechęć, jeżeli ma się wiedzę o karierze Edyty, fajnie można zrewidować i odtworzyć faktyczny obraz tamtych czasów . Polecam obejrzeć każdemu fanowi, oby na przyspieszeniu bo jest to nieskładny chaos .
Tem Krysiak to śliski odrzucony fancio Edyty, którego czułem czytając te książkę i ten wywiad to potwierdza. Obnażył jego stronniczość i chęć sensacji. Kubiak to niezły #CIACH# był. Podprogowo pani Alicja sugeruje jakieś emocje między Edyta a Wiktorem . Wydaje mi się że Edyta to była naturalna kokietą i Wiktor uległ jej czarowi przez co Alicja poczuła się odrzucona.
Tem Krysiak to śliski odrzucony fancio Edyty, którego czułem czytając te książkę i ten wywiad to potwierdza. Obnażył jego stronniczość i chęć sensacji. Kubiak to niezły #CIACH# był. Podprogowo pani Alicja sugeruje jakieś emocje między Edyta a Wiktorem . Wydaje mi się że Edyta to była naturalna kokietą i Wiktor uległ jej czarowi przez co Alicja poczuła się odrzucona.
- wodawodnista
- Linger
- Ulubiony album: Edyta Górniak
- Ulubiona piosenka: TRecorder/Mind Control
- addar
- Moderator
- Ulubiony album: live'99
- Ulubiona piosenka: większość
Ake co mam skomentowac? to że dodzia okazała się patuską czy wstawić ci fotkę kolekcji moich gier video ?
- Steffie
- Nieśmiertelni
@addar, dzięki za streszczenie. Jak widzę nazwisko "Krysiak", to nie mam ochoty tego słuchać, bo wiem, że to będzie jakiś bełkot obrażonego fana. Co do tej Alicji, to kolejna ciekawa historia. Ilu osobom Edyta zalazła za skórę przez sam fakt, że była, to się nie doliczymy. Kiedyś ona musiała być jak prawdziwa wróżka, której urokowi nikt się nie potrafił oprzeć. No i nie ma racji Edyta twierdząc, że są ludzie, którzy się promują na jej nazwisku? Jadą na niej i na tej Eurowizji wszyscy od 30 lat. 

- fookmetoo
- The story so far
- Ulubiony album: Perła
- Ulubiona piosenka: KissMe,FeelMe,LoveMe
Ale ten wywiad nie przedstawia Edyty w jakimś złym świetle. Jest całkiem ciekawy. Samo to że ona mówi że to Kubiak zawalił sprawę z karierą Edyty. Mam wrażenie, że ta Alicja ma dystans do przeszłości i mówi jak było, i dobrze i źle.
-
- Make it happen
Ten wywiad nie wniosl nic ciekawego od czasu wydania tej jego zakazanej ksiazki. Raczej przedstawia Edyte pozytwnym swietle przez te Alicje Borkowska. Edyta raczej byla pokorna i pracowita w tamtych czasach, kiedy chciala osiagnac sukces i kiedy byla mloda. Mam wrazenie, ze ten caly Krysiak ma obsesje na temat Edyty. Co do Justyny Steczkowskiej. Zasluzyla na pierwsza trojke przynajmniej i tego jej zyczylem. Eurowizja jest polityczna i nieobiektywna w ogole.
- wodawodnista
- Linger
Gdyby nie Kubiak to ona by się nie wywiązała nawet z tego z czego się wywiązała xd Kubiak zrobił tyle ile się dało i czepianie się jego jest nie na miejscu.
- lena7
- Whatever it takes
- Ulubiony album: Live'99
- Ulubiona piosenka: Your High
Ten wywiad mial potencjal na mega smaczki ale odbyl sie w formie rozmowy dwojga znajomych stojacych w kolejce na poczcie - mimochodem naszlo ich na plotki ale bez przygotowania i ogolnie chaos i zadnego meritum.
Alicja zasugerowala, ze to Kubiak jest winny wersji hymnu bo chcial by brzmial jak te amerykanskie - a to jest dla mnie nowosc.
Podobnie jak to, ze ksiazka byla niejako dyktowana przez Kubiaka - spisana z nagran z rozmow nim, ale Alicja sugeruje, ze on mial tendencje do bajkopisarstwa wiec...
Nie wiedzialam tez, ze Krysiak byl asystentem Edyty - musiala sie ta wspolpraca zakonczyc na noze skoro postanowil napisac o niej ksiazke i spotkali sie w sadzie.
Alicja zaczyna kilka watkow, ktore mozna by pociagnac gdyby wywiad prowadzil dziennikarz, a ten pan nawet jej nie slucha tylko cos papla od rzeczy i wtraca i przerywa. mega irytujaco sie tego slucha. Mam wrazenie, ze ona znala Edyte jak malo kto w tamtym okresie - razem pracowaly w Metrze, a potem byla jej asystentka i nie odstepowala jej na krok w Londynie w czasie nagran plyty, a potem podczas promocji po Europie. Skarbnica wiedzy.
- wodawodnista
- Linger
Pytanie jest takie: po co to było?
Ja w ogóle nie rozumiem ich strategii marketingowej na Edytę. Przecież ona po Metrze już została z automatu okrzyknięta "tą która zrobi międzynarodową karierę". Jej team i ona zaczęli myśleć o płycie po angielsku zanim zrobili cokolwiek na polskim rynku. Przecież "Dotyk" był robiony na prędce po sukcesie "To nie ja" i Eurowizji, ale oni wcale nie mieli takiego planu. Oni od razu chcieli ją pchać poza granice. Ja nie rozumiem dlaczego nie wydano dwóch porządnych polskich płyt najpierw a potem dopiero próbowanie zagranicą. Nie rozumiem dlaczego nikt jej nie załatwił dobrej piosenki do jakiegoś filmu, aby tak zacząć zagranicą. Tak jakby oni skupili się na jednym i nic z tego nie ugrali. Nikt jej nie załatwił dealu w UK i USA tylko jakieś dziwne kontrakty w Europie. Tak jakby wszystko od #CIACH# strony. Na szybko na prędce. A potem było jak było, przez zaniedbanie polskiego rynku i dalsze skupianie się na nierealnym (Invisible) zrobiono znowu na prędce Perłę. A potem już był syf i mogiła.
Ja w ogóle nie rozumiem ich strategii marketingowej na Edytę. Przecież ona po Metrze już została z automatu okrzyknięta "tą która zrobi międzynarodową karierę". Jej team i ona zaczęli myśleć o płycie po angielsku zanim zrobili cokolwiek na polskim rynku. Przecież "Dotyk" był robiony na prędce po sukcesie "To nie ja" i Eurowizji, ale oni wcale nie mieli takiego planu. Oni od razu chcieli ją pchać poza granice. Ja nie rozumiem dlaczego nie wydano dwóch porządnych polskich płyt najpierw a potem dopiero próbowanie zagranicą. Nie rozumiem dlaczego nikt jej nie załatwił dobrej piosenki do jakiegoś filmu, aby tak zacząć zagranicą. Tak jakby oni skupili się na jednym i nic z tego nie ugrali. Nikt jej nie załatwił dealu w UK i USA tylko jakieś dziwne kontrakty w Europie. Tak jakby wszystko od #CIACH# strony. Na szybko na prędce. A potem było jak było, przez zaniedbanie polskiego rynku i dalsze skupianie się na nierealnym (Invisible) zrobiono znowu na prędce Perłę. A potem już był syf i mogiła.
- Steffie
- Nieśmiertelni
Bo taki miał ktoś pomysł na karierę Edyty i takie były możliwości jego realizacji. Najpierw występowała w Metrze, a potem ktoś ją chciał wysłać na Eurowizję, gdzie poszło jej świetnie, więc wydali "naprędce" płytę na polskim rynku, która sprzedała się fenomenalnie, a potem chcieli wydać płytę po angielsku na inne rynki. Polecam poczytać wywiady z tamtego okresu, gdzie jest wszystko wyjaśnione, jak było i dlaczego. Przypominam, że wtedy Edyta podpisała megadeal z międzynarodową wytwórnią, w wyniku czego w 1997 roku ukazała się płyta "Edyta Górniak", a single grali w różnych krajach. To było wyjątkowe osiągnięcie jak na wykonawcę z Europy Wschodniej.

- pijej1
- Lunatique
ile jeszcze dziesięcioleci poczekamy na objawienie prawdy przez górniak? na jej biografię czekamy chyba od 1995 

- wodawodnista
- Linger
Steffie pisze: ↑20 maja 2025, 10:36Bo taki miał ktoś pomysł na karierę Edyty i takie były możliwości jego realizacji. Najpierw występowała w Metrze, a potem ktoś ją chciał wysłać na Eurowizję, gdzie poszło jej świetnie, więc wydali "naprędce" płytę na polskim rynku, która sprzedała się fenomenalnie, a potem chcieli wydać płytę po angielsku na inne rynki. Polecam poczytać wywiady z tamtego okresu, gdzie jest wszystko wyjaśnione, jak było i dlaczego. Przypominam, że wtedy Edyta podpisała megadeal z międzynarodową wytwórnią, w wyniku czego w 1997 roku ukazała się płyta "Edyta Górniak", a single grali w różnych krajach. To było wyjątkowe osiągnięcie jak na wykonawcę z Europy Wschodniej.![]()
My jesteśmy z Europy zachodniej tak apropos, w strikte sensu idealnie z centralnej a mit, że jesteśmy ze wschodniej to nie wiem skąd się wziął xddddd
- Steffie
- Nieśmiertelni
Nie wiem, skąd wy jesteście. Edyta jest z Polski, czyli z Europy Wschodniej, co było wielokrotnie podkreślane w różnych publikacjach na jej temat.wodawodnista pisze: ↑20 maja 2025, 16:01My jesteśmy z Europy zachodniej tak apropos, w strikte sensu idealnie z centralnej a mit, że jesteśmy ze wschodniej to nie wiem skąd się wziął xddddd

A tak serio pisząc, Polska zawsze dla ludzi z Europy Zachodniej leżała w Europie Wschodniej.