Polska w Konkursie Piosenki Eurowizji
- lena7
- Whatever it takes

- Ulubiony album: Live'99
- Ulubiona piosenka: Your High
Polska w Konkursie Piosenki Eurowizji
Polska po raz 28-my startuje w konkursie. Kogo wspominacie najlepiej?
- addar
- Moderator

- Ulubiony album: live'99
- Ulubiona piosenka: większość
Re: Polska w Konkursie Piosenki Eurowizji
moje top 5
1. Edzianna
2. kasia moś
3. kasia kowalska
4. Miecio ( bardziej za sentyment i pochwałe zdolności wokalnych niż za sam utwór)
5. Blanka - za szoł i za całkiem sprawny śpiew.
honorable mention justyna steczkowska '95 za jej oryginalność
reszta poniżej moich standardów.
1. Edzianna
2. kasia moś
3. kasia kowalska
4. Miecio ( bardziej za sentyment i pochwałe zdolności wokalnych niż za sam utwór)
5. Blanka - za szoł i za całkiem sprawny śpiew.
honorable mention justyna steczkowska '95 za jej oryginalność
reszta poniżej moich standardów.
-
Piter
- VIF czyli Very Important Fan

- Ulubiony album: EG
- Ulubiona piosenka: -
- Wojtuś
- Lunatique

- Ulubiony album: E.K.G
- Ulubiona piosenka: Dotyk, Teraz Tu
-
cosmic84
- Make it happen

- Ulubiony album: Edyta Gorniak
- Ulubiona piosenka: It's a man's world
Edyta - niezmiennie numer jeden, skromnosc i klasa
Ania Jopek - piosenka niczym swiatelko w tunelu
Mietek - piekna piosenka i niesamowicie emocjonalny wykon
Kasia Kowalska - przepieknie zaspiewana ballada i przejmujacy glos
Isis Gee - najbardziej niedoceniona polska reprezentantka, piekny glos
Ania Jopek - piosenka niczym swiatelko w tunelu
Mietek - piekna piosenka i niesamowicie emocjonalny wykon
Kasia Kowalska - przepieknie zaspiewana ballada i przejmujacy glos
Isis Gee - najbardziej niedoceniona polska reprezentantka, piekny glos
- Gregoryoxync
- Invisible

- Ulubiony album: Gregoryoxync
Jakie są wasze ulubione piosenki Edyty Górniak?
Jakie utwory z jej repertuaru mają dla was szczególne znaczenie? Czy są jakieś piosenki, które zmieniły wasze spojrzenie na jej twórczość lub które kojarzycie z ważnymi momentami w swoim życiu? Podzielcie się swoimi przemyśleniami!
- Kamui Shiro
- Edytomen: to ja jeszcze coś napiszę!

- Ulubiony album: Perła
- Ulubiona piosenka: Niebo to my
- Kontakt:
Niezbyt. Pierwszy raz, kiedy obejrzalem wystep Edyty uwaznie, na pewno mnie wzruszyl i pamietam emocje. Ale nie byl to wazny moment w moim zyciu. Bylo to juz raczej w latach 00. Od tamtej pory ow wystep byl - w mojej opinii - przywolywany zbyt natretnie. Bardzo liczylem na drugie lub chociaz trzecie miejsce Jusi w tym roku, azeby nareszcie z tym skonczyc i dac Edycie odetchnac od jarzma dawno przeterminowanego i przereklamowanego sukcesu. Zarazem, aby nie bylo jej smutno, gdyby tamta wygrala xD
Ostro kibicowalem niemal kazdej polskiej propozycji wybranej na Eurowizje, odkad zaczalem sledzic poczynania rodakow w tym konkursie - czyli od 2005 wlacznie. Bardzo bylem za Follow My Heart (glownie z powodu powrotu Justyny), Kuszynska, Ochmanem, Justyna... A nawet za Blanka i za Slowiankami, bo byly po prostu zabawne.
Po tym, jak Eurowizja potraktowala tegoroczna propozycje Steczkowskiej, stracilem resztki serca i zaufania do tego konkursu. Na pewno wypluje on jeszcze czasami cos fajnego - lubie Lordi, lubie Nemo, Nette na przyklad, fajnie, ze ich wyrozniono. Jednak sam konkurs - wart funta klakow. Mozna go traktowac jako wyskocznie dla kariery, szczegolnie przy preselekcjach, ale nie warto sie emocjonowac - takie mam teraz podejscie.
Nie kibicowalem: Jet Set, Szpakowi, Kasi Mos ani Lunie, poniewaz mialem inne wybory w preselekcjach i irytowalo mnie, ze tamci w ogole przeszli. Nie podobaly mi sie ich wystepy.
Na kogo oddalem 5 glosow w ankiecie? Edyta, Justyna razy dwa, Ochman, Slowianie.
To ciekawe, ze ani jednego glosu na forum nie zyskali: Tulia, Alicja Szemplinska, Blue Cafe...
Nawiasem mowiac, to prawda, ze USA wkroczy do konkursu? Widzialem dzisiaj taka plotke...
Ostro kibicowalem niemal kazdej polskiej propozycji wybranej na Eurowizje, odkad zaczalem sledzic poczynania rodakow w tym konkursie - czyli od 2005 wlacznie. Bardzo bylem za Follow My Heart (glownie z powodu powrotu Justyny), Kuszynska, Ochmanem, Justyna... A nawet za Blanka i za Slowiankami, bo byly po prostu zabawne.
Po tym, jak Eurowizja potraktowala tegoroczna propozycje Steczkowskiej, stracilem resztki serca i zaufania do tego konkursu. Na pewno wypluje on jeszcze czasami cos fajnego - lubie Lordi, lubie Nemo, Nette na przyklad, fajnie, ze ich wyrozniono. Jednak sam konkurs - wart funta klakow. Mozna go traktowac jako wyskocznie dla kariery, szczegolnie przy preselekcjach, ale nie warto sie emocjonowac - takie mam teraz podejscie.
Nie kibicowalem: Jet Set, Szpakowi, Kasi Mos ani Lunie, poniewaz mialem inne wybory w preselekcjach i irytowalo mnie, ze tamci w ogole przeszli. Nie podobaly mi sie ich wystepy.
Na kogo oddalem 5 glosow w ankiecie? Edyta, Justyna razy dwa, Ochman, Slowianie.
To ciekawe, ze ani jednego glosu na forum nie zyskali: Tulia, Alicja Szemplinska, Blue Cafe...
Nawiasem mowiac, to prawda, ze USA wkroczy do konkursu? Widzialem dzisiaj taka plotke...