Kariera Edyty

Rozmowy na tematy związane z Edytą.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kopaneek
VIF czyli Very Important Fan
VIF czyli Very Important Fan
Ulubiony album: Edyta Gorniak / EKG
Ulubiona piosenka: To nie ja

Re: Kariera Edyty

Post autor: Kopaneek »

Michał pisze:
Kopaneek pisze: Nie ma Edyty to wzięli zawsze gotowe wyrobnice.
Z całym szacunkiem do Ciebie i Twojej wypowiedzi, ale proszę nie nazywaj Justyny Steczkowskiej "wyrobnicą". Edyta mogłaby się wiele od niej nauczyć, a przede wszystkim pokory i szacunku do fana.
Pokory na pokaz? Dobre. :)
Awatar użytkownika
yourhigh
Make it happen
Make it happen
Ulubiony album: Dotyk
Ulubiona piosenka: Szyby

Post autor: yourhigh »

Według artykułu na Jastrząb Post Marcin Wieczorek nie jest już menedżerem Edyty:

https://jastrzabpost.pl/exclusive/marci ... 12872.html
tomek7
The story so far
The story so far
Ulubiony album: EG Live'99
Ulubiona piosenka: No more drama

Post autor: tomek7 »

Tak to bardzo rzetelne źródło informacji tak jak pudelki, kozaczki i inne cudaczki :D
Marcin był asystentem a nie managerem :D
No i za coś żyć musi dalej bo Edyta jakby zawiesiła działalność artystyczna. Teraz się przebudza :-) i zeby nie było że się zbijam, ma do tego prawo :edi:
A Hyzy to choćby miała za managera sp Kubiaka to i tak gwiazda by nie była. :ha:
wodawodnista
Perła
Perła
Ulubiony album: Edyta Górniak
Ulubiona piosenka: TRecorder/Mind Control

Post autor: wodawodnista »

Akurat ten temat trzeba byłoby usunąć.

:lol3:
Awatar użytkownika
addar
Moderator
Moderator
Ulubiony album: live'99
Ulubiona piosenka: większość

Post autor: addar »

Do tej pory mnie boli że nikomu nie chciało się dokończyć tego projektu poza tą durna gierką. Co za potencjał co za szansa na unieśmiertelnienie dwójki geniuszy https://m.youtube.com/watch?v=S3nHIPs_M ... sgZXRpdWRh
Awatar użytkownika
audarya
Whatever it takes
Whatever it takes
Ulubiona piosenka: Perfect Heart

Post autor: audarya »

A ja dalam fajny dodatek do kariery z 2008…lokalizacja na forum: Audio/Video -> Rozne -> pokaz mody.
Milego ogladania. :D
wodawodnista
Perła
Perła
Ulubiony album: Edyta Górniak
Ulubiona piosenka: TRecorder/Mind Control

Post autor: wodawodnista »

metro, festiwale, pierdoły

1994 Eurowizja
1995 debiutancka płyta Dotyk
1997 reedycja Dotyku pod tytułem "Touch" z angielskimi wersjami utworów, kilkoma polskimi i kilkoma nowymi angielskimi i polskimi - wydana tylko w Europie.
1999 międzynarodowy debiut wydany na całym świecie pod tytulem "Love Is Here". dla Polskich fanów live 99 kaseta VHS i płyta z zapisem dziwiekowym
2002 nowa płyta polska i angielska, jedna w marcu druga w listopadzie. odpowiednio "Perła" i "Feelings To Reach". dwa osobne materiały.
2005 nowa płyta polska i angielska odpowiednio "Wyzwolona" i "Brand New Woman" dwa osobne materiały.

po udanej karierze międzynarodowej i 6 płytach Edyta rodzi dziecko i powraca w glorii do korzeni

2009 nowa płyta polska "Teatralna Historia"
2011 nowa płyta po angielsku zapowiedziana jako ostatnia "Meet My Soul"
2015 nowoczesna Edyta wydaje płytę "Love2Love" z piosenkami po polsku i angielsku na całym świecie. Jest to jej pierwszy album międzynarodowy z kompozycjami i polskimi i angielskimi
2016 wielka rezydentura w Las Vegas
2019 Edyta z okazji 25 lat na scenie zapowiada ostatnia polska płytę
2020 error pandemia przekładam album
2021 error
2022 "Korona" ostatni album Edyty po polsku. Edyta ogłasza koniec kariery
Awatar użytkownika
Kamui Shiro
Edytomen: to ja jeszcze coś napiszę!
Ulubiony album: Perła
Ulubiona piosenka: Niebo to my
Kontakt:

Post autor: Kamui Shiro »

Co to za wałek wyżej? Kto kiedyś podał temu panu leki, niech się zgłosi do prokuratury, bo chłopak cierpi.
loveedyta pisze: 27 sie 2008, 15:28

dokładnie Edyta zawsze będzie pamiętana. O dodzie wątpię żeby ktoś pamiętam. Ich Troje swojego czasu też było zespołem, których piosenki ludzie śpiewali na ulicy, teraz nikt już o nich nie pamięta. To samo będzie z dodą. Ludziom wkońcu przestanie się podobać jej głupie zachowanie. Już teraz sprzedała o wiele mniej płyt niż jeszcze parę lat temu. Gdyby Edyta nie miała talentu to by dawno o Niej zapomnieli. A śpiewa już 20 lat i myślę, że kolejne 20 będzie w świetnej formie. :D

O ironio... Sorki, tak wydłubałem ten post z odmętów, jak wiele mam ochotę wyciągnąć na światło dzienne połowy AD 2025. Biorę ten jeden głupkowaty post koleżanki sprzed lat i tym trojgu wykonawcom się poświęcam poniżej, choć jak już się bawić w porownania, to może następna tura z Justyną też powinna tu nastąpić...

Ich Troje nie pamiętane?
Dobrze, lider to żenada stulecia, ale nie dość, że zespół nigdy nie wywiesił białej flagi, obchodzili właśnie w Sopocie kolejny jubileusz, nastąpiło pojednanie z Mandaryną, a szlagiery typu Zawsze z tobą chciałbym być + Powiedz śpiewają właśnie na ulicy (byłem dziesiątki razy świadkiem i to w latach po 2019) dzieciaki - młodzi dorośli, które dopiero podczas ich wydawnictwa raczkowały.

Doda, o ktorej wątpiła uzytkowniczka, żeby ktoś pamiętam (pisownia zbliżona do oryginalnej)?

Kobieta jest diabelnie popularna i wszędobylska na ten moment, mimo że zakończyła parę lat temu stricte pełną karierę muzyczną i skupia się na okazjonalnych występach, produktach paradietetycznych i... oczywiscie na skandalach. Nic się nie znudziło. Od straszenia/ cieszenia rodakow samą gołą pupą przeszła, chcąc a może nie chcąc, po prostu do ostrzejszej formy "promocji". Jakby kobiety nie cierpieć, nie wmawiać, że Eda to ciężko zapracowała jedynie drogą artystyczną, a Doda burdeliczną, to sorry, zanim dokądkolwiek Doda trafiła medialnie, była też w Metrze, lansowała ją za talent sama Elżbieta Trzecia Zapendowska.
Zresztą panna Górniakówna to co, w The Voice zaczynała i fotele się odwracały, a ona tam w habicie i kwefie, worku po ziemniakach i za ojczyznę wyłoniła się taka piękna i nieskalana? Hehe.

Edyta będzie zawsze pamiętana?

No tak. Może z Kolorowego wiatru w karaoke, w grudniu po południu. Czyli polskiej wersji piosenki do też już z czasem zapominanej bajeczki Disneya. Nie z "Ewy". Nie z JOŚ, nie z Metra, nie z ... A, przepraszam, Z hymnu w Korei owszem. Z gadania wierutnych bzdur latami, z wdzięczenia się do TVPiS, z kłótni z każdym kim mogła, z Pniewskim Bartem na czele. Z użalania się nad własną nierelewantnością na przemian z popisywaniem się gwiazdorstwem, planowanymi projektami, z których góra mysz urodziła, etc.
Stare pryki dozgonnie będą pamiętały i celebrowały każdy udany występ Edyty, każdą emisję jej niezapomnianego popisu w 1994 przed narodami tego świata, każdy żałosny wysiłek wypromowania jej przynajmniej w samym kraju. Ale ile można, skoro gwiazda sama wygasła?

Co za wstyd. Każdy uzytkownik, ktory pisał takie bzdety te kilkanascie lat temu, powinien się teraz pacnąć w czoło i wystosować przeprosiny za dezinformację xD
No, ale pouciekałyście, szczurki xD [lubię szczury, to tylko aluzja do tego, jak postrzegała nas wszystkich ongiś nasza wielka niezapomniana gwiazda]
Awatar użytkownika
audarya
Whatever it takes
Whatever it takes

Kamui Shiro pisze: 16 lip 2025, 15:38 Co to za wałek wyżej? Kto kiedyś podał temu panu leki, niech się zgłosi do prokuratury, bo chłopak cierpi.
loveedyta pisze: 27 sie 2008, 15:28

dokładnie Edyta zawsze będzie pamiętana. O dodzie wątpię żeby ktoś pamiętam. Ich Troje swojego czasu też było zespołem, których piosenki ludzie śpiewali na ulicy, teraz nikt już o nich nie pamięta. To samo będzie z dodą. Ludziom wkońcu przestanie się podobać jej głupie zachowanie. Już teraz sprzedała o wiele mniej płyt niż jeszcze parę lat temu. Gdyby Edyta nie miała talentu to by dawno o Niej zapomnieli. A śpiewa już 20 lat i myślę, że kolejne 20 będzie w świetnej formie. :D

O ironio... Sorki, tak wydłubałem ten post z odmętów, jak wiele mam ochotę wyciągnąć na światło dzienne połowy AD 2025. Biorę ten jeden głupkowaty post koleżanki sprzed lat i tym trojgu wykonawcom się poświęcam poniżej, choć jak już się bawić w porownania, to może następna tura z Justyną też powinna tu nastąpić...

Ich Troje nie pamiętane?
Dobrze, lider to żenada stulecia, ale nie dość, że zespół nigdy nie wywiesił białej flagi, obchodzili właśnie w Sopocie kolejny jubileusz, nastąpiło pojednanie z Mandaryną, a szlagiery typu Zawsze z tobą chciałbym być + Powiedz śpiewają właśnie na ulicy (byłem dziesiątki razy świadkiem i to w latach po 2019) dzieciaki - młodzi dorośli, które dopiero podczas ich wydawnictwa raczkowały.

Doda, o ktorej wątpiła uzytkowniczka, żeby ktoś pamiętam (pisownia zbliżona do oryginalnej)?

Kobieta jest diabelnie popularna i wszędobylska na ten moment, mimo że zakończyła parę lat temu stricte pełną karierę muzyczną i skupia się na okazjonalnych występach, produktach paradietetycznych i... oczywiscie na skandalach. Nic się nie znudziło. Od straszenia/ cieszenia rodakow samą gołą pupą przeszła, chcąc a może nie chcąc, po prostu do ostrzejszej formy "promocji". Jakby kobiety nie cierpieć, nie wmawiać, że Eda to ciężko zapracowała jedynie drogą artystyczną, a Doda burdeliczną, to sorry, zanim dokądkolwiek Doda trafiła medialnie, była też w Metrze, lansowała ją za talent sama Elżbieta Trzecia Zapendowska.
Zresztą panna Górniakówna to co, w The Voice zaczynała i fotele się odwracały, a ona tam w habicie i kwefie, worku po ziemniakach i za ojczyznę wyłoniła się taka piękna i nieskalana? Hehe.

Edyta będzie zawsze pamiętana?

No tak. Może z Kolorowego wiatru w karaoke, w grudniu po południu. Czyli polskiej wersji piosenki do też już z czasem zapominanej bajeczki Disneya. Nie z "Ewy". Nie z JOŚ, nie z Metra, nie z ... A, przepraszam, Z hymnu w Korei owszem. Z gadania wierutnych bzdur latami, z wdzięczenia się do TVPiS, z kłótni z każdym kim mogła, z Pniewskim Bartem na czele. Z użalania się nad własną nierelewantnością na przemian z popisywaniem się gwiazdorstwem, planowanymi projektami, z których góra mysz urodziła, etc.
Stare pryki dozgonnie będą pamiętały i celebrowały każdy udany występ Edyty, każdą emisję jej niezapomnianego popisu w 1994 przed narodami tego świata, każdy żałosny wysiłek wypromowania jej przynajmniej w samym kraju. Ale ile można, skoro gwiazda sama wygasła?

Co za wstyd. Każdy uzytkownik, ktory pisał takie bzdety te kilkanascie lat temu, powinien się teraz pacnąć w czoło i wystosować przeprosiny za dezinformację xD
No, ale pouciekałyście, szczurki xD [lubię szczury, to tylko aluzja do tego, jak postrzegała nas wszystkich ongiś nasza wielka niezapomniana gwiazda]
Post loveedyty, ktora z reszta pamietam z koncertow i z jubileuszu XX lecia, NiE wydal mi sie glupi - jest w nim prawdy bo wlasnie Doda powoli traci swoja “odzyskana” popularnosc juz drugi raz. Bycie znanym z robienia szumu wokol siebie jest slabo wartosciowe. Edyta pracuje tak, ze czesto publicznie widac malo efektow (co nie znaczy ze nic nie robi), malo nagrywa, a mimo to jest to Edyta - nawet ci co jej nie lubia wiedza, ze UMIE ZASPIEWAC TAK, ze klekajcie narody. Edyta i jej ezo-swiat nawet nie odebral jej docenienia od ludzi o zuplenie innych pogladach niz ona sama ma (np. ludzi jak ja ktorzy “wierza” tylko w nauke). Tak ze to sama prawda. A jesli chodzi o szum wokol Edyty to ludzie go robia, nie sama Edyta. Wystarczy porownac attitude obu pan. I juz wiadomo. Doda ma warunki jednak nie cwiczy glosu “bo wie lepiej”, niestety nie jest naturszczykiem jak Edyta i nie ma z nia szans wokalnie.
Awatar użytkownika
Steffie
Nieśmiertelni
Nieśmiertelni

Post autor: Steffie »

Doda aktualnie słynie bardziej ze skandali niż ze śpiewu. To taka raczej patocelebrytka. Pamiętamy listę ofiar Dody. :!:
Awatar użytkownika
Kamui Shiro
Ulubiony album: Perła
Ulubiona piosenka: Niebo to my
Kontakt:

Post autor: Kamui Shiro »

Tak, ale jednoczesnie naprawde masowo i kultowo pamieta sie w mlodszych pokoleniach piosenki: Szansa, Dzaga, Znak pokoju nawet. Solowe mniej. Dla jednych patocelebrytka, dla innych krolowa i wielka gwiazda. Jednak nie zestawialbym Dody na jednej polce z Marta Linkiewicz, Seksmasterka i Esmi Godlewska. Ona jedna gire ma na polce z Jusia, druga tamze. Jest bardzo popularna artystka i nagrala kawal popularnej muzyki, czy to sie komus podoba, czy nie, obiektywnie rzecz biorac. Ostatnia plyta rozbila bank po tym, jak kazdy stawial na niej juz kreske a ona ja wciagnela, hihihi

Wracajac do Edyty, bo to jednak o jej karierze jest ten temat i dzial, nie o innych...

O ile jakakolwiek kariera Edyty w latach 1998-2003 na tzw. Zachodzie moze istniala, o tyle po 2003 to juz tylko pobozne zyczenie fanow, a aktualnie - bzdura. Nikt nie pamieta mlodszych i bardziej popularnych piosenkarek z roznych europejskich krajow, ktore mialy pojedyncze przeboje na listach Niemiec czy innych wiekszych europejskich narodow. Zatancze po raz trzeci w zyciu nago na rurze w klubie Bar Gorace Krzesla, jesli ktos znajdzie mi choc jedna osobe pochodzenia niepolskiego, ktora ma w domu jakas plyte Edyty i jej na dodatek jeszcze slucha.
Awatar użytkownika
audarya
Whatever it takes
Whatever it takes

Nie marudźta - wrzucilam w watek modowy filmi z pokazu NAOKO - “zem” tego wczesniej nie widziala. :edi:
Awatar użytkownika
Steffie
Nieśmiertelni
Nieśmiertelni

Post autor: Steffie »

Kamui Shiro pisze: 08 sie 2025, 12:42 Tak, ale jednoczesnie naprawde masowo i kultowo pamieta sie w mlodszych pokoleniach piosenki: Szansa, Dzaga, Znak pokoju nawet. Solowe mniej. Dla jednych patocelebrytka, dla innych krolowa i wielka gwiazda. Jednak nie zestawialbym Dody na jednej polce z Marta Linkiewicz, Seksmasterka i Esmi Godlewska. Ona jedna gire ma na polce z Jusia, druga tamze. Jest bardzo popularna artystka i nagrala kawal popularnej muzyki, czy to sie komus podoba, czy nie, obiektywnie rzecz biorac. Ostatnia plyta rozbila bank po tym, jak kazdy stawial na niej juz kreske a ona ja wciagnela, hihihi
No sorry, ale to brzmi jakbyś porównywał ładę do mercedesa. Piosenki Dody były zawsze raczej kiczowate, słuchały ich chyba osoby, które nie miały słuchu. :edi:
Kamui Shiro pisze: 08 sie 2025, 12:42 Wracajac do Edyty, bo to jednak o jej karierze jest ten temat i dzial, nie o innych...
O ile jakakolwiek kariera Edyty w latach 1998-2003 na tzw. Zachodzie moze istniala, o tyle po 2003 to juz tylko pobozne zyczenie fanow, a aktualnie - bzdura. Nikt nie pamieta mlodszych i bardziej popularnych piosenkarek z roznych europejskich krajow, ktore mialy pojedyncze przeboje na listach Niemiec czy innych wiekszych europejskich narodow. Zatancze po raz trzeci w zyciu nago na rurze w klubie Bar Gorace Krzesla, jesli ktos znajdzie mi choc jedna osobe pochodzenia niepolskiego, ktora ma w domu jakas plyte Edyty i jej na dodatek jeszcze slucha.
Oczywiście, że są takie osoby, są to melomani, miłośnicy dobrych głosów, ludzie, którzy kiedyś kupowali płyty i single. Teraz wszystko powoli w tym temacie umiera, ludzie słuchają muzyki online, nie kupują tylu płyt, ale z pewnością pamiętają hity z młodości. Chyba nie oczekujesz od gen Z, że będzie słuchać muzyki sprzed 30 lat. :pomysl:
Awatar użytkownika
audarya
Whatever it takes
Whatever it takes

Ja bym nie porownywala kariery Edyty do niczyjej innej. Mam wrazenie, zo obecnie jest dla niej najwazniejsze zycie prywatne. Jest na scenie 35lat - to normalne, ze chce zwolnic i podejmowac sie tylko pojedynczych projektow, a przede wszystkim chce zadbac o swoje zdrowie. Jesli do 60-tki brdzie zwalniac jeszcze bardziej to fair enough. Jesli zamknie Instagram to moze bedzie w zasiegu pod Akademia, ona rzeczywiscie jest analogowa wiec moze spelniac sie bedzie w taki sposob - jakis warsztaty, pojedyncze wystepy itd. Moze dom w Tajladii. :edi:
ODPOWIEDZ