Onet, Interia, WP, Gazeta

Informacje o Edycie na portalach

Znalazłeś w mass mediach coś na temat Edyty, zamieść to tutaj.
ODPOWIEDZ
tomek7
The story so far
The story so far
Ulubiony album: EG Live'99
Ulubiona piosenka: No more drama

Re: Onet, Interia, WP, Gazeta

Post autor: tomek7 »

Mnie wywiad nie z znudził. Kilka bardzo ciekawych kwestii poruszono w nim.
Czytaliście komentarze pod tym wywiadem? Jestem w szoku bo ludzie bardzo jej dziękują za to że się nie sprzedała w covidzie. To cieszy.
Nikt nie napisał że Edyta potwierdziła nie tylko występ na festiwalu w Sopocie ale też w Opolu (i tu znowu dostali pstryczka w nos ci którzy już jej wróżyli koniec bytności w nowej TVP).
A w kwietniu jeszcze wystąpi gdzieś w okolicach Krakowa z okazji jakiegoś kościelnego jubileuszu.
Nie bądźcie takimi pesymistami bo może jeszcze nas zaskoczy koncertami na 30stke Dotyku.
Czasem lubi robić niespodzianki ….
Awatar użytkownika
audarya
Whatever it takes
Whatever it takes
Ulubiony album: Dotyk
Ulubiona piosenka: Perfect Heart

Post autor: audarya »

addar pisze: 01 kwie 2025, 19:55 o kurcze !! zamiast odpowiedziec wcisło mi chyba edytuj . Przepraszam, odpisałem ci na post w twoim poscie ale udało mi sie odzyskać twoją wypowiedz.Straciłem jednak swoją. Nie chce mi sie powtarzać swojego wywodu. W skrócie : Obce są te słowa dla nas jako przedstawicieli kregu kultury chrzescijańsko- słowiańskiej - generalizowałem. Edyta miała wywiad kierowany do szerszego grono Polakow a słowo pokroju charkra i karma sa dla nas mocno egzotyczne i znaczeniowo nieokreslone przez co powstaje bariera w przekazaniu tego co chciała. Tym wywiadem Edyta nowych nie oświeci a tych co juz siedzą w temacie nie musi bo sami odkrywają swoją duchową przemiane. Dlatego myślę że marnowanie tylu minut na filiozofowanie w tego typu wywiadzie było niepotrzebne.

Ja chciałbym słuchać wiecj o kulisach pracy w metro, o kulisach chodzenia do nauczyciela spiewu, o kulisach szukania interpretacji do nowego utworu. Z wywiadu wyziera brak planów muzycznych, za co smutam.
Kultura slowianka i chrzescijanska, 2 osobne i przeciwstawne sobie. Pewnie chodzi Ci bardziej o grecka i rzymska spuscizne. Zgadzam sie z Toba, ze filozofowanie Edki wiele nie wnioslo, a sama Edyta dziala tak, ze zlepia ze soba przypadkowe koncepcje, ale kazdy tak na poczatku robi, potem z tego wyrasta, tzn sa tacy co nie wyrastaja nigdy i gaworza cokolwiek do konca zycia. Faktycznie mysle, ze wywiad mial glownie na celu zdyskredytowanie Pinskiego (nie wiem czy slusznie, szczerze mowiac). Wywiad Pińskiego i Jurnalisty tez obejrze. Zwykle przy konflikcie ludzie bezpodstawnie dziela sie na 2 obozy zapominajac o tym, ze obie strony moga klamac. A tu mamy az 4 osoby, ktore moga nie mowic wcale zadnej prawdy. Najdziwniejsze sa znane osoby komentujace to, ktore nie braly udzialu w sytuacji. Fun fact odnosnieAniolow - wiecie, ze chrzescijanie pozyczyli sobie koncepcje Aniolow z tzw kultury druidzkiej (okolomagicznej)? To juz wiecie. Bosh to jest takie slodkie jak Edyta mowi: nie ma smierci, to co boskie jest wieczne, normalnie jakbym siebie slyszala sprzed 10lat, absolutly lovyt! :ha: Nadal szkoda mi dzieciakow.
Karma wciaz w pierwszej chwili przywodzi mi na mysl Koło Samsary, natomiast od kilku lat kojarzy mi sie glownie z moja Kotka. :d To chyba dobry znak (czasow). :)

Ja najbardziej lubie historyjki z lat 90 Edki. :edi:
Awatar użytkownika
addar
Moderator
Moderator
Ulubiony album: live'99
Ulubiona piosenka: większość

Post autor: addar »

To nie miejsce na tego typu dywagacje ale kultura chrześcijańska została zbudowana z kultury grecko-rzymskiej z domieszką semickiej więc nie ma potrzeby pisać tu bezpośrednio o starożytności, dodatkowo czy chcemy czy nie chcemy nasza regionalna odmiana chrześcijaństwa jest mocno zabarwiona " słowiańska duszą" . Dla nas jako Słowian i chrześcijan karmiczne wierzenia są nawet w warstwie językowej niecodzienne.

Ps. Mi karma kojarzy się głównie z postacią z gry league if legends xd
Awatar użytkownika
audarya
Whatever it takes
Whatever it takes

addar pisze: 03 kwie 2025, 19:44 To nie miejsce na tego typu dywagacje ale kultura chrześcijańska została zbudowana z kultury grecko-rzymskiej z domieszką semickiej więc nie ma potrzeby pisać tu bezpośrednio o starożytności, dodatkowo czy chcemy czy nie chcemy nasza regionalna odmiana chrześcijaństwa jest mocno zabarwiona " słowiańska duszą" . Dla nas jako Słowian i chrześcijan karmiczne wierzenia są nawet w warstwie językowej niecodzienne.

Ps. Mi karma kojarzy się głównie z postacią z gry league if legends xd
Wasza regionalna odmiana chrzescijanstwa to nie ta rzymska, spoko, popularna. A slowianie juz dawno pomieszali sie ze wszystkim co tylko. Niemniej jednak Wdi sciemnia strasznie. Mowila ze ostatnio wywiadu udzielila 2 lata temu - to nieprawda, wywiad ostatni miala na Swieta 2024 dla Pudla, dla Halo tu Polsat itp itd. No co chyba, ze wywiad musi miec 2h, zeby byl wywiadem. Czekam na Pniewskiego u Jurnalisty. Cos czuje, ze kazdy ma tu swoje klamstwa. :edi: heh dopiero zauwazylam ze zurnalista swoj kanal przez „z” z kropka, a raczej bez. :ha:
Awatar użytkownika
lena7
Linger
Linger
Ulubiony album: Live'99
Ulubiona piosenka: Your High

Post autor: lena7 »

To Zurnalista zaprosil Pniewskiego teraz po tej aferze i wywiad ma sie dopiero ukazac? Bo jakos nigdzie nie widze jeszcze na youtube.
On to chyba jakas krucjate przeciwko Gorniak wytoczyl po tym jak zarzucila mu brak etyki dziennikarskiej - tytuly na zlosc dla niej, poruszane tematy o niej, goscie zapraszani z jej kregow. Taki chyba typowy zajadly typ jak na konfederate przystalo. A kase na reklamach zbija jak zloto - w komentarzach czesto pisza, ze niedlugo sie udlawi ta liczba reklam wciskanych w swym podcascie.
Awatar użytkownika
audarya
Whatever it takes
Whatever it takes

lena7 pisze: 03 kwie 2025, 21:47 To Zurnalista zaprosil Pniewskiego teraz po tej aferze i wywiad ma sie dopiero ukazac? Bo jakos nigdzie nie widze jeszcze na youtube.
On to chyba jakas krucjate przeciwko Gorniak wytoczyl po tym jak zarzucila mu brak etyki dziennikarskiej - tytuly na zlosc dla niej, poruszane tematy o niej, goscie zapraszani z jej kregow. Taki chyba typowy zajadly typ jak na konfederate przystalo. A kase na reklamach zbija jak zloto - w komentarzach czesto pisza, ze niedlugo sie udlawi ta liczba reklam wciskanych w swym podcascie.
Mi tez nie podoba sie jego styl youtubowania, bo dziennikarzem nie byl i nie jest. Wiki: W 2014 był redaktorem naczelnym założonego przez siebie magazynu „Manager+”. :edi: Ale wywiad z Bartem na pewno obejrze. Bart go zapowiadal. Kiedy bedzie to nie wiem. To zagranie ze strony youtubera (zaproszenie Barta teraz) jest slabe, ale czego sie nie robi dla pieniedzy („rozwoju kanalu”). Wiemy jak jest…
Awatar użytkownika
max28
Perła
Perła
Ulubiony album: 8
Ulubiona piosenka: Miles & Miles Away

Post autor: max28 »

audarya pisze: 09 kwie 2025, 18:56
lena7 pisze: 03 kwie 2025, 21:47 To Zurnalista zaprosil Pniewskiego teraz po tej aferze i wywiad ma sie dopiero ukazac? Bo jakos nigdzie nie widze jeszcze na youtube.
Mi tez nie podoba sie jego styl youtubowania, bo dziennikarzem nie byl i nie jest. Wiki: W 2014 był redaktorem naczelnym założonego przez siebie magazynu „Manager+”. :edi: Ale wywiad z Bartem na pewno obejrze. Bart go zapowiadal. Kiedy bedzie to nie wiem. To zagranie ze strony youtubera (zaproszenie Barta teraz) jest slabe, ale czego sie nie robi dla pieniedzy („rozwoju kanalu”). Wiemy jak jest…
Bart nie zapowiadał, tylko odsyłał do wywiadu z Żurnalistą, który odbył się kilka miesięcy temu, prawie rok, nawet podawał link w storce i oglądałem. Choć teraz nie można znaleźć tego wywiadu na YouTubie. Ale jest na spotify: https://open.spotify.com/episode/3AH0TH ... QerFZB5Tng
Awatar użytkownika
audarya
Whatever it takes
Whatever it takes

max28 pisze: 09 kwie 2025, 22:55
audarya pisze: 09 kwie 2025, 18:56
Bart nie zapowiadał, tylko odsyłał do wywiadu z Żurnalistą, który odbył się kilka miesięcy temu, prawie rok, nawet podawał link w storce i oglądałem. Choć teraz nie można znaleźć tego wywiadu na YouTubie. Ale jest na spotify: https://open.spotify.com/episode/3AH0TH ... QerFZB5Tng
super - dzieki za sprostowanie i link. :smile:
Awatar użytkownika
audarya
Whatever it takes
Whatever it takes

Powiem, ze mam mieszane uczucia co do „historii” Barta. Wyczuwam w niej sporo nieprawdy, ale nie oceniam bo nie wiem. W kazdym razie, przy calej problematycznosci Edyty, jakos tego nie kupuje. Za duzo wyolbrzymien typowych dla…
Awatar użytkownika
audarya
Whatever it takes
Whatever it takes

2023 - Edyta Górniak pracuje nad autobiografią.

https://ksiazki.wp.pl/edyta-gorniak-pra ... 275237120a
Awatar użytkownika
Kamui Shiro
Edytomen: to ja jeszcze coś napiszę!
Edytomen: to ja jeszcze coś napiszę!
Ulubiony album: Perła
Ulubiona piosenka: Niebo to my
Kontakt:

Post autor: Kamui Shiro »

audarya pisze: 12 kwie 2025, 6:04 Powiem, ze mam mieszane uczucia co do „historii” Barta. Wyczuwam w niej sporo nieprawdy, ale nie oceniam bo nie wiem. W kazdym razie, przy calej problematycznosci Edyty, jakos tego nie kupuje. Za duzo wyolbrzymien typowych dla…

O, i co tam z tym Bartem dalej? Bo na Pudlu przycichlo.

Ja jestem team Edyta w tej sprawie. Co by nie uwazac... kim jest ten leszcz w smiesznych trampkach? I ta smarkula rozwydrzona? Dajcie spokoj. Szkoda, ze Edyta w ogole brudzi sobie rece kontaktem z takimi przymulami, no ale syna za jadra w domu nie uwiaze.
Awatar użytkownika
audarya
Whatever it takes
Whatever it takes

Kamui Shiro pisze: 07 sie 2025, 18:39
audarya pisze: 12 kwie 2025, 6:04 Powiem, ze mam mieszane uczucia co do „historii” Barta. Wyczuwam w niej sporo nieprawdy, ale nie oceniam bo nie wiem. W kazdym razie, przy calej problematycznosci Edyty, jakos tego nie kupuje. Za duzo wyolbrzymien typowych dla…

O, i co tam z tym Bartem dalej? Bo na Pudlu przycichlo.

Ja jestem team Edyta w tej sprawie. Co by nie uwazac... kim jest ten leszcz w smiesznych trampkach? I ta smarkula rozwydrzona? Dajcie spokoj. Szkoda, ze Edyta w ogole brudzi sobie rece kontaktem z takimi przymulami, no ale syna za jadra w domu nie uwiaze.
Od 12 kwietnia nie zglebialam tematu.
Awatar użytkownika
Steffie
Nieśmiertelni
Nieśmiertelni

Post autor: Steffie »

Nowy wywiad z WP Lifestyle
Zostałam okradziona, prawie miałam zawał. Ten rok pokazał, ile osób mnie zdradziło
https://www.youtube.com/watch?v=AvReG8nareY
Awatar użytkownika
Flux
VIF czyli Very Important Fan
VIF czyli Very Important Fan

Post autor: Flux »

Oszukana, zdradzona, okradziona. Czyli wszystko po staremu. Fragmenty o muzyce głęboko zasmucające.
Awatar użytkownika
Steffie
Nieśmiertelni
Nieśmiertelni

Post autor: Steffie »

Od Górniak do absurdu. Dlaczego Polska wciąż przegrywa Eurowizję
https://kultura.wp.pl/od-gorniak-do-abs ... 728233664a
ODPOWIEDZ