A jednak przeczytalam, sa tam bledy np w kalendarium 1989 rzekome debiuty, troche literowek, no pewnie nie wszystko jest prawda.
Edyta Bez Cenzury nieautoryzowana biografia
o nieautoryzowanej biografii
- audarya
- Whatever it takes

- Ulubiony album: Dotyk
- Ulubiona piosenka: Perfect Heart
Re: Edyta Bez Cenzury nieautoryzowana biografia
- audarya
- Whatever it takes

- audarya
- Whatever it takes

Autor kazki odnosi sie do filmu o Edycie vs jego wlasnej ksiazki:
https://youtu.be/4fVYlcE0rLk?is=ZrrSDSvSDimuDR38
https://youtu.be/4fVYlcE0rLk?is=ZrrSDSvSDimuDR38
- addar
- Moderator

- Ulubiony album: live'99
- Ulubiona piosenka: większość
Paszkwil. Ten człek jest żenujący, neobiektywny i złośliwy
-
wodawodnista
- Niebo to my

- Ulubiony album: Edyta Górniak
- Ulubiona piosenka: TRecorder/Mind Control
Przecież on nic tam złego nie powiedział. Same fakty.
-
wodawodnista
- Niebo to my

- Ulubiony album: Edyta Górniak
- Ulubiona piosenka: TRecorder/Mind Control
Skąd ta zmiana warty? Książka pokazuje dokładnie to jak Edyta traktuje ludzi i jak nimi manipuluje. Ta są przedstawione wszystkie schematy o których się tutaj mówi na forum. Zawsze jest ktoś winny. Zawsze jest jakaś złośliwość przy końcu relacji. Zawsze oszukana i porzucona.audarya pisze: ↑29 cze 2025, 17:11 Przeczytalam po 20 latach wzbraniania sie. Warto choc nie wiadomo co z tego prawda a co nie. Obraz tamtej Edyty zupelnie zgadza sie z tym jak dziala w ostatnim kilkuletnim czasie. Chodzi o te silna i niekontrolowana, wrecz nieuswiadomiona potrzebe atencji wynikajacej z porzucenia/rys narcystyczny/pomimo skromnosci, wrecz niskiej samooceny, i tzw dobrego serca. Manipulowanie pod swoje potrzeby - jest naturalne u osoby, ktora zawodzili praktycznie wszyscy najblizsi. To co mowila o niej ta Ala “Who” Borkowska - moze w pewnym sensie byc tym jak Edyta byla odbierana. Bo ludzi nie obchodzi dlaczego ktos postepuje glupio. Po prostu widza efekt i nie dbaja o motywacje i powody. Warto przeczytac pomimo ze byla wydana nieuczciwie bo bez zgody glownej bohaterki. Edyta nigdy nie zgodzilaby sie na publikacje niewygodnej prawdy o sobie. Po to by zrozumiec Edyte.
I szczegolnie zanim Edyta wyda swoja ksiazke przedstawiajac swoj punkt widzenia i tzw prawde Edyty. Chodzi o spojrzenie na jej problematycznosc w nastroju troski, a nie tylko krytyki dla samej krytyki.
Ala WHO wydaje sie baba niogarnieta empatia i jej sposob przekazywania jest dla mnie dosc egzotyczny. Baba jakby wszystko miala gdzies. W ogole nie znam historii jak ona w ogole Wiktora Kubiaka poslubila, ale dobra. Zycie obok chimerycznej Edyty musi byc trudne but still, mowienie o kims “sucz” powinno zostac od razu wyjasnione inpoparte argumentami. Chcialabym zeby autor ten ksiazki przeprowadzil wiecej wywiadow, no z Jozefowiczem. Innymi osobami, niemowiacymi przez sam pryzmat zazdrosci.
Najwieksze ale mam do tego jak Edyta probowala zniszczyc opinie swojm eks oraz jak zartowala i sobie w autokarze podczas jazdy do Kijowa pidczas Pomaranczowej Rewolucji bo to nie byl czas w ktorym powinna sie skipic na swoich gorzkich zalach do mediow. Ogolnie jest tam kilka takich big time momentow swiadczacych o ogromnej niedojrzalosci emocjonalnej. Bardzo duzo spraw sklada sie w calosc. Jak bylo z jej rzekomym romansowaniem itd - nie dowiemy sie nigdy bo nie bylismy swiadkami tych sytuacji. Nie chodzi o bycie swieta, ale o poczucie wlasnej wartosci i dobre motywacje do zwiazku, niedzialanie w autodestrukcyjny sposob by potem obwinic s to wszechswiat itd.
PRZECZYTAJCIE JA
![]()
- Kamui Shiro
- Edytoholik

- Ulubiony album: Perła
- Ulubiona piosenka: Niebo to my
- Kontakt:
Phi. Jakbym był wielką gwiazdą i moim zawodem było zdobywanie uznania mas w społeczeństwie, też bym wszystkim swoim eks oraz chybionym zażyłościom obrobił d... i przedstawił jako winnych, i że mnie zawiedli.
Nie czytałem jeszcze, nie wiem, o co chodzi z tą "who", ale sam pseudonim jakoś nie zachęca.
Nie czytałem jeszcze, nie wiem, o co chodzi z tą "who", ale sam pseudonim jakoś nie zachęca.