SUPERPOWER - nowy singiel 2026
- Steffie
- Nieśmiertelni

Re: SUPERPOWER - nowy singiel 2026
Tak to jest, gdy nie kupuje się wyświetleń, a fani też za bardzo się nie angażują.
Ciekawe czy głosują na listach, czy tylko sprawdzają wyniki.
Na pewno radia regionalne grają tę piosenkę.
Ciekawe czy głosują na listach, czy tylko sprawdzają wyniki.
Na pewno radia regionalne grają tę piosenkę.
-
hewer
- Hope for us

- Ulubiony album: Edyta Górniak
- Ulubiona piosenka: Never Will I
No nie wiem Steffie. Myślę, że to nie jest tylko kwestia zaangażowania fanów, ale też ich skali. Nawet bardzo aktywna grupa nie wygeneruje dużych wyników, jeśli utwór nie wychodzi poza nią.
A tak w ogóle to ciekawe ilu realnie jest dziś takich zaangażowanych odbiorców, którzy faktycznie czekają na nowe rzeczy i do nich wracają. Bo sama "posucha" wydawnicza i różne wypowiedzi Edyty przez lata na pewno też miały wpływ na to, jak ta grupa dziś wygląda.
A z tym "kupowaniem wyświetleń" to jasne, można podbić licznik na starcie i zrobić wrażenie, że coś się dzieje, ale to chyba nie tworzy realnej popularności. Tak mi się przynajmniej wydaje, nie znam do końca tego mechanizmu.
AAA, i żeby nie było. U mnie akurat z byciem fanem problemu nie ma, bo jestem chyba po prostu uzależniony od jej głosu, więc wspieram w miarę możliwości
A tak w ogóle to ciekawe ilu realnie jest dziś takich zaangażowanych odbiorców, którzy faktycznie czekają na nowe rzeczy i do nich wracają. Bo sama "posucha" wydawnicza i różne wypowiedzi Edyty przez lata na pewno też miały wpływ na to, jak ta grupa dziś wygląda.
A z tym "kupowaniem wyświetleń" to jasne, można podbić licznik na starcie i zrobić wrażenie, że coś się dzieje, ale to chyba nie tworzy realnej popularności. Tak mi się przynajmniej wydaje, nie znam do końca tego mechanizmu.
AAA, i żeby nie było. U mnie akurat z byciem fanem problemu nie ma, bo jestem chyba po prostu uzależniony od jej głosu, więc wspieram w miarę możliwości
-
IgaAga
- The story so far

- Ulubiony album: Edyta górniak
- Ulubiona piosenka: one#one
Dla mnie też to nie jest piosenka na miarę możliwości Edyty. A słyszeliście,, Gabriela,, katseye czy to nie plagiat lime
-
IgaAga
- The story so far

- Ulubiony album: Edyta górniak
- Ulubiona piosenka: one#one
Też jestem uzależniona od głosu Edyty i dalej myślę że coś fajnego nagra
- Steffie
- Nieśmiertelni

Niestety fani Edyty zostali skutecznie uśpieni przez lata. Z wyjątkiem małej grupki, która jeździ na spotkania z Edytą i kupuje jej prezenty, reszta niewiele robi, o głosowaniu na listach nie wspominając, choć tej piosence akurat niewiele brakuje, aby stać się hitem przykładowo około minuty z efektem wow, w której Edyta pokazałaby, na co ją stać. Tak to jest, gdy trendy biorą górę nad zdrowym rozsądkiem, ale kto będzie chciał, ten i tak posłucha.
-
hewer
- Hope for us

No właśnie Steffie, to jest trochę błędne koło. Skoro sama piszesz, że temu utworowi brakuje "efektu wow" i że poszedł w stronę trendów, to trudno jednocześnie oczekiwać od fanów mobilizacji, jakby to oni mieli zrobić z niego hit. Dobry numer nie potrzebuje aż takiego pchania, on po prostu broni się sam i wychodzi poza swoją bańkę. Jeśli tego nie ma, to żadna liczba głosów czy zaangażowania nie pomoże.
Dlatego mam wrażenie, że tu problem nie leży tylko w fanach czy promocji, ale po prostu w samym materiale. Zresztą ten wątek już się u nas od jakiegoś czasu przewija
A co do fanów, to też nie jest takie proste, jak to brzmi. To nie jest tak, że ktoś "nie chce", tylko często po prostu nie ma jak. Koncertów nie ma, a takie spotkania czy wizyty w radiu/tv to raczej pojedyncze sytuacje, o których większość ludzi nawet się nie dowiaduje. Mam wrażenie, że to dociera głównie do bardzo wąskiej grupy, która jest blisko i na bieżąco, a reszta zwyczajnie nie ma do tego dostępu.
Ja np. w zeszłym roku byłem na jej występie przy "Piosence na cztery strony świata" w Poznaniu, ale to był tylko jeden utwór. Fajnie, że wystąpiła, tylko przy takich okazjach trudno mówić o jakimś realnym kontakcie z fanami.
IgaAga, jeśli chodzi o Gabriele i Lime, dla mnie to raczej luźne skojarzenie klimatem niż jakieś realne podobieństwo, o plagiacie raczej bym tu nie mówił.
P.S. Widzę, że zaczynam pisać tu elaboraty
Dlatego mam wrażenie, że tu problem nie leży tylko w fanach czy promocji, ale po prostu w samym materiale. Zresztą ten wątek już się u nas od jakiegoś czasu przewija
A co do fanów, to też nie jest takie proste, jak to brzmi. To nie jest tak, że ktoś "nie chce", tylko często po prostu nie ma jak. Koncertów nie ma, a takie spotkania czy wizyty w radiu/tv to raczej pojedyncze sytuacje, o których większość ludzi nawet się nie dowiaduje. Mam wrażenie, że to dociera głównie do bardzo wąskiej grupy, która jest blisko i na bieżąco, a reszta zwyczajnie nie ma do tego dostępu.
Ja np. w zeszłym roku byłem na jej występie przy "Piosence na cztery strony świata" w Poznaniu, ale to był tylko jeden utwór. Fajnie, że wystąpiła, tylko przy takich okazjach trudno mówić o jakimś realnym kontakcie z fanami.
IgaAga, jeśli chodzi o Gabriele i Lime, dla mnie to raczej luźne skojarzenie klimatem niż jakieś realne podobieństwo, o plagiacie raczej bym tu nie mówił.
P.S. Widzę, że zaczynam pisać tu elaboraty
- Steffie
- Nieśmiertelni

No, ja rozumiem, o czym piszesz. Jest w tym sporo racji, ale niektórzy fani serio nic nie robią, obojętnie, czy Edyta coś nagrywa, czy nie. 
Sprawdzają tylko wyniki, wyświetlenia, i to by było na tyle. Wiadomo, że koncerty by się przydały, ale czy to pomoże piosence na listach w radiu?
Sprawdzają tylko wyniki, wyświetlenia, i to by było na tyle. Wiadomo, że koncerty by się przydały, ale czy to pomoże piosence na listach w radiu?
- fookmetoo
- The story so far

- Ulubiony album: Perła
- Ulubiona piosenka: KissMe,FeelMe,LoveMe
Ale to też nie tak, że to fani mają odwalić całą robotę. Piosenka jest średnia. Przebojem nie będzie, ale też nie miejmy złudzeń, to tylko dodatek do dokumentu. Nic więcej raczej nie będzie wnioskując po doświadczeniach z ostatnich lat.
Koncerty by wyprzedała, gdyby tylko były. Mogłaby bez końca odgrzewać ten sam kotlet i widownia by się znalazła. Ale nawet tego nie ma.
Koncerty by wyprzedała, gdyby tylko były. Mogłaby bez końca odgrzewać ten sam kotlet i widownia by się znalazła. Ale nawet tego nie ma.
- Steffie
- Nieśmiertelni

Nie jest ani lepsza, ani gorsza od tych, które są aktualnie grane w stacjach i wchodzą na listy, bo ludzie na nie głosują, a zatem gdyby fani zaczęli głosować, piosenka byłaby na listach i w rotacji. No chyba że z tym głosowaniem to ściema.
-
hewer
- Hope for us

Steffie, rozumiem Twój punkt widzenia, ale czy to nie jest trochę odwracanie proporcji? Oczekiwanie, że fani zrobią z piosenki hit, to jednak stawianie sprawy na głowie. My jesteśmy odbiorcami, jeśli materiał naprawdę trafia, to naturalnie niesie się dalej. Jeśli jest tylko poprawny, to żadna mobilizacja tego nie zastąpi.
Sam zresztą też głosowałem na listach, więc to nie jest tak, że fani nic nie robią, tylko to ma swoje granice i nie zastąpi tego, co powinien zrobić sam utwór. Samo głosowanie to tylko jeden z elementów i na pewno nie decyduje o wszystkim. Nie jest to chyba aż tak prosta zależność.
Zgadzam się, że przez lata fani mogli zostać trochę uśpieni, ale to też nie bierze się znikąd, to efekt tego co działo się przez lata. My po prostu reagujemy na to, co dostajemy. Jeśli od lat brakuje regularnych koncertów, które budują więź, to trudno oczekiwać, że ludzie będą rzucać wszystko, żeby głosować na singiel, który - jak trafnie zauważył fookmetoo - jest średni i raczej dodatkiem do dokumentu niż autonomicznym wydarzeniem muzycznym.
Mimo tego wszystkiego ja i tak wierzę, że ten projekt Edyta pociągnie – nawet mając w pamięci, jak to wyglądało w przeszłości
Ten repertuar (kotlety), który wszyscy dobrze znamy i do którego wracamy od lat, to dla wielu z nas (dla mnie na pewno) fundament i on się po prostu nie starzeje. Gdyby była trasa w takim stylu, jaką wielu z nas pamięta, sale spokojnie by się zapełniły bez żadnego proszenia o mobilizację. Jednak jeśli chodzi o koncerty to mam duże wątpliwości czy to jeszcze nastąpi
Po prostu brakuje impulsu, który realnie porusza, a nie tylko skłania do odhaczenia wyniku w statystykach.
Kontakt z fanami w ostatnim czasie jest raczej ograniczony do Instagrama, a to jednak nie buduje takiej więzi jak koncerty czy bezpośrednie spotkania. Zresztą słowo kontakt, to może nawet zbyt duzo powiedziane.
I żeby było jasne Steffie, piszę to wszystko z pełnym szacunkiem, bo widać, że naprawdę Ci zależy i że jesteś jedną z najbardziej zaangażowanych osób tutaj. Fajnie się z Tobą dyskutuje, nawet jeśli nie we wszystkim się zgadzamy
Sam zresztą też głosowałem na listach, więc to nie jest tak, że fani nic nie robią, tylko to ma swoje granice i nie zastąpi tego, co powinien zrobić sam utwór. Samo głosowanie to tylko jeden z elementów i na pewno nie decyduje o wszystkim. Nie jest to chyba aż tak prosta zależność.
Zgadzam się, że przez lata fani mogli zostać trochę uśpieni, ale to też nie bierze się znikąd, to efekt tego co działo się przez lata. My po prostu reagujemy na to, co dostajemy. Jeśli od lat brakuje regularnych koncertów, które budują więź, to trudno oczekiwać, że ludzie będą rzucać wszystko, żeby głosować na singiel, który - jak trafnie zauważył fookmetoo - jest średni i raczej dodatkiem do dokumentu niż autonomicznym wydarzeniem muzycznym.
Mimo tego wszystkiego ja i tak wierzę, że ten projekt Edyta pociągnie – nawet mając w pamięci, jak to wyglądało w przeszłości
Ten repertuar (kotlety), który wszyscy dobrze znamy i do którego wracamy od lat, to dla wielu z nas (dla mnie na pewno) fundament i on się po prostu nie starzeje. Gdyby była trasa w takim stylu, jaką wielu z nas pamięta, sale spokojnie by się zapełniły bez żadnego proszenia o mobilizację. Jednak jeśli chodzi o koncerty to mam duże wątpliwości czy to jeszcze nastąpi
Po prostu brakuje impulsu, który realnie porusza, a nie tylko skłania do odhaczenia wyniku w statystykach.
Kontakt z fanami w ostatnim czasie jest raczej ograniczony do Instagrama, a to jednak nie buduje takiej więzi jak koncerty czy bezpośrednie spotkania. Zresztą słowo kontakt, to może nawet zbyt duzo powiedziane.
I żeby było jasne Steffie, piszę to wszystko z pełnym szacunkiem, bo widać, że naprawdę Ci zależy i że jesteś jedną z najbardziej zaangażowanych osób tutaj. Fajnie się z Tobą dyskutuje, nawet jeśli nie we wszystkim się zgadzamy
- Steffie
- Nieśmiertelni

Zdaję sobie sprawę z tego, o czym piszesz, ale specjalnie drążę temat, bo chcę zainspirować niektórych do działania. Wiem, że są ludzie, którzy nie dają Edycie wsparcia, obojętnie czy ona coś nagrywa, czy nie. Sprawdzają tylko wyniki bez żadnej refleksji. Nie zastanawiają się, co stoi za tym, że jedna piosenka jest promowana w radiu, a inna nie. Kupują "sukces" innych, nawet jeśli jest on opłacony. Wypominają Edycie stare błędy nie wnikając w to, co za nimi stoi. Może parę osób głosuje tak jak ty czy ja, a reszta? Czy naprawdę Edyta po tylu latach nie zasługuje na minimalne wsparcie od fanów w promocji nowego singla w formie paru kliknięć na radiowych listach, obojętnie czy ma on szanse stać się przebojem, czy nie? 
- ANETA
- VIF czyli Very Important Fan

Jeżeli Edyty nie ma nawet w propozycjach do listy przebojów radia ESKA to jak mam na nią głosować ? 
- Steffie
- Nieśmiertelni

Tutaj można głosować
Wojtuś pisze: ↑23 mar 2026, 20:34 Linki do głosowania na Superpower:
Radio Pik: https://www.radiopik.pl/31,2,lista-przebojow
RMF FM: https://www.rmf.fm/poplista.html
Eska 2: https://dwa.eska.pl/goraca-polska-20/
ZET: https://player.radiozet.pl/Lista-przebojow
Radio Katowice: https://www.radio.katowice.pl/listaprzebojow
RMF MAXX: https://www.rmfmaxx.pl/hopbec/propozycje
- lena7
- Linger

- Ulubiony album: Live'99
- Ulubiona piosenka: Your High
Jesli piosenka miala promowac dokument to czemu nie powstal klip przy okazji krecenia filmu? Zrobilby dodatkowa ogladalnosc i filmu i piosenki.
Poza tym lyric video z samym zdjeciem w 2026 jest passe. Czy tak trudno bylo zrobic minutowe visual podczas sesji zdjeciowej? Shawn Mendez zrobil takie do kazdej piosenki z ostatniej plyty. W dobie AI nie musialaby nawet nikomu za to placic.
Podsumowujac, jak sie ma takie olewcze podejscie do swojego utworu, trudno by fani mieli lepsze.
Poza tym lyric video z samym zdjeciem w 2026 jest passe. Czy tak trudno bylo zrobic minutowe visual podczas sesji zdjeciowej? Shawn Mendez zrobil takie do kazdej piosenki z ostatniej plyty. W dobie AI nie musialaby nawet nikomu za to placic.
Podsumowujac, jak sie ma takie olewcze podejscie do swojego utworu, trudno by fani mieli lepsze.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2026, 20:55 przez lena7, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtuś
- Lunatique

- Ulubiony album: E.K.G
- Ulubiona piosenka: Dotyk, Teraz Tu