SUPERPOWER - nowy singiel 2026

Wiadomości na temat Edyty.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Steffie
Nieśmiertelni
Nieśmiertelni

Re: SUPERPOWER - nowy singiel 2026

Post autor: Steffie »

Może na innych listach się uda? Warto głosować. :edi:
Awatar użytkownika
Wojtuś
Lunatique
Lunatique
Ulubiony album: E.K.G
Ulubiona piosenka: Dotyk, Teraz Tu

Post autor: Wojtuś »

W radiu Pik jest na 23 miejscu w tym tygodniu
https://www.radiopik.pl/index.php?idp=31&idx=2&idl=677
Awatar użytkownika
Steffie
Nieśmiertelni
Nieśmiertelni

To chyba jedna z nielicznych rozgłośni, gdzie głosujesz i widać jakieś efekty. :pomysl:
hewer
Hope for us
Hope for us
Ulubiony album: Edyta Górniak
Ulubiona piosenka: Never Will I

Post autor: hewer »

Steffie, chyba trzeba sobie powoli darować temat Superpower :-D Edi w 19h zrobiła 219 tys wyświetleń rozmowy z Cyprianem, a my tu rozpaczamy, że Superpower w miesiąc dobiło do 100k na YT i dalej bez list :lol3:
Awatar użytkownika
Steffie
Nieśmiertelni
Nieśmiertelni

Oj, nie, nie poddajemy się, bo jednak Edyta robi promocję po swojemu. Słuchacze jakiegoś Cypriana w końcu też mogą zostać fanami Edyty. Przecież to się nie wyklucza. Mam nadzieję, że nowa piosenka jeszcze wypłynie na szersze wody. :edi:
hewer
Hope for us
Hope for us

Steffie, ale wiesz że to był żart :) :wink:
Awatar użytkownika
Steffie
Nieśmiertelni
Nieśmiertelni

No pewnie, ale żarty żartami - ktokolwiek je robi, może Edyta też nawijając makaron na uszy youtuberom - niestety głosowanie się samo nie zrobi. Nie dajmy się nabijać w butelkę nagłówkom robionym dla klików. Zachęcam wszystkich do słuchania piosenki oraz do odwiedzania stron rozgłośni radiowych. :edi:
Awatar użytkownika
Kamui Shiro
Edytoholik
Edytoholik
Ulubiony album: Perła
Ulubiona piosenka: Niebo to my
Kontakt:

Post autor: Kamui Shiro »

Nowa piosenka jest bardzo, bardzo dobra. Tak, usłyszałem ją dopiero dzisiaj - nie słucham ostatnio zbyt wiele muzyki, przyznam... Bo ciężko trafić na znośna, nie jestem typem poszukiwacza brzmień i... czekałem, az muzyka sama do mnie dotrze xD

Nowoczesne brzmienie, bardzo udany tekst - na początku pod oboma (tak sie mowi? czy obu?) względami jest dosyć leniwie - takie och, kolejny kawałek o trudnym zyciu w świetle kamer - jednak fajnie się rozkreca. Podbiło mnie rapowanie, fragment o Gypsy Princess, no po prostu SZTOS. W końcu spróbowała czegos nowego. Dobrze że zaklęła, nie ostentacyjnie - a kontrowersje w tym przypadku odczarowują wizerunek sztywnej damulki, poza tym ma rację. Co miała powiedzieć, ze rozbiła? Rozwaliła? Juz nie czepiajcie sie, sami pewnie nigdy nie przeklinacie? Edyta tez czlowiek i oczekiwanie od niej, ze bedzie zawsze laurkową slodka cizia w sukience maxi, z kolejnym Grejpfrutem czy innym gniotem balladowym, jest durne xD

Wokal skompresowany? Ok, ale Edyta od Perły raczej zaznacza w tanecznych piosenkach singlowych, że ma mocny wokal - kto wie, ten wie xD - niż daje z siebie siódme poty na maksa. Nie musi. Piosenka jest za to świetna pod wzgledem rytmu i to duże zaskoczenie, jaki ma do tego talent. Czekam na live!

Mlodzież Z niekoniecznie po to sięgnie, ale predzej teraz ma szansę - to jest kawałek, ktory moze przekonać sympatyków Maty, Leosi, Okiego itp. I nic w tym złego, wręcz bdb. O ile pokona barierę międzypokoleniową (tu przydałaby sie tez odpowiednią promocja) i skojarzenia: dla młodych ludzi Edyta Gorniak to głównie nawiedzona ciocia pieprząca o życiu 4000 lat, hell wins i tak dalej.

Szkoda tylko, że to juz teraz nie jest wielki hit, przydałby sie może teledysk, z czyms naprawdę mocnym - np. Doda (sorry za kolejne porownanie) zaangażowała do ostatniego klipu zwycięzcę top model, warto pójść w jakas ciekawą medialnie współpracę. I szkoda, ze klip nie pojawił sie od razu!!!

Poznalem piosenkę dzięki https://www.instagram.com/lp20_lista_pr ... J6dGVpMWd2

(LP 20) - od razu oddałem 3pkt
Awatar użytkownika
lena7
Linger
Linger
Ulubiony album: Live'99
Ulubiona piosenka: Your High

Post autor: lena7 »

Szkoda, ze mimo dziesiatek tych wywiadow ostatnio nikt nie zadal pytania ''czy bedzie teledysk'', ''czy bedzie w tym roku plyta lub choc EPka'', 'jaka muzyka obecnie pani w duszy gra'', ''czy pisze pani teksty do szuflady', 'gdzie sa nagrane a nie wydane piosenki i kto ma do nich prawa'.
Te wywiady nie promuja jej talentu i tworczosci wiec czemu sie dziwicie, ze nowa piosenka ma zaledwie 100tys wyswietlen po miesiacu i przepadla na listach podczas gdy podcast u Cypriana zaraz bedzie dobijal do miliona w tydzien.

Mam nadzieje, ze ona przynajmniej zarabia po jakies 20tys za bycie zapraszana by nabijac im ogladalanosc tych podcastow. Bo jesli nie dla kasy tam chodzi to nie wiem po co, bo na pewno nie dla promocji piosenki ani filmu bo i jedno i drugie jest juz przeszloscia.
Przypuszczam, ze ma zaproszen z 10 dziennie - od Wellman, Chajzera, Molek, Nosowskiej i tak bez konca. Tych podcastow sie narobilo jak grzybow po deszczu w tym dzisiejszym swiecie. Niczym jakas zaraza sie szerza i kradna ludziom czas z zycia.
hewer
Hope for us
Hope for us

No tak. Najpierw sezon wywiadów przy filmie, potem pilot nowego sezonu u Cypriana i czas na spin-offy w kolejnych mediach. Uniwersum wspomnień rośnie, bo widocznie lepiej klikają się przeszłość i teorie niż przyszłość muzyczna. Superpower gdzieś w tle, o kolejnych projektach cisza. Może to po prostu zbyt niewygodny temat, więc prowadzący wolą go nie poruszać. Szkoda.
Awatar użytkownika
Steffie
Nieśmiertelni
Nieśmiertelni

Mam tylko nadzieję, że oni jej płacą za te wywiady, bo jeśli nie, to jest to rozbój w biały dzień. Oby nie było tak jak z "Dumką".
sailorscouts
Invisible
Invisible
Ulubiony album: Perla
Ulubiona piosenka: Invisible

Post autor: sailorscouts »

Ciekawe to wszystko, co piszecie o ‘SUPERPOWER’… patrząc na ekipę, która za tym stoi, i fakt, że wydaje to Warner, wygląda na to, że naprawdę chcą zrobić coś większego z tym singlem. Jestem bardzo ciekawy, w jakim kierunku pójdzie brzmienie, bo przy Allanie na produkcji może to być coś bardzo nowoczesnego.

Nie wiem jak wy, ale mam wrażenie, że przy odpowiednim aranżu i dobrej oprawie scenicznej taki utwór mógłby spokojnie pasować do klimatu Eurowizji. W dzisiejszych czasach liczy się nie tylko sama piosenka, ale też cały koncept i show.

Jak to widzicie? Myślicie, że to będzie bardziej radiowy kawałek, czy raczej coś mocniejszego, z potencjałem na większą scenę jak Eurowizja?
ODPOWIEDZ