"Must be the music" 1 maja 2026
-
Sebuch
- Perła

- Ulubiony album: EKG
- Ulubiona piosenka: To nie tak jak myślisz
- lena7
- Linger

- Ulubiony album: Live'99
- Ulubiona piosenka: Your High
Re: "Must be the music" 1 maja 2026
Mozna by rozprawke napisac czy wiekszym brakiem szacunku do sluchacza jest zaspiewanie do oryginalnej wersji wiec oczywisty playback czy takie troche perfidne klamstwo. Bo przez nagranie wersji studyjnej live tak bardzo wnoszacej zludzenie spiewania na zywo, sprawia ze ludzie na wszystkich forach dra lacha o to kto ma racje i obrzucaja sie wyzwiskami tworzac jakze zla energie, ktorej tak bardzo uduchowiona i przeciez zawsze szczera
nie chce dla ludzi. Ciekawe czy gdyby jakis dziennikarz po wystepie zapytal czy to byl playback to by odpowiedziala szczerze, ze tak.
Odwolanie wczesniejszej premiery daje dzis do myslenia - pewnie tam wszyscy spiewali na zywo i moze dlatego ''zachorowala''
Swoja droga w wywiadzie po MBTM mowi, ze tyle ja stresu ten wystep kosztowal - jak tak teraz ogladam to nagranie to tak naprawde bardzo trudne i stresujace poruszac ustami we wlasciwym momencie w tej Allanowej wersji Superpower - trzeba byc mega skoncentrowana i spieta by wiedziec kiedy jest jej kolej a kiedy backing vocals.
Odwolanie wczesniejszej premiery daje dzis do myslenia - pewnie tam wszyscy spiewali na zywo i moze dlatego ''zachorowala''
Swoja droga w wywiadzie po MBTM mowi, ze tyle ja stresu ten wystep kosztowal - jak tak teraz ogladam to nagranie to tak naprawde bardzo trudne i stresujace poruszac ustami we wlasciwym momencie w tej Allanowej wersji Superpower - trzeba byc mega skoncentrowana i spieta by wiedziec kiedy jest jej kolej a kiedy backing vocals.
- Steffie
- Nieśmiertelni

Każdy ma prawo pisać na forum w sposób cywilizowany, jednak obrzucanie Edyty nieustanną krytyką robi się już nudne, choć bardzo łatwo niektórym tutaj przychodzi.
Ciekawe ile osób powtarza za innymi, a ile ma jakieś sensowne argumenty na to, że był to playback. Jeśli siedziałeś/aś za konsolą i włączałeś/aś przycisk taśmy, zapodaj jakieś dowody, bo pomówienia łatwo rzucać, ale jeśli nie mają nic wspólnego z rzeczywistością, to są to tylko kalumnie.
.
.
- Margaret
- Whatever it takes

- Ulubiony album: Edyta Górniak
- Ulubiona piosenka: Szyby
Występ z "Jak Najdalej" ewidentnie pokazał co było na żywo a co nie. Przy "Jak Najdalej" nie miałeś wątpliwości co słyszysz. Przy "Superpower" był live z taśmy. Premierowe wykonania na żywo Diva zawsze zawala i odzywa się do publiczności, gdy się pogubi, by rozproszyć uwagę. Nie mam do niej o to żalu, bo od lat przyzwyczaiła nas do tego i mimo to jest to jakaś namiastka "live" a nie chamska taśma.
Jubileusz Dotyku też był z taśmy, a jedynie "Jestem Kobietą" zaśpiewała na żywo i reagowała dokładnie tak samo jak przy "Jak Najdalej".
Zwróćcie też uwagę na zeszłoroczną "Kobietę" z Sopotu i Dumkę - dwa inne światy. Tu dokładnie to samo. Live in playback u Edyty pojawia się tak często, że obyci fani potrafią to wychwycić.
Jubileusz Dotyku też był z taśmy, a jedynie "Jestem Kobietą" zaśpiewała na żywo i reagowała dokładnie tak samo jak przy "Jak Najdalej".
Zwróćcie też uwagę na zeszłoroczną "Kobietę" z Sopotu i Dumkę - dwa inne światy. Tu dokładnie to samo. Live in playback u Edyty pojawia się tak często, że obyci fani potrafią to wychwycić.
-
IgaAga
- The story so far

- Ulubiony album: Edyta górniak
- Ulubiona piosenka: one#one
- Love2Love 1990-2016
- If I give myself (up) to you

- Ulubiony album: Perła
- Ulubiona piosenka: Nie proszę o więcej
Pełna zgoda co do prawie wszystkiego, przy Superpower to słychać nawet po jakości wokalu, był perfekcyjnie wyczyszczony bez anibjednego miejsca „obok”, a w „Jak najdalej” już to brzmienie było naturalniejsze, choć Edyta bardzo dobrze zaśpiewała, słychać było, ze nie jest to playback.Margaret pisze: ↑03 maja 2026, 2:35 Występ z "Jak Najdalej" ewidentnie pokazał co było na żywo a co nie. Przy "Jak Najdalej" nie miałeś wątpliwości co słyszysz. Przy "Superpower" był live z taśmy. Premierowe wykonania na żywo Diva zawsze zawala i odzywa się do publiczności, gdy się pogubi, by rozproszyć uwagę. Nie mam do niej o to żalu, bo od lat przyzwyczaiła nas do tego i mimo to jest to jakaś namiastka "live" a nie chamska taśma.
Nie do końca rozumiem co masz na myśli z tym Sopotem zeszłorocznym, w mojej ocenie oba występy akurat tam były 100% live. Który uważasz za playback?
- Steffie
- Nieśmiertelni

Niestety nie czuję się przekonana. Dalej nie ma sensownych argumentów, tylko posty na zasadzie, że komuś coś się wydaje, ktoś coś usłyszał. A może to "Jak najdalej" było z taśmy? Przecież nie było tam fałszywych nutek, a chórki też były nagrane wcześniej. Mikrofon mogła mieć włączony, żeby powiedzieć "dobry wieczór", a reszta leciała z taśmy. Na jakiej podstawie ktoś twierdzi, że było inaczej? To wszystko się kupy nie trzyma, a do tego ta ciągła podejrzliwość co do działań Edyty. Krytykujecie ją za teorie spiskowe, a sami je tworzycie.
https://www.instagram.com/p/DX1y7HGCPwp/
https://www.instagram.com/p/DX1y7HGCPwp/
-
kamil87
- The story so far

Myślę, że byłoby to ostatnio pytanie tego dziennikarza do Divy
-
Piter
- VIF czyli Very Important Fan

- Ulubiony album: EG
- Ulubiona piosenka: -
Też odniosłem wrażenie, że Superpower jest z taśmy, ale kompletnie mi to nie przeszkadzało. Świetna energia!
- Grzegorz
- Nieśmiertelni

- Ulubiona piosenka: Nie proszę o wiecej
Pytanie brzmi, jak to ściagnąć, bo mój downloader sobie nie radzi... Superpower bez problemu a tutaj kicha. Jesli ktoś ściagnął to poprszę o plik albo poradę czym to ugryźć. Chyba Polsat jakąś blokadę zrobił.
https://www.youtube.com/watch?v=m--3I02 ... rt_radio=1
https://www.youtube.com/watch?v=m--3I02 ... rt_radio=1
-
hewer
- Hope for us

- Ulubiona piosenka: Never Will I
Skorzystaj z wiersza poleceń (CMD) i yt-dlp. Ja praktycznie wszystkie filmiki z YT tak pobieram.
1. Czego potrzebujesz?
Musisz mieć dwa małe pliki w jednym folderze:
yt-dlp.exe (pobierz najnowszą wersję z GitHub: yt-dlp/yt-dlp/releases)
ffmpeg.exe (niezbędny, żeby program mógł skleić obraz z dźwiękiem w wysokiej jakości).
2. Jak zacząć?
Wrzuć oba pliki do jednego folderu (np. C:\Pobrane\YT).
Wejdź do tego folderu, kliknij w pasek adresu na górze okna, wpisz cmd i daj Enter. Otworzy się czarna konsola.
3. Komenda do wklejenia:
Wklej później tę komendę yt-dlp "https://youtu.be/m--3I02O9SM?si=St2CcdojrZV5zBDx" i zatwierdź enterem. Powinno Ci pobrać wtedy obydwa występy - Superpower i Jak najdalej
1. Czego potrzebujesz?
Musisz mieć dwa małe pliki w jednym folderze:
yt-dlp.exe (pobierz najnowszą wersję z GitHub: yt-dlp/yt-dlp/releases)
ffmpeg.exe (niezbędny, żeby program mógł skleić obraz z dźwiękiem w wysokiej jakości).
2. Jak zacząć?
Wrzuć oba pliki do jednego folderu (np. C:\Pobrane\YT).
Wejdź do tego folderu, kliknij w pasek adresu na górze okna, wpisz cmd i daj Enter. Otworzy się czarna konsola.
3. Komenda do wklejenia:
Wklej później tę komendę yt-dlp "https://youtu.be/m--3I02O9SM?si=St2CcdojrZV5zBDx" i zatwierdź enterem. Powinno Ci pobrać wtedy obydwa występy - Superpower i Jak najdalej