A jednak przeczytalam, sa tam bledy np w kalendarium 1989 rzekome debiuty, troche literowek, no pewnie nie wszystko jest prawda.
Edyta Bez Cenzury nieautoryzowana biografia
o nieautoryzowanej biografii
- audarya
- Whatever it takes

- Ulubiony album: Dotyk
- Ulubiona piosenka: Perfect Heart
Re: Edyta Bez Cenzury nieautoryzowana biografia
- audarya
- Whatever it takes

- audarya
- Whatever it takes

Autor kazki odnosi sie do filmu o Edycie vs jego wlasnej ksiazki:
https://youtu.be/4fVYlcE0rLk?is=ZrrSDSvSDimuDR38
https://youtu.be/4fVYlcE0rLk?is=ZrrSDSvSDimuDR38
- addar
- Moderator

- Ulubiony album: live'99
- Ulubiona piosenka: większość
Paszkwil. Ten człek jest żenujący, neobiektywny i złośliwy
-
wodawodnista
- Niebo to my

- Ulubiony album: Edyta Górniak
- Ulubiona piosenka: TRecorder/Mind Control
Przecież on nic tam złego nie powiedział. Same fakty.
-
wodawodnista
- Niebo to my

Skąd ta zmiana warty? Książka pokazuje dokładnie to jak Edyta traktuje ludzi i jak nimi manipuluje. Ta są przedstawione wszystkie schematy o których się tutaj mówi na forum. Zawsze jest ktoś winny. Zawsze jest jakaś złośliwość przy końcu relacji. Zawsze oszukana i porzucona.audarya pisze: ↑29 cze 2025, 17:11 Przeczytalam po 20 latach wzbraniania sie. Warto choc nie wiadomo co z tego prawda a co nie. Obraz tamtej Edyty zupelnie zgadza sie z tym jak dziala w ostatnim kilkuletnim czasie. Chodzi o te silna i niekontrolowana, wrecz nieuswiadomiona potrzebe atencji wynikajacej z porzucenia/rys narcystyczny/pomimo skromnosci, wrecz niskiej samooceny, i tzw dobrego serca. Manipulowanie pod swoje potrzeby - jest naturalne u osoby, ktora zawodzili praktycznie wszyscy najblizsi. To co mowila o niej ta Ala “Who” Borkowska - moze w pewnym sensie byc tym jak Edyta byla odbierana. Bo ludzi nie obchodzi dlaczego ktos postepuje glupio. Po prostu widza efekt i nie dbaja o motywacje i powody. Warto przeczytac pomimo ze byla wydana nieuczciwie bo bez zgody glownej bohaterki. Edyta nigdy nie zgodzilaby sie na publikacje niewygodnej prawdy o sobie. Po to by zrozumiec Edyte.
I szczegolnie zanim Edyta wyda swoja ksiazke przedstawiajac swoj punkt widzenia i tzw prawde Edyty. Chodzi o spojrzenie na jej problematycznosc w nastroju troski, a nie tylko krytyki dla samej krytyki.
Ala WHO wydaje sie baba niogarnieta empatia i jej sposob przekazywania jest dla mnie dosc egzotyczny. Baba jakby wszystko miala gdzies. W ogole nie znam historii jak ona w ogole Wiktora Kubiaka poslubila, ale dobra. Zycie obok chimerycznej Edyty musi byc trudne but still, mowienie o kims “sucz” powinno zostac od razu wyjasnione inpoparte argumentami. Chcialabym zeby autor ten ksiazki przeprowadzil wiecej wywiadow, no z Jozefowiczem. Innymi osobami, niemowiacymi przez sam pryzmat zazdrosci.
Najwieksze ale mam do tego jak Edyta probowala zniszczyc opinie swojm eks oraz jak zartowala i sobie w autokarze podczas jazdy do Kijowa pidczas Pomaranczowej Rewolucji bo to nie byl czas w ktorym powinna sie skipic na swoich gorzkich zalach do mediow. Ogolnie jest tam kilka takich big time momentow swiadczacych o ogromnej niedojrzalosci emocjonalnej. Bardzo duzo spraw sklada sie w calosc. Jak bylo z jej rzekomym romansowaniem itd - nie dowiemy sie nigdy bo nie bylismy swiadkami tych sytuacji. Nie chodzi o bycie swieta, ale o poczucie wlasnej wartosci i dobre motywacje do zwiazku, niedzialanie w autodestrukcyjny sposob by potem obwinic s to wszechswiat itd.
PRZECZYTAJCIE JA
![]()
- Kamui Shiro
- Edytoholik

- Ulubiony album: Perła
- Ulubiona piosenka: Niebo to my
- Kontakt:
Phi. Jakbym był wielką gwiazdą i moim zawodem było zdobywanie uznania mas w społeczeństwie, też bym wszystkim swoim eks oraz chybionym zażyłościom obrobił d... i przedstawił jako winnych, i że mnie zawiedli.
Nie czytałem jeszcze, nie wiem, o co chodzi z tą "who", ale sam pseudonim jakoś nie zachęca.
Nie czytałem jeszcze, nie wiem, o co chodzi z tą "who", ale sam pseudonim jakoś nie zachęca.
-
wodawodnista
- Niebo to my

O jeny. Oczywiście, że natura ludzka działa tak, że nie mamy dystansu do siebie i zawsze będziemy szukać winy w drugim człowieku. Tak jesteśmy stworzeni. To część instynktowna. Problem polega na tym, że są ludzie którzy się rozstają i nie biadolą o powodach. Są ludzie przede wszystkim którzy mają stałych współpracowników i jakoś się da. Każdy zmienia ekipę co jakiś czas bo zmiany są naturalną koleja rzeczy. Jednak nie rozumiem jak taka Madonna miałaby istnieć tyle lat wymieniając swoje ekipy jak Edzia? Nie muszę chyba mówić, że każdy kto śledzi życie Madonny to wie że ona to chyba była w przynajmniej 20 związkach z facetami jak nie więcej i nigdy nie ma głupiego #CIACH# jaka jest zawiedziona. Po prostu tu chodzi o stosunek Edyty do. Ona ma taki stosunek, że jej nie wyszło bo to zawsze wina kogoś. Niektórzy ludzie mają coś takiego jak samozaparcie i nie traktują swojego życia w pryzmacie "bo przez niego".
- Steffie
- Nieśmiertelni

Oj, tam, po prostu nie przeczytałeś wszystkich newsów o Madonnie i pewnie nie jesteś zorientowany. 
-
wodawodnista
- Niebo to my

Ja wiem że ty masz wiele. Jak też niesławna zaczepka Dody w Barze na Edytę. Chętnie poczytam te artykuły o Madonnie (minimum 10) opowiadają jak ja okradziono, zdradzono i porzucono.
- Steffie
- Nieśmiertelni

Szukanie info w necie nie boli, wystarczy parę kliknięć i znajdujesz ciekawe artykuły:
“I couldn’t take it anymore…”: Madonna’s shocking confessions about her dark years
https://www.msn.com/en-ie/news/world/i- ... r-AA1NIN1r
“I couldn’t take it anymore…”: Madonna’s shocking confessions about her dark years
-
wodawodnista
- Niebo to my

Błagam xdSteffie pisze: ↑10 cze 2026, 21:36 Szukanie info w necie nie boli, wystarczy parę kliknięć i znajdujesz ciekawe artykuły:
- Steffie
- Nieśmiertelni

A tutaj fragment wywiadu:
https://www.youtube.com/watch?v=uBqg3FMeuOI
https://www.youtube.com/watch?v=uBqg3FMeuOI
-
wodawodnista
- Niebo to my

Kobito, ja Ci zaraz dam 25 wywiadów o porzuceniu i oszukaniu Edyty przez całą jej karierę które udzieliła. Ty mi rzucasz jakimś jednym jeszcze wyrwanym z kontekstu.
Wez czasami odpusc bo gdybyś była nazistka i żyła niecałe sto lat temu to byś to dziś wierzyła w nazizm. Ty nie znasz umiaru i jakis proporcji.
Wez czasami odpusc bo gdybyś była nazistka i żyła niecałe sto lat temu to byś to dziś wierzyła w nazizm. Ty nie znasz umiaru i jakis proporcji.
- Steffie
- Nieśmiertelni

Nie umiesz kliknąć w pełną wersję wywiadu na kanale YouTube? Wszystko trzeba podawać na tacy?
Większość gwiazd udziela wywiadów, w których opowiada, co spotyka je w życiu, ale ty się czepiasz tylko Edyty.
Większość gwiazd udziela wywiadów, w których opowiada, co spotyka je w życiu, ale ty się czepiasz tylko Edyty.