Lato z Radiem i TVP

Wiadomości na temat Edyty.
ODPOWIEDZ
Sebuch
Perła
Perła
Ulubiony album: EKG
Ulubiona piosenka: To nie tak jak myślisz

Lato z Radiem i TVP

Post autor: Sebuch »

Edyta wystąpi na tej trasie dwukrotnie. W Grudziądzu 25 lipca. A 5 września w Białych Ɓlotach.
Awatar użytkownika
Steffie
Nieśmiertelni
Nieśmiertelni

Re: Lato z Radiem i TVP

Post autor: Steffie »

Super, że Edyta wreszcie będzie koncertować. :edi:
Sebuch
Perła
Perła

Na Insta TVP jest filmik, na którym Edyta zaprasza na wieczór. Mówi, że zaśpiewa dwa utwory. Jednym z nich będzie "Andromeda" w nowej wersji.
Awatar użytkownika
lena7
Linger
Linger
Ulubiony album: Live'99
Ulubiona piosenka: Your High

Post autor: lena7 »

Edyta zapowiedziala Allana jako producenta Andromedy :D
Swoja droga, chyba nie da sie ukryc, ze od afery posladkowo-policzkowej kariera Donatana sie skonczyla.
Niby nadal tworzy ale juz sie nie pojawia publicznie. Nazwisko Gorniak musi byc dla niego trauma.
Awatar użytkownika
Wojtuś
Lunatique
Lunatique
Ulubiony album: E.K.G
Ulubiona piosenka: Dotyk, Teraz Tu

Post autor: Wojtuś »

Bardzo dobry występ. Edyta w naprawde dobrej formie wokalnej.
Awatar użytkownika
hewer
Sit down
Sit down
Ulubiony album: Edyta Górniak
Ulubiona piosenka: Never Will I

Post autor: hewer »

lena7 pisze: 25 lip 2026, 22:57 Edyta zapowiedziala Allana jako producenta Andromedy :D
Swoja droga, chyba nie da sie ukryc, ze od afery posladkowo-policzkowej kariera Donatana sie skonczyla.
Niby nadal tworzy ale juz sie nie pojawia publicznie. Nazwisko Gorniak musi byc dla niego trauma.
Co do Donatana, to faktycznie jest o nim zdecydowanie ciszej niż kilka lat temu. Ale czy to wyłącznie "zasługa" Edyty, to nie wiem. Kiedyś czytałem, że zajął się biznesem, bo z muzyki, jak sam mówił, wystarczało mu już tylko "na waciki" :D

Za to Allan...no właśnie. Już od Sylwestra 2022 Edyta zaczęła go promować, później był Roztańczony PGE Narodowy w 2023, a teraz praktycznie na każdym koncercie jest przedstawiany jako producent. Tylko mam wrażenie, że jego kariera trochę stoi w miejscu. Przynajmniej ja nie kojarzę żadnych większych projektów niezwiązanych z Edytą. Obserwuje go na IG, ale tak naprawdę niewiele się tam dzieje.

Po koncercie w Człuchowie pisałem, że jeszcze długa droga przed nim. Wokalnie jest przeciętnie, a jako producent też będzie miał ciężko się przebić. W obecnych czasach, kiedy AI coraz bardziej wchodzi do produkcji muzyki, sama umiejętność robienia elektronicznych aranżacji może nie wystarczyć. Dużym atutem jest oczywiście możliwość współpracy z mamą, ale bez niej na razie trudno mi sobie wyobrazić, żeby przebił się szerzej. Mimo wszystko trzymam za niego kciuki.

Za to jedno trzeba Edycie oddać, od początku tej letniej trasy jest w kapitalnej formie. Nie chodzi nawet tylko o sam wokal (bo jest świetny), ale o tę lekkość i radość ze śpiewania, której tak mi brakowało w poprzednich latach. Oby ten dobry czas trwał jak najdłużej, bo naprawdę miło się na nią patrzy i słucha :edi:
Sebuch
Perła
Perła

Edyta świetnie przyjęta przez ludzi, to już kolejny taki koncert telewizyjny, po Wrocławiu czerwcowym i majowym festiwalu w Sopocie. Wyglądała zajeee.

"Kolorowy wiatr" cuuudo.
https://youtu.be/zXJOVf1v5n4?is=IQw5RARZPuEQTe2V
Absolutny sztos. Cieszę się, że Edyta wróciła do tego utworu. To taki hymn pokoleń i must be na każdym karaoke. A jednocześnie mniej przeżute niż "To nie ja" czy "Jestem kobietą". Ten utwór zna każdy.
I w końcu nie pomyliła tekstu. Fajne grafiki w tle na telebimach.
Awatar użytkownika
hewer
Sit down
Sit down
Ulubiony album: Edyta Górniak
Ulubiona piosenka: Never Will I

Post autor: hewer »

Sebuch pisze: 26 lip 2026, 21:44 Edyta świetnie przyjęta przez ludzi, to już kolejny taki koncert telewizyjny, po Wrocławiu czerwcowym i majowym festiwalu w Sopocie. Wyglądała zajeee.

"Kolorowy wiatr" cuuudo.
https://youtu.be/zXJOVf1v5n4?is=IQw5RARZPuEQTe2V
Absolutny sztos. Cieszę się, że Edyta wróciła do tego utworu. To taki hymn pokoleń i must be na każdym karaoke. A jednocześnie mniej przeżute niż "To nie ja" czy "Jestem kobietą". Ten utwór zna każdy.
I w końcu nie pomyliła tekstu. Fajne grafiki w tle na telebimach.
Mnie te grafiki od razu skojarzyły się z grami :hellobaby: Taki miks Ori i Rayman Legends. Jeżeli ktoś z Was w nie grał, to chyba wie, o jaki klimat mi chodzi.

Z pozostałą resztą wpisu również się zgadzam :-D
Awatar użytkownika
Wojtuś
Lunatique
Lunatique
Ulubiony album: E.K.G
Ulubiona piosenka: Dotyk, Teraz Tu

Post autor: Wojtuś »

Awatar użytkownika
Steffie
Nieśmiertelni
Nieśmiertelni

Post autor: Steffie »

Finał Lata z Radiem i Telewizją Polską
https://kultura.bialeblota.pl/final-lat ... ja-polska/
Wielki Finał Lata z Radiem i Telewizją Polską!
📅 5 września 2026 r.
📍 Białe Błota
Przed nami wyjątkowe Święto Gminy Białe Błota, które w tym roku będzie miało naprawdę wielki finał! 5 września Białe Błota staną się jednym z przystanków ogólnopolskiej trasy Lata z Radiem i Telewizją Polską.
Od rana do późnego wieczora czeka nas dzień pełen muzyki, spotkań, atrakcji i wspólnej zabawy. Będziemy świętować lokalnie, ale z rozmachem – z radiem, telewizją i koncertem transmitowanym na żywo w TVP2.

Wieczorem scena należeć będzie do znanych i lubianych artystów polskiej estrady. W Białych Błotach wystąpią:
Edyta Górniak • Natalia Kukulska • Natalia Szroeder • Alicja Szemplińska • Big Cyc • Big Day • Danzel • Mateusz Ziółko • Mietek Szcześniak • Staszek Karpiel-Bułecka • Wanda i Banda
A wszystko to podczas koncertu transmitowanego na żywo w TVP2 w godz. 20:00–22:00.
ODPOWIEDZ