Odeszli, odchodzą...
- B@r
- VIF czyli Very Important Fan
-
- Impossible
- Ulubiony album: Wszystkie!
- Ulubiona piosenka: Never will I!!!!
-
- Make it happen
Re: Odeszli, odchodzą...
trzech polskich zolniezy zginelo w iraku...
poraz tysieczny zastanawiam sie POCO ta wojna...ah...
niech spoczywaja w spokoju..
##@ sarafina ##@
poraz tysieczny zastanawiam sie POCO ta wojna...ah...
niech spoczywaja w spokoju..
##@ sarafina ##@
- B@r
Po co wojna to raz, ale co pcha mlodych ludzi do czynnego wojska to nie wiem (pomijajac obowiazek). Moj szwagier chce wstapic do Marines. 

-
- Ulubiony album: EG
- Ulubiona piosenka: -
Jak to po co? Pewien Krzak, podobno prezydent, miał wizję i postanowił się pobawić żołnierzykami, a że jego społeczeństwo (w większości- bo jeszcze Magda się obrazi) do mądrych nie należy to jeszcze wiele takich zabaw może nas czekać, tylko cieszyć się trzeba, tym bardziej ze insze Kwachy, Blairy popierają ten stan rzeczy! 

- russmaxfan
- If I give myself (up) to you
- Ulubiony album: Edyta Górniak
- Ulubiona piosenka: "Litania"
Przeciez tam ochotnicy pojechali, glownie dla kasy. Liczyli sie z mozliwoscia utraty zycia. To przykre,ale taka jest prawda. :sad:
- B@r
No dobra, nei chcialam z tego robic watku politycznego. Lepiej skumpy sie na nadziei, ze ten watek pozostanie pusciutki.
-
Ochotnicy?? To ochotnictwo wyglądało chyba dość kontrowersyjnie.russmaxfan pisze:Przeciez tam ochotnicy pojechali, glownie dla kasy. Liczyli sie z mozliwoscia utraty zycia. To przykre,ale taka jest prawda. :sad:
- Estratos
- Że kim ja jestem?
Czesc pojechala, zeby zarobic pieniadze (niewiele wieksze niz w Polsce, ale jednak wieksze) a czesc, bo im powiedziano: "Jak nie pojedziesz, to nie przedluzymy ci kontraktu w Polsce"= utrata pracy.Piter pisze:Ochotnicy?? To ochotnictwo wyglądało chyba dość kontrowersyjnie.russmaxfan pisze:Przeciez tam ochotnicy pojechali, glownie dla kasy. Liczyli sie z mozliwoscia utraty zycia. To przykre,ale taka jest prawda. :sad:
- DeathlySilence
- Uwaga, spammer!!!! :D
- Ulubiony album: Perła
- Ulubiona piosenka: Gone
Dla jednych kontrowersyjnie, dla innych nie Piter...
Jesli taki jeden żołnierzyk z własnej woli idzie do woja, przechodzi przeszkolenia, i żyje jako wykwalifikowany żołnierzyk pobierajac za bycie żołnierzykiem kaske + inne profity liczac sie z tym, że w ramach tego żołnierzykowania jest opcja że predzej czy później zostanie wysłany z 'misją' (juz nie mi oceniać zasadność misji) - kiedy dostaje wezwanie na 'front' - raz to Irak, raz inne miejsce, mniej lub bardziej spokojne - odmawia...to coś jest tu nie tak...albo chce być żołnierzykiem, pobierać kaske i inne profity, albo żegna sie z wojskiem...
W wojsku nie ma - 'ja nie chce' - masz rozkaz i idziesz - a jak nie to wyp********
Jedni mysla, że jak pójda do woja na zawodowego żołnierzyka, przebimbaja 15 lat służby i pójda na emeryturke...a tak nie jest...
Nie to, że nie współczuje rodzinom, że ta śmierć mnie nie rusza...
Jak nie ma ochotników w wypadku kiedy to zołnierzyk mówi 'ja nie chce' - i jak juz nie ma ochotników, to sie samemu wybiera wtedy 'ochotnika' - a jak dalej pada 'ja nie chce' to sie stawia żołnierzykowi pytanie albo 'misja' albo 'papapa'...dla Pitera to kontrowersyjne, dla mnie nie, żołnierzyk ma w dalszym ciagu wybór - albo kaska z zołnierzykowania, albo życie po cywilnemu...
Jesli taki jeden żołnierzyk z własnej woli idzie do woja, przechodzi przeszkolenia, i żyje jako wykwalifikowany żołnierzyk pobierajac za bycie żołnierzykiem kaske + inne profity liczac sie z tym, że w ramach tego żołnierzykowania jest opcja że predzej czy później zostanie wysłany z 'misją' (juz nie mi oceniać zasadność misji) - kiedy dostaje wezwanie na 'front' - raz to Irak, raz inne miejsce, mniej lub bardziej spokojne - odmawia...to coś jest tu nie tak...albo chce być żołnierzykiem, pobierać kaske i inne profity, albo żegna sie z wojskiem...
W wojsku nie ma - 'ja nie chce' - masz rozkaz i idziesz - a jak nie to wyp********
Jedni mysla, że jak pójda do woja na zawodowego żołnierzyka, przebimbaja 15 lat służby i pójda na emeryturke...a tak nie jest...
Nie to, że nie współczuje rodzinom, że ta śmierć mnie nie rusza...
Jak nie ma ochotników w wypadku kiedy to zołnierzyk mówi 'ja nie chce' - i jak juz nie ma ochotników, to sie samemu wybiera wtedy 'ochotnika' - a jak dalej pada 'ja nie chce' to sie stawia żołnierzykowi pytanie albo 'misja' albo 'papapa'...dla Pitera to kontrowersyjne, dla mnie nie, żołnierzyk ma w dalszym ciagu wybór - albo kaska z zołnierzykowania, albo życie po cywilnemu...
- B@r
-
Dla mnie jest to o tyle ciekawe, że profity polskiego wojska są w porównaniu z tym, co jest na zachodzie niczym. Poza tym żołnierz przysięga bronić ojczyzny,a nie Iraku... 

-
- Impossible
- Ulubiony album: Wszystkie!
- Ulubiona piosenka: Never will I!!!!
- DeathlySilence
- Uwaga, spammer!!!! :D
- Ulubiony album: Perła
- Ulubiona piosenka: Gone
Dlatego napisałem, że juz nie mi oceniać zasadności 'misji'...co nie zmienia tego, ze rozkaz to zozkaz, a jak nie to wek i bye byePiter pisze:Dla mnie jest to o tyle ciekawe, że profity polskiego wojska są w porównaniu z tym, co jest na zachodzie niczym. Poza tym żołnierz przysięga bronić ojczyzny,a nie Iraku...

P.S. MOże warto byłoby stworzyć nowy temat z tych naszych tu wypowiedzi i zostawić ten temat w spokoju ('

- B@r