Mariah Carey

O wykonawcach muzyki zagranicznej, czyli co słychać w branży muzycznej za granicą.
Awatar użytkownika
Steffie
Nieśmiertelni
Nieśmiertelni

Re: Mariah Carey

Post autor: Steffie »

Ma być, ale jeszcze nie wiadomo kiedy. :edi:
Na razie obchodzi okrągłe rocznice wydania swoich poprzednich albumów.
Kto jeszcze nie zna dobrze twórczości Mariah, powinien posłuchać tego. :wub:
http://www.youtube.com/watch?v=bLW6L7ESmXM
wodawodnista
Niebo to my
Niebo to my
Ulubiony album: Edyta Górniak
Ulubiona piosenka: TRecorder/Mind Control

Post autor: wodawodnista »

Nowa płyta już za rogiem. Singiel "Type Dangerous" nie zachwyca. Zwrotki nawet fajne i bit. Refren nie wciąga.
chicken1506
The story so far
The story so far
Ulubiony album: Dotyk
Ulubiona piosenka: O&O/TCN

Post autor: chicken1506 »

Awatar użytkownika
Margaret
The story so far
The story so far
Ulubiona piosenka: Szyby

Post autor: Margaret »

Lepsze niż poprzedni singiel, ale czy naprawdę Mariah tymi stworkami chce wrócić w pełni blasku nawet tylko w Ameryce? Serio?
Awatar użytkownika
Steffie
Nieśmiertelni
Nieśmiertelni

No lepszy, ale za długo ta druga kobietka śpiewa w tym kawałku, brzmi to jak collab.
W końcówce MC się bardziej rozkręca, a całość nawet buja.
No nic, czekam na płytę. :edi:
Zapowiada się spoko:
https://cgm.pl/news/mariah-carey-zapowi ... oducentem/
Awatar użytkownika
Kamui Shiro
Edytomen: to ja jeszcze coś napiszę!
Ulubiony album: Perła
Ulubiona piosenka: Niebo to my
Kontakt:

Post autor: Kamui Shiro »

Margaret pisze: 25 lip 2025, 12:55 Lepsze niż poprzedni singiel, ale czy naprawdę Mariah tymi stworkami chce wrócić w pełni blasku nawet tylko w Ameryce? Serio?

A kto mowi, ze chce. Ona ma swoja armie stalych fanow - LAMBS - doroczne tantiemy i pierwsze miejsca za pastoralke o Mikolaju - i nie musi niczego udowadniac po tym, jak 20 lat temu wrocila, choc prawie kazdy stawial na niej krzyzyk, z albumem roku. Malo ktora diwa dostarcza po trzech dekadach pracy w biznesie wielkie hity i fajnie i tak, ze cos tam dostarcza w ogole.
wodawodnista
Niebo to my
Niebo to my

Mariah już nic nie musi. Fajnie, że w ogóle nagrywa i pracuje bo kto jak kto, ale ta kobieta już się napracowała.
Awatar użytkownika
Kamui Shiro
Kontakt:

To fakt. Mialem przyjemnosc byc na jej koncercie w 2016 w Krk (uuuch... ale zlecialo! niedlugo 10 lat)... Nie za duzo z tego koncertu pamietam, przyznam, no i tam niejedna osoba narzekala, iz to juz nie to - nie na koncercie, po, gdzies w mediach chyba. A mnie i tak bylo bardzo dobrze tam byc.
wodawodnista
Niebo to my
Niebo to my

Akurat Mariah to nigdy koncertowo sobie nie radziła. Już od samego debiutu unikała tras koncertowych jak ognia a jak je robiła to na 10 dat (!!!). Wytwórnia się nie buntowała, bo zarabiali na jej albumach bo to były inne czasy. Ona w prawdziwe trasy zaczęła jeździć dopiero po 2000 roku kiedy flopnęła. A wtedy już jej głos "nie był tym samym" co w latach 90. Skoro 10 lat śpiewała siłowo z autoagresją a nie miała stalowych strun jak Xtina to organizm odmówił posłuszeństwa. Muzyka muzyką, ale na żywo na jej koncert był nie poszedł no chyba, że na jakiś z tych 10cio-datowych tras z lat 90 :lol3:

Jeśli chodzi o muzykę współczesnej Marysi to nie licząc pojedynczych piosenek to jej ostatni intetesujący album to Memories ale to było 16 lat temu. A jeszcze wcześniej to Rainbow z 1999. Emancypacja poza przebojowymi singlami to nic interesującego. E=mc2 jest okropne. Ostatnia Caution miała kilka interesujących momentów.
Awatar użytkownika
Kamui Shiro
Kontakt:

Ktos pisal na Threads ostatnio, ze jego ukochany album to Daydream, a ja Daydream lubie najmniej xD w sumie prawie w ogole.

Kocham Butterfly. Na koncert poszedlem miedzy innymi z tego powodu, ze spiewala (?) tytulowa piosenke.
E=MC2 jest paskudne, ale lubie jako guilty pleasure, plus jak wyszlo na singlu Bye Bye, to bylem krotko po pogrzebie mojej babci i mnie, przyznam, chwycilo to, ze Mariah akurat rapuje: This is cos tam cos tam, jesli ktos stracil babcie. Wiec ja wtedy put moja reke high into the sky i wiecie.

Dobra, na szybunio moje top 10 z singli Mariah (sluchalem niektore jej albumy w calosci, na pewno: Daydream, Butterfly - te dwa wielokrotnie - no i Caution, ale nie pamietam niesinglowych utworow niestety):

1. Butterfly
2. Honey
3. Dreamlover
4. Obsessed
5. Heartbreaker
6. We Belong Together
7. Loverboy
8. Never Too Far
9. Bye Bye
10. All I Want For Christmas Is You (lubie tego sluchac, ale np. w maju xD)

Pisal juz ktos, ze ma byc nowy album Here For It All oraz ze dostala nominacje za Type Dangerous do nagrody za najlepsze r&b MTV?
Awatar użytkownika
Steffie
Nieśmiertelni
Nieśmiertelni

Tak, było już o nowym albumie. Szkoda, że zrobiła taką długą przerwę jak na nią.
Koncerty Mariah to niezapomniane wydarzenia. :smile:
Veni, vidi, vici! <3
Przede wszystkim na koncertach Mariah śpiewa, a nie trzęsie tyłkiem jak inne panie. :P
Jeśli chodzi o płyty, to uwielbiam wszystkie po kolei. :edi:
A tutaj wspomniane "Bye, bye".
https://www.youtube.com/watch?v=UqfLVDIZcP8
wodawodnista
Niebo to my
Niebo to my

Steffie pisze: 06 sie 2025, 23:32 Tak, było już o nowym albumie. Szkoda, że zrobiła taką długą przerwę jak na nią.
Koncerty Mariah to niezapomniane wydarzenia. :edi:
Veni, vidi, vici! <3
Przede wszystkim na koncertach Mariah śpiewa, a nie trzęsie tyłkiem jak inne panie. :P
A tutaj "Bye, bye".

??? Mariah akurat pod tym względem nie odstaje daleko od Lopez. Poogladaj trochę analiz ludzi z USA. Mariah spiewa na żywo bardzo bardzo bardzo rzadko. To jest w większości prerecorded a jeśli chodzi o występy TV to jeśli śpiewała to tylko w USA. Wiekszosc w Europie to plej. Rezydentura w las Vegas to 80% plej i prerecorded.
Awatar użytkownika
Steffie
Nieśmiertelni
Nieśmiertelni

Typowa paplanina hejtera Mariah. Bla, bla, bla. :roll:
Jeśli Mariah nie odstaje daleko od Lopez, to znaczy, że dla ciebie najlepsze są trzęsące tyłki i takie powinieneś oglądać, bo słuchać i tak nie ma czego.
Awatar użytkownika
Kamui Shiro
Kontakt:

Steffie pisze: 06 sie 2025, 23:32 Tak, było już o nowym albumie. Szkoda, że zrobiła taką długą przerwę jak na nią.
Koncerty Mariah to niezapomniane wydarzenia. :smile:
Veni, vidi, vici! <3
A tutaj wspomniane "Bye, bye".
Kurde, ani Tobie, ani Wodzie nie przyznam racji, bo koncert w 2016 pamietam milo bardzo, moze nawet magicznie... Ale bez niczego konkretnego .__. kontakt z fanami chyba tez nie byl zbyt zaawansowany, choc dam sobie paznokiec przyciac, ze umiala wymowic: Krakow. Najlepiej pamietam to, ze jakas mila fanka odwiozla mnie blablacarem do mojego miasta. A bylas moze tez na tym koncercie?
Ja mam z niego pare nagran jeszcze na swoim YT, jakims cudem sie uchowaly...

Nie ocenie, czy koncert byl na zywo i w jakiej mierze. Nie mam do tego ucha, nie mam porownania. Mysle, ze gdyby zrobila to w Spears style: czyli leci calosc na playbacku i zuje gume do tego, to jednak fani by sie wsciekli xD Ale tez cos za czysciutko miejscami bylo. Podejrzewam jednak, ze zapracowala na takie warunki latami ciezkiej wokalnej pracy i majstersztyku, przed ktorymi dupiasta Lopez zlodziejka jej nagran moze najwyzej klekac i plakac xD
wodawodnista
Niebo to my
Niebo to my

To raczej oznacza, że śledzisz kariery swoich idolek od tylko tej pozytywnej strony. I to jest przykre.

Kazdy wie, że jestem fanem Christiny ale myślisz, że nie widzę tego co robi? Jest zajęta rzekomym wychowywaniem dzieci a prawda jest taka, że ma szczęśliwe życie prywatne i nie ma od lat nic do powiedzenia muzycznie (o szczęściu śpiewa się trudniej niż o nieszczęściu). Woli promować lubrykanty do qutasów i cipek niż zaprezentować fajny album. Na żywo brzmi tragicznie bardzo często bo musi sama siebie przekrzyczec bo tak wpoiła sobie do głowy. Rzadko, który występ jej wychodzi pomimo, że spokojniejsze występy typu TV idą jej bardzo ładnie. Zamiast zrobić normalny blond musi iść w platynę, która już ciezko nazwać platyna bo te włosy są po prostu kuźwa białe i wyglada jak oszołom.

Kochanie. Nikt nie odbiera tutaj talentu Mariah. To najlepsza wokalistka w muzyce pop w jej całej historii. Ale jeśli nie przeqnalizowalas tego od strony koncertowej i żyjesz w cukierkowej iluzji to jest to twoja sprawa.
ODPOWIEDZ