Dobre
Inni o Edycie
- audarya
- Whatever it takes

- Ulubiony album: Dotyk
- Ulubiona piosenka: Perfect Heart
-
Sebuch
- Perła

- Ulubiony album: EKG
- Ulubiona piosenka: To nie tak jak myślisz
Re: Inni o Edycie
Bardzo serdeczna wypowiedź Ewy Minge:
https://www.facebook.com/share/r/1Dxtty2KC1/
https://www.facebook.com/share/r/1Dxtty2KC1/
- audarya
- Whatever it takes

- Kamui Shiro
- Edytoholik

- Ulubiony album: Perła
- Ulubiona piosenka: Niebo to my
- Kontakt:
Nie widze linku! Cos mam nie tak chyba z niektorymi postami tu... czy co oO
https://www.youtube.com/watch?v=nW3KdRgubkY
Chodzi o ten wywiad zapewne
Mam wrazenie, ze Paulla cisnie na jakis come back. W sumie moglaby - niezly wystep w Opolu, zmiana wizerunku na duuuzy plus, no i minelo ponad 15 lat od jej peaku, to jest dobry czas na wzbudzenie fali sentymentu, zmiana pokoleniowa. Tylko ze Paulla nigdy nie wybila sie na serio gwiazde, dla wiekszosci to one hit wonder i... kopia Edyty. Widac, ze poddenerwowala sie na samo haslo: Edyta. Dobrze, ze zrzucila wine na Konkola, w sumie pewnie tak bylo. Chetnie obejrze calosc, teraz tylko fragmencik odsluchalem.
Dodam tylko w kwestii zbierania autografow --- kurdy Wisniewski the Red Guy, kudy Gorniak. Czerwony moze sobie rozdawac i nawet doplacac do chetnych, bo kimze on jest aktualnie, bez zespolu zawsze byl nikim. Gorniak ma prawo pogwiazdorzyc.
Mam wrazenie, ze Paulla cisnie na jakis come back. W sumie moglaby - niezly wystep w Opolu, zmiana wizerunku na duuuzy plus, no i minelo ponad 15 lat od jej peaku, to jest dobry czas na wzbudzenie fali sentymentu, zmiana pokoleniowa. Tylko ze Paulla nigdy nie wybila sie na serio gwiazde, dla wiekszosci to one hit wonder i... kopia Edyty. Widac, ze poddenerwowala sie na samo haslo: Edyta. Dobrze, ze zrzucila wine na Konkola, w sumie pewnie tak bylo. Chetnie obejrze calosc, teraz tylko fragmencik odsluchalem.
Dodam tylko w kwestii zbierania autografow --- kurdy Wisniewski the Red Guy, kudy Gorniak. Czerwony moze sobie rozdawac i nawet doplacac do chetnych, bo kimze on jest aktualnie, bez zespolu zawsze byl nikim. Gorniak ma prawo pogwiazdorzyc.
- fookmetoo
- The story so far

- Ulubiona piosenka: KissMe,FeelMe,LoveMe
Ciekawe jest, że ona zawsze w wywiadach mówi, że na castingu śpiewała albo One & One Milesa, tutaj mówi o Love Is On The Line Kylie, innym razem o Hunting High & Low tego i owego...
- addar
- Moderator

- Ulubiony album: live'99
- Ulubiona piosenka: większość
Ewidentnie próbuje się odciąć ale nieumiejętnie. Odkąd się pojawiła wyłapałem te " nieścisłości"
- Steffie
- Nieśmiertelni

Paulla była zawsze fanką Edyty i ją naśladowała z lepszym lub gorszym efektem. Nawet look od niej zgarnęła swego czasu.
Piosenki miała zawsze średnie. Niech już też za bardzo nie eksperymentuje ze swoim wyglądem.
Ostrzegali go przed Górniak, ale nie posłuchał
https://www.pomponik.pl/plotki/news-ost ... Id,8008624
Piosenki miała zawsze średnie. Niech już też za bardzo nie eksperymentuje ze swoim wyglądem.
Ostrzegali go przed Górniak, ale nie posłuchał
https://www.pomponik.pl/plotki/news-ost ... Id,8008624
- Kamui Shiro
- Edytoholik

- Kontakt:
Pytanie, czy ona zgarnela, czy jej go narzucano. Nie znam jej poczatkow, uslyszalem o kobiecie przy Od dzis dopiero, a kto kopiuje Edyte, malo mnie wowczas obchodzilo, albowiem unikalem tematu. Paulla nie robi sobie dobrze, udowadniajac, ze nie miala zbyt wiele wlasnego zdania i powtarzala po Konkolu, juz wtedy bedacym typem podejrzanym. Przypomina mi to LaToye Jackson, ktora wrzucila w latach 90 bombe: taaak, moj brat leci na dzieci
-- by pozniej to odszczekiwac, ze maz jej to kazal powiedziec i nieprawda...
Z wygladem nie musi teraz eksperymentowac, bo jest lepiej i przestala wygladac jak karykatura
spozniona na bal halloweenowy o 12 lat.
Wedlug mnie, byla tak silnie zrobiona na Edyte, ze lepiej zrobilaby, zupelnie sie od tego odzegnujac i nie probujac nawet prowokowac wiekszej i wazniejszej kolezanki po fachu. Bo to troche wstyd, ze kopiowala, wstyd, ze teraz krytykuje. Z drugiej strony - coz zostalo jej innego? xD Drugiego Dotyku nie nagrala i niczego, czym wyroznilaby sie jako swieza propozycja - rowniez nie. Sama przyznaje, ze byla zapchajdziura w czasie milczenia muzycznego Edzi... Czy warto sie tym chwalic?
Moze zwalac na Konkola. Ja jej daje kredyt zaufania, mam do niej mimo wszystko sympatie, nucilem w 2009 Od Dzis w oknie, pichcac obiadek, pamietam to i jak sasiedzi chowali sie pod ziemie. Pamietam tez jej naciagany sukces w TTBZ - podobnie jak Gosia Andrzejewicz, dostala tam duza szanse, ale czy umiala w pelni ja wykorzystac?
Czekam, czy Edyta zareaguje. Znajac ja, moze miec nerwowa reakcje... Ale moze dojrzalsze lata i historie typu konflikt z Doda oraz zazegnanie go... nauczyly ja cierpliwosci? Na jej miejscu wybralbym brak komentarza.
Ciekawi mnie tez, jak jest postrzegana aktualnie pozycja EG w show biznesie rodzimym, ze pojawiaja sie takie kwiatki. Zbyt silna czy zbyt slaba?
Z wygladem nie musi teraz eksperymentowac, bo jest lepiej i przestala wygladac jak karykatura
Wedlug mnie, byla tak silnie zrobiona na Edyte, ze lepiej zrobilaby, zupelnie sie od tego odzegnujac i nie probujac nawet prowokowac wiekszej i wazniejszej kolezanki po fachu. Bo to troche wstyd, ze kopiowala, wstyd, ze teraz krytykuje. Z drugiej strony - coz zostalo jej innego? xD Drugiego Dotyku nie nagrala i niczego, czym wyroznilaby sie jako swieza propozycja - rowniez nie. Sama przyznaje, ze byla zapchajdziura w czasie milczenia muzycznego Edzi... Czy warto sie tym chwalic?
Moze zwalac na Konkola. Ja jej daje kredyt zaufania, mam do niej mimo wszystko sympatie, nucilem w 2009 Od Dzis w oknie, pichcac obiadek, pamietam to i jak sasiedzi chowali sie pod ziemie. Pamietam tez jej naciagany sukces w TTBZ - podobnie jak Gosia Andrzejewicz, dostala tam duza szanse, ale czy umiala w pelni ja wykorzystac?
Czekam, czy Edyta zareaguje. Znajac ja, moze miec nerwowa reakcje... Ale moze dojrzalsze lata i historie typu konflikt z Doda oraz zazegnanie go... nauczyly ja cierpliwosci? Na jej miejscu wybralbym brak komentarza.
Ciekawi mnie tez, jak jest postrzegana aktualnie pozycja EG w show biznesie rodzimym, ze pojawiaja sie takie kwiatki. Zbyt silna czy zbyt slaba?
-
Pablo93
- Make it happen

- Ulubiona piosenka: Kasztany
https://youtu.be/jTQLN8sKe4k?si=RWT-kanRFChwL-C5
Tego nie słyszałem wcześniej. I ciężko tu cokolwiek powiedzieć i odnieść do zaprzeczeń Pauli
Tego nie słyszałem wcześniej. I ciężko tu cokolwiek powiedzieć i odnieść do zaprzeczeń Pauli
- lena7
- Linger

- Ulubiony album: Live'99
- Ulubiona piosenka: Your High
Ja tez tej wersji nie slyszalam wczesniej.
Mathplanete zaprosili ja by nagrala z nimi polska wersje francuskojezycznego przeboju, ktory wydali wczesniej z Gorniak...(??) czy to nie brzmi jak jakas zagrywka by dopiec Gorniak? zapewne z nimi tez sie skonfliktowala po nagraniu zaledwie dwoch utworkow tak jak kilka lat pozniej z Dustplastic i dlatego wzieli Paule, a nie ja do polskiej wersji. Ale jak by nie bylo, to i tak bardzo porabana akcja.
To jest ogolnie historia na film - jak psychofanka przeszla operacje (i to swietnie zrobiona) by upodobnic sie do swojej idolki i zamiast ostracyzmu byla swego czasu nachalnie promowana z ta nowa twarza, tylko dlatego, ze w pewnych rejestrach jej glos faktycznie brzmi jak barwa Gorniak.
Mathplanete zaprosili ja by nagrala z nimi polska wersje francuskojezycznego przeboju, ktory wydali wczesniej z Gorniak...(??) czy to nie brzmi jak jakas zagrywka by dopiec Gorniak? zapewne z nimi tez sie skonfliktowala po nagraniu zaledwie dwoch utworkow tak jak kilka lat pozniej z Dustplastic i dlatego wzieli Paule, a nie ja do polskiej wersji. Ale jak by nie bylo, to i tak bardzo porabana akcja.
To jest ogolnie historia na film - jak psychofanka przeszla operacje (i to swietnie zrobiona) by upodobnic sie do swojej idolki i zamiast ostracyzmu byla swego czasu nachalnie promowana z ta nowa twarza, tylko dlatego, ze w pewnych rejestrach jej glos faktycznie brzmi jak barwa Gorniak.
- audarya
- Whatever it takes

Kazdy i bez linku znajdzie te „minute” wypowiedzi.Kamui Shiro pisze: ↑09 sie 2025, 13:19 Nie widze linku! Cos mam nie tak chyba z niektorymi postami tu... czy co oO
-
Sebuch
- Perła

- Ulubiony album: EKG
- Ulubiona piosenka: To nie tak jak myślisz
-
Pablo93
- Make it happen

- Ulubiona piosenka: Kasztany
https://youtu.be/p1SnQTfyKt4?si=seia-wvsa0I3mjNjlena7 pisze: ↑10 sie 2025, 16:07 Ja tez tej wersji nie slyszalam wczesniej.
Jest i po francusku Paula
Taka myśl mi przyszła czy to nie jest też wszystko specjalnie zrobione cała ta historia od początku do końca..
- Kamui Shiro
- Edytoholik

- Kontakt:
Doda o sugestii Edyty usuwania swoich social mediów
https://www.facebook.com/share/r/15iLUxoFHz/
Nie świeżynka, ale pierwsze slyszę
https://www.facebook.com/share/r/15iLUxoFHz/
Nie świeżynka, ale pierwsze slyszę
- audarya
- Whatever it takes

Wywiadu z Paulla w calosci nadal nie wysluchalam. Mam wrazenie, ze Edyta celowo wycisza informacje o sobie w mediach od czasu usuniecia fb. Moze i dobrze. Inni mowia o niej jak widac roznie… CZEKAM NA AUTOBIOGRAFIE.