Oczyszczenie - singiel
Premiera 24 czerwca 2015
-
- VIF czyli Very Important Fan
- Ulubiony album: EG
- Ulubiona piosenka: -
Re: Oczyszczenie - singiel
Widziałem jedynie fragmenty klipu na yt. Są intrygujące. Dawno Edyta nie wydała profesjonalnie wygladajacego obrazu.
- Kamui Shiro
- Edytomaniak: ja tu nocuję!
- Ulubiony album: Perła
- Ulubiona piosenka: Niebo to my
Obraz pro, miło się patrzy na ładną i wiecznie młodą Edytę, jednak bardziej by to pasowało do reklamy wody toaletowej czy ostatecznie kolekcji ubrań. Troszkę emocji pojawiło się pod koniec, ogólnie jednak nuda i tylko ładne wyglądanie, nowoczesne akcesoria i stroje, sterylność. Wolałbym obejrzeć do tego utworu klip nawet bez Edyty, za to z ciekawą, pasującą do zawartych w tekście emocji historią. A jeśli już taki 'oczyszczony' z życia, to bardziej stawiający na dynamikę i emocje, więcej energii, bo najwięcej tego owego zaprezentowały w sobie słuchawki.
-
- Sit down
Ogladalam dzis koncert z trasy Love2Love we Wroclawiu. Na koniec utworu "Oczyszczenie" wyswietlil sie obraz Edyty w "kosmicznych" sluchawkach z wiedeoklipu - wiec obraz byl juz gotowy 8.10.2015
patrz od 1:00:01 h: https://www.youtube.com/watch?v=lAVnBPY3mrE
patrz od 1:00:01 h: https://www.youtube.com/watch?v=lAVnBPY3mrE
- Nuklodem
- Whatever it takes
- Ulubiony album: Perła
- Ulubiona piosenka: Litania
Jeśli wtedy cały klip był już zmontowany, to na miejscu Edyty w obecnej sytuacji gdzie panuje deficyt na jej twórczość wydałbym go jak najszybciej, chyba że naprawdę Edycie tak bardzo nie pasował i nie chciała się
z nim utożsamić, ale w takim razie dlaczego obraz z tego teledysku pojawił się podczas występu LIVE?.
z nim utożsamić, ale w takim razie dlaczego obraz z tego teledysku pojawił się podczas występu LIVE?.
-
- Edytomaniak: ja tu nocuję!
- Ulubiony album: Dotyk
- Ulubiona piosenka: Litania
Teledysk był nagrywany najprawdopodobniej albo pod koniec sierpnia albo na samym początku września 2015.ella pisze:wiec obraz byl juz gotowy 8.10.2015
Zdjęcia do klipu musiały powstać przed 5 września 2015, bo właśnie tego dnia Edyta opowiadała o nim w wywiadzie dla "Faktu" - i powiedziała wtedy, że klip jest na etapie montażu:
http://www.fakt.pl/kobieta/plotki/edyta ... ci/bvncl4v.
Mimo że wywiad ujrzał światło dzienne dopiero 10 października, po stylizacji Edyty widać, że rozmowa została nagrana 5 września (tego dnia Górniak gościła w "Pytaniu na śniadanie").
Później, 13 listopada, B@r napisał, że teledysk "będzie na dniach". Podobno było to info bezpośrednio od Edyty.
Tak więc najprawdopodobniej główny (może jedyny?) powód niewydania klipu to: "Nie pozwolę, by Dustplastic na mnie zarabiali, nie pozwolę!!!. A to, że moi fani czekają na ten teledysk, g*wno mnie obchodzi!".

- Flux
Może wyjdzie wersja reżyserska tego teledysku. Edyta pewnie wciąż obmyśla koncepcję
Może odłożyła tę perłę do skarbca jak Grateful, żeby wydać ją w momencie, kiedy będzie lśnić najjaśniej? 

- max28
- Perła
- Ulubiony album: 8
- Ulubiona piosenka: Miles & Miles Away
To pewnie jedyny powód.ray pisze:
Tak więc najprawdopodobniej główny (może jedyny?) powód niewydania klipu to: "Nie pozwolę, by Dustplastic na mnie zarabiali, nie pozwolę!!!.

- niuto
- Lunatique
- Ulubiony album: Edyta Górniak
- Ulubiona piosenka: Nie proszę o wicej
Ale naprawdę artysta zarabia na każdym wyświetleniu teledysku na YT? Przecież biorąc pod uwagę fakt, że takie pieniąde trzeba podzielić między tekściarza, kompozytowa, wykonawcę i wydawcę to są to śmieszne sumy. Na pewno się na tym człowiek nie dorobi mając tak nikłą oglądalność jak Edyta. Ja bym bardziej obstawiał, że Edyta po prostu nie zapłaciła za wykonana pracę, jak to ma czasem w zwyczaju robić, i nie ma pełni praw do obrazu 

- Aro
- Ulubiony album: Dotyk
- Ulubiona piosenka: Nieśmiertelni
- Kontakt:
Jak sama umieści na swoim kanale klip to sama na nim zarobi i się z nikim nie dzieli. 

- max28
- Perła
- Ulubiony album: 8
- Ulubiona piosenka: Miles & Miles Away
Przecież to nie chodzi o wyświetlenia na YT, ale teledyski, jeszcze wciąż, są wyświetlane w telewizyjnych stacjach muzycznych. Pewnie nie chodzi o sam zarobek, tylko o to, że nie chciała
nadal promować duetu producenckiego, z którym zakończyła współpracę w nieprzyjemnych warunkach.

- Margaret
- The story so far
- Ulubiona piosenka: Szyby
czy ktoś jeszcze widział teledysk widmo do "Nie Zapomnij" ??Phealer33 pisze:W "nie zapomnij" Edyta też była dość statyczna i niewiele się działo. Ale przynajmniej ładnie wyglądała...
Jeśli natomiast chodzi o Oczyszczenie - teledysk widziałam raz, ale przyznać muszę, że był to jeden z lepszych teledysków Edyty. Były ładne ujęcia, dobra jakość. Zastanawiałam się nad tym co pisaliście, że Edyta brzydko wygląda w tym brokacie. Uważam, że ta stylizacja miała pokazać Edytę cierpiącą, która czuje ból.
Jest nowocześnie, ale i elegancko. Szkoda, że nie wyszedł na stałe, ponieważ nie ma się czego wstydzić.
- Blur
- Chyba nie piszę za dużo, co?
- Ulubiona piosenka: Room For Change
Jestem w szoku.
Teledysk do "Oczyszczenia" to najlepszy klip Edyty od czasu When You Come Back To Me, może nie jest to jakiś wielki wyczyn, bo Górniak z zasady ma mocno średnie klipy lub też nie ma ich wcale, niemniej realizacyjne to poziom Himalajów w porównaniu do Consequences, Teraz Tu, Your high czy Jak Najdalej.
A że nie ma fabuły, no cóż, dla Artystki najważniejsze jest by ładnie wyglądać i cel został osiągnięty - niektóre ujęcia są wręcz kapitalne.
O powodach braku publikacji klipu wolę nawet nie myśleć, forumowe domysły stawiają Edytę w bardzo złym świetle.
Mam nadzieję, że jednak nie jest aż tak mściwą i płytką głupią babą.
PS A słuchawki są czaderskie
Teledysk do "Oczyszczenia" to najlepszy klip Edyty od czasu When You Come Back To Me, może nie jest to jakiś wielki wyczyn, bo Górniak z zasady ma mocno średnie klipy lub też nie ma ich wcale, niemniej realizacyjne to poziom Himalajów w porównaniu do Consequences, Teraz Tu, Your high czy Jak Najdalej.
A że nie ma fabuły, no cóż, dla Artystki najważniejsze jest by ładnie wyglądać i cel został osiągnięty - niektóre ujęcia są wręcz kapitalne.
O powodach braku publikacji klipu wolę nawet nie myśleć, forumowe domysły stawiają Edytę w bardzo złym świetle.
Mam nadzieję, że jednak nie jest aż tak mściwą i płytką głupią babą.
PS A słuchawki są czaderskie

- Flux
Pod względem technicznym to pierwszy od lat naprawdę profesjonalny klip Edyty, zgadzam się. Tym bardziej zabawny jest fakt, że akurat na ten teledysk nałożyła bana. Jeśli nie było to podyktowane ani konfliktem z producentami piosenki ani niekorzystnymi ujęciami, zawsze pozostaje nam teoria, że diwa "nie identyfikuje się z tą jakością"Blur pisze:Teledysk do "Oczyszczenia" to najlepszy klip Edyty od czasu When You Come Back To Me, może nie jest to jakiś wielki wyczyn, bo Górniak z zasady ma mocno średnie klipy lub też nie ma ich wcale, niemniej realizacyjne to poziom Himalajów w porównaniu do Consequences, Teraz Tu, Your high czy Jak Najdalej.

- niuto
- Lunatique
- Ulubiona piosenka: Nie proszę o wicej
Cjoć są tu bardzo ładne ujecia, mimo wszystko jako całość wyzej oceniłbym "List", "To nie tak jak myślisz", "On the run" i chyba "Teraz-tu". Nie mniej jednak na tle wszystkich teledysków Edyty ten prezentuje się nadzwyczaj dobrze, jednak nie ma co się łudzić, że zostanie kiedys oficjalnie udostępniony.
-
- Impossible
Dla mnie to taki teledysk "na raz" Raz obejrzałam i nie mam ochoty wracać więcej/ Ładny no ładne ujęcia stylizacje-ale generalnie to nuuuda