No, ale nie przy udziale tego organizatoraEurydyka pisze:A nie przyszło Wam do głowy, że może to Organizator jest niedoinformowany, a Edyta, zgodnie z zapowiedzią daną przed kamerami, w późniejszym okresie rzeczywiście zagra jednak ten koncert?

Torwar - WARSZAWA. Finał L2L!
No, ale nie przy udziale tego organizatoraEurydyka pisze:A nie przyszło Wam do głowy, że może to Organizator jest niedoinformowany, a Edyta, zgodnie z zapowiedzią daną przed kamerami, w późniejszym okresie rzeczywiście zagra jednak ten koncert?
jak organizator może być niedoinformowany? to chyba właśnie najlepiej poinformowana osoba?Eurydyka pisze:A nie przyszło Wam do głowy, że może to Organizator jest niedoinformowany, a Edyta, zgodnie z zapowiedzią daną przed kamerami, w późniejszym okresie rzeczywiście zagra jednak ten koncert?
Sporo literówek, poważny błąd ortograficzny ("w skutek"), niepotrzebne powtórzenia i błędy logiczne ("w skutek braku porozumienia z managerem Pani Edyty Gorniak (...) nie udalo sie dojśc do porozumienia z przedstawicielami Artystki") i wisienka na torcie, czyli ostatnie zdanie - myślę, że osoby, które zakupiły bilety, chciałyby odzyskać pieniądze, a nie bilety.Organizator pisze:Szanowni Panstwo
Z przykrościa informujemy, ze koncert Pani Edyty Górniak love2love, wstępnie planowany na 20.11.2016r. Torwar-Warszawa nie odbędzie się rowniez w pozniejszym terminie. Oświadczamy, ze jako organizator koncertu dolozyliśmy wszelkich staran, aby koncert odbyl się 20.11.2016r., lub w innym terminie, jednakze w skutek braku porozumienia z managerem Pani Edyty Gorniak, mimo naszych usilnych staran, nie udalo sie dojśc do porozumienia z przedstawicielami Artystki. Oswiadczamy, ze osoby ktore zakupily bilety moga ubiegac sie o ich zwrot .
Organizator
I rzeczywiście - ten Witkowski jest z Łodzi.Monalisa pisze:Podobno rozmowy były z osobą z Łodzi czyżby Wieczorek?100% info
Owszem, miałem dwa bilety w tak zwanej strefie Fan Zone. Kiedy została wystosowana informacja, że jednak koncert został odwołany - wieczorem tego samego dnia wysłałem e-mail z fakturą i numerem mojego konta i za cztery dni pieniądze były na koncie.weronika7 pisze:Mam pytanie, czy komuś z Was, udało się już otrzymać zwrot kosztów za bilety?
Proszę bardzo, tylko że po wysłanym emailu odpowiedzi zwrotnej żadnej nie było, tylko pieniądze pojawiły się na koncieweronika7 pisze:Ok, dziękuję za odpowiedź. Ja zrobiłam podobnie, a żadnej odpowiedzi nie dostałam... no trudno spróbuję jeszcze raz