I Remember

Edyta zgłosiła utwór na Eurowizję

Wiadomości na temat Edyty.
Awatar użytkownika
lena7
Whatever it takes
Whatever it takes
Ulubiony album: Live'99
Ulubiona piosenka: Your High

Re: I Remember

Post autor: lena7 »

''Nie che wydac kasy, ale chce zeby wygladalo artystycznie''...

Ewentualnie Chris Aiken zlapal komorke i zaproponowal jej teledysk w trakcie nagran piosenki. I jak widac po kilku wczesniejszych drinkach.

Ehh, u innych to bylby ewentualnie lyric video zapowiadajacy faktyczny klip.
Gorniak juz 30 lat temu miala klipy, ktorych nawet dzis nie powstydzilyby sie Rhianna i Ariana, a dzis wydaje takie cos. Zamiast budowac swa marke, nieustannie tworzyc legende i sie rozwijac. Smuteczek.
Awatar użytkownika
Flux
VIF czyli Very Important Fan

Post autor: Flux »

Jak w mordę strzelił. Bije profesjonalizm i doświadczenie. Kłaniają się światowe sceny. :edi:
Awatar użytkownika
Steffie
Impossible
Impossible

Post autor: Steffie »

Nie wiem, czego się spodziewaliście, ale to nie miał być film startujący do Oskarów tylko teledysk. W dodatku nawiązuje do wideo TNJ. Podobieństwa widać gołym okiem. :edi:
Ostatnio zmieniony 08 cze 2024, 14:09 przez Steffie, łącznie zmieniany 1 raz.
Piter
Ulubiony album: EG
Ulubiona piosenka: -

Post autor: Piter »

addar pisze: 08 cze 2024, 11:35
Piter pisze: 08 cze 2024, 11:19 Fajny klip, jakby komórką kręcony.
Pasuje do piosenki.
Kanalio !! <3

Buziaczki addie 8)
Awatar użytkownika
Flux

Steffie pisze: 08 cze 2024, 14:07 Nie wiem, czego się spodziewaliście, ale to nie miał być film startujący do Oskarów tylko teledysk. W dodatku nawiązuje do wideo TNJ. Podobieństwa widać gołym okiem. :edi:
Właśnie o to chodzi, że po Edycie raczej niczego szczególnie dobrego nie ma się co spodziewać. Spełnia moje niskie oczekiwania wobec tego obrazu. Pasuje do piosenki :edi:
Awatar użytkownika
Kopaneek
Ulubiony album: Edyta Gorniak / EKG
Ulubiona piosenka: To nie ja

Post autor: Kopaneek »

Że też Wam sie chce przypominać sobie login i hasło do forum, żeby wypluwać tu te gorycze i złośliwości. :hipis: :rolleye:

Cieszę sie z premiery, rocznicy, utworu.
Bardzo ładnie Edyta wygląda.
Niech nam śpiewa jak najdłużej! :-D
Ostatnio zmieniony 08 cze 2024, 18:00 przez Kopaneek, łącznie zmieniany 1 raz.
Piter
Ulubiony album: EG
Ulubiona piosenka: -

Post autor: Piter »

Kopaneek pisze: 08 cze 2024, 15:20 Bardzo ładnie Edyta wygląda.
Z tym się zgodzę. Ładnie jej w tym blondzie.

I niech sobie śpiewa, ile chce. Wydaje lub nie. Jej sprawa. Niczego od niej nie oczekuję, na nic nie czekam. To, co fajne, już było. Pogodziłem się z tym. A może kiedyś jeszcze czymś miło zaskoczy. Kto wie.
Awatar użytkownika
lena7
Whatever it takes
Whatever it takes

Mnie od lat zastanawia to dlaczego ona po debiutanckiej plycie juz nigdy nie chciala wspolpracowac z Cyganem, choc ten zawsze tak czule sie o niej wyraza.
Przeciez to tekstami Jacka Cygana zaistniala w sercach fanow, to sa jej najwieksze przeboje (a nawet jedyne jak tak przeanalizowac), to on piszac te slowa piosenek niejako wykreowal tak jasno swiecaca gwiazde Gorniak.
To niezaprzeczalny wspoltworca jej najwiekszych sukcesow (Eurowizja + plyta Dotyk), a jej nawet przez mysl nie przeszlo by to on napisal slowa na 30-lecie?
O co tu chodzi? O kase? Za duzo Jacek Cygan sobie zyczy? Watpie. Pewnie dalby jej utwor nawet za darmo na taka rocznice.
Kiedys ktos tu napisal ze Cygana teksty sa dzis kiczem i dobrze, ze nie pisze Gorniak, a ja bym chetnie kupila caly album gdyby wspolnie stworzyli teraz, bo kiczowate to jest dla mnie I Remember.
Sebuch
Perła
Perła
Ulubiony album: EKG
Ulubiona piosenka: To nie tak jak myślisz

Post autor: Sebuch »

Z Cyganem współpracowała potem. Przecież on napisał słowa do "Dumki na dwa serca". Pisał też słowa do tego projektu chopinowskiego, gdzie Edyta śpiewała etiudę. Niestety, nie wydana, bo sponsorzy się wycofali.

"I Remember" skradło moje serce. Mój styl, mój klimat, mój gust. Lubię ten liryzm, tę delikatność w głosie, tę głębię.

Wygląda przepięknie. Mega kobieco i kwitnąco.
Awatar użytkownika
lena7
Whatever it takes
Whatever it takes

Sebuch pisze: 08 cze 2024, 20:29 Z Cyganem współpracowała potem. Przecież on napisał słowa do "Dumki na dwa serca". Pisał też słowa do tego projektu chopinowskiego, gdzie Edyta śpiewała etiudę.
Wspolpracowala ale nie dlatego bo zatrudnila go. Zatrudnili go producenci Ogniem i Mieczem i projektu Chopin. Edyta z jakiegos powodu nigdy juz nie chciala nagrac plyty z jego piosenkami. Teraz 30-lecie byloby idealnym czasem na taki album. Uklon w jego strone i podziekowanie za tamte sukcesy, ktore otworzyly jej tyle drzwi.
Awatar użytkownika
Steffie
Impossible
Impossible

Była już kiedyś plotka, że Jacek Cygan ma stawkę 50 tysi, ale czy to prawda? To w sumie byłby argument, dlaczego nie zdecydowała się już na dalszą współpracę z nim, tylko pozostali na etapie uśmiechów. Etiuda nie została wydana, bo sponsorzy się wycofali. I wszystko jasne. :edi:
Awatar użytkownika
fookmetoo
The story so far
The story so far
Ulubiony album: Perła
Ulubiona piosenka: KissMe,FeelMe,LoveMe

Post autor: fookmetoo »

Steffie pisze: 09 cze 2024, 16:38 Była już kiedyś plotka, że Jacek Cygan ma stawkę 50 tysi, ale czy to prawda? To w sumie byłby argument, dlaczego nie zdecydowała się już na dalszą współpracę z nim, tylko pozostali na etapie uśmiechów. Etiuda nie została wydana, bo sponsorzy się wycofali. I wszystko jasne. :edi:
Po obejrzeniu wywiadu Cygana z Jurksztowicz, robi on na mnie dziwne wrażenie. Niby mówi że wokaliści piszący sobie teksty są chciwi bo myślą, że z ZAIKS jest jakakolwiek kasa. Z drugiej strony, ktoś kiedyś pisał że on rocznie 2 miliony ma z tantiem (tyle samo co Kukulski).

Jego usługi są płatne, ja słyszałem o 40 tys. Jak pisał dla Queens w 2005 roku to on i Lipko zgarnęli spore sumy za napisanie, skomponowanie i wyprodukowanie "Od A do Zet" (razem z teledyskiem Polska Agencja Muzyczna wyłożyła na to wszystko ok. 150 tys. zł).
Awatar użytkownika
Kopaneek
Ulubiony album: Edyta Gorniak / EKG
Ulubiona piosenka: To nie ja

Post autor: Kopaneek »

Kiedyś jak rozmawiałem z Edytą (tak to leciało), powiedziała że Cygan bierze 20k. Teraz sobie policzcie za same teksty ile kasy. A za muzykę? Realizację itd? Kupa siana. :)

PS Cygan edytował teksty "Listu" i "Cyganskiego serca".
Awatar użytkownika
Flux

No tak. Lepiej zrobić po kosztach i liczyć zyski :edi:
Awatar użytkownika
Steffie
Impossible
Impossible

Nie wiadomo, czy robienie piosenek z Cyganem to dobry pomysł dla Edyty. Niech pracuje z innymi i da szanse innym się wykazać. :edi:
ODPOWIEDZ