Dużego zainteresowania chyba nie ma. Zestawienie ze strony EMPiK-u, z dzisiaj, tuż przed 19:00. Nie wiem tylko czy te liczby oznaczają tylko sprzedaż z ich strony czy też łącznie.
6 miejsce - 152 szt.
10 miejsce - 126 szt.
nie umieściłam tu 1 miejsca, które obecnie należy do Kasi Sochackiej, ale tam widniała informacja o 1450 szt.
liczby na YouTube też nie powalają. Jak myślicie - 28. listopada ile dodatkowo może sprzedać płyt? 100 czy więcej?.
Wydanie fizyczne jest skromne, po kosztach. W sumie "Zakochaj się na święta..." też zostało wydane jak jakaś podróbka z Bazaru Różyckiego. Widocznie taki urok świątecznych płyt Divy
DZIS JAKIS FAKE na empik bo Kukulskiej sprzedalo sie niby w ciagu tygodnia 118 a u Ciebie wczoraj pokazywlo powyzej 120...
dzis Edzi pokazuje 153...
Margaret pisze: ↑22 lis 2024, 19:11
Dużego zainteresowania chyba nie ma. Zestawienie ze strony EMPiK-u, z dzisiaj, tuż przed 19:00. Nie wiem tylko czy te liczby oznaczają tylko sprzedaż z ich strony czy też łącznie.
6 miejsce - 152 szt.
10 miejsce - 126 szt.
nie umieściłam tu 1 miejsca, które obecnie należy do Kasi Sochackiej, ale tam widniała informacja o 1450 szt.
liczby na YouTube też nie powalają. Jak myślicie - 28. listopada ile dodatkowo może sprzedać płyt? 100 czy więcej?.
Wydanie fizyczne jest skromne, po kosztach. W sumie "Zakochaj się na święta..." też zostało wydane jak jakaś podróbka z Bazaru Różyckiego. Widocznie taki urok świątecznych płyt Divy
lovelygirl pisze: ↑28 lis 2024, 10:44
Nowa płyta Edyty na Olisie zadebiutowała na:
- 15. miejscu w kategorii „Albumy”
- 8. miejscu w kategorii „Albumy fizycznie”
Obecnie, płyta w Empiku na Liście Bestsellerów jest na 16. miejscu.
Chyba nie jest za dobrze…
Nawet mnie to nie dziwi, sam tej płyty nie słucham, bo takiego nijakiego śpiewania nie trawię, a te wszystkie piosenki zaśpiewane tak samo na jedno kopyto. Taki efekt głosu z powietrzem, na niezwartych strunach głosowych może sprawdziłby się w jednej, góra dwóch piosenkach, ale nie w każdej, albo jako smaczek w kilku frazach, ale nie całość Edyta śpiewa całą tę płytę jak kołysankę dla dziecka na dobranoc, uważając żeby przypadkiem go nie rozbudzić.
Nieprawda. Faktycznie przez większą część płyty śpiewa dosyć lekko, ale są momenty gdzie śpiewa pewnie. Mi się bardzo podoba w jaki sposób śpiewa te standardy: piękne frazy i świetne wyczucie
lovelygirl pisze: ↑28 lis 2024, 10:44
Nowa płyta Edyty na Olisie zadebiutowała na:
- 15. miejscu w kategorii „Albumy”
- 8. miejscu w kategorii „Albumy fizycznie”
Obecnie, płyta w Empiku na Liście Bestsellerów jest na 16. miejscu.
Chyba nie jest za dobrze…
to, że Diva nie jest królową cyfry, to widać od dawna, bo nie generuje wielkich liczb, stąd powód większej sprzedaży fizycznych płyt.
Ciekawe jak to się przekłada na ilość sprzedanych sztuk, ktoś wie?
Fakt czy tam inny "szmatławiec" wraz z nowym managementem chwalili się, że przedsprzedaży Górniak pokonała Chylińską i Kukulską, a w ostatecznym podsumowaniu to znalazła się dużo niżej, niż one.
Obecnie płyta jest na 15 miejscu, co jak na sezonowy album nie jest złym wynikiem.
Większość osób dopiero teraz zaczyna przedświąteczne zakupy, a do tego ma się odbyć zaległe spotkanie z fanami w Empiku.
Jeszcze jest cały grudzień, a płyta będzie dostępna w normalnej sprzedaży przez kolejne lata.
mi się nie podoba jej zapowietrzone śpiewanie. Mam wrażenie, że to jakaś niedomykalność fałdów głosowych. Proszę o wyjaśnienia tutaj specjalisty od emisji głosu. Mamy tutaj kogoś takiego?
pijej1 pisze: ↑29 lis 2024, 17:20
mi się nie podoba jej zapowietrzone śpiewanie. Mam wrażenie, że to jakaś niedomykalność fałdów głosowych. Proszę o wyjaśnienia tutaj specjalisty od emisji głosu. Mamy tutaj kogoś takiego?
To jest taka technika śpiewania. I rzeczywiście jest teraz na czasie bo większość wokalistek nią śpiewa. Po prostu Edyta śpiewa na rejestrze głowowym a jeszcze precyzyjniej falsetem. Nomenklatura nie jest jasna bo są różne szkoły wokalistyki . Amerykańska i europejska, klasyczna i poppularna itp. o ile kiedys głowa była u Edyty dekoracja , a jej głównym trybem śpiewania była pierś ewentualnie mix ( coś pomiędzy piersią a głową) tak z biegiem lat proporcje się odwróciły i teraz ten breathy voice stal się jej głównym trybem a pierś i mix to ozdobniki