Jej ówczesna twórczość to był po prostu pop z wpływami czarnej muzyki, a nie stricte czarna muzyka. Czyli Natalia jednak nie chciała być czarna. No chyba, że wytwórnia wymagała od niej wielkich ustępstw, tego nie wiem... W każdym razie Ty pisałeś o niej wcześniej tak, jakby ona była jakimś artystycznym nieudacznikiem: "chciała być czarna, a zawsze była co najwyżej beżowa".Piter pisze:Gdyby faktycznie chciała być czarna, wydawalaby bardziej ambitną muzykę??? Dlaczego?
Jej ówczesna twórczość pokazywała fascynację czarną muzyką, jaka była wtedy w modzie. Czasem to była prawie że kalka z Toni Braxton czy Destiny's child.

Negatywnej energii nie ma. Krytyka jest, ale w słusznej sprawie.Piter pisze:Faktycznie nie ma tu żadnej negatywnej energii ani krytyki?

Tak. Jest.Piter pisze:Naprawdę jest tam jakaś melodia z prawdziwego zdarzenia w tej piosence?
Zgadzam się z Niuto, że na pierwszych dorosłych płytach Natalii kulały teksty, pod tym względem ona się bardzo wyrobiła. Nie zgadzam się natomiast, że od "Sexi Flexi" jest równia pochyła.
I bardzo dobrze.endeven pisze:jednak mnie przerażasz.
Może nie powinienem tego pisać, ale... zgadzam się z tym.Kamui Shiro pisze:Endeven, Ty nawet krowi kał włożysz z namaszczeniem do usznych swych małżowin, byle Ci go dobrze i alternatywnie opakować, najlepiej dodać do niego jakiś polityczny lub obyczajowy aromacik. Do tego galaktyczne błyskotki jak na getrach technohipstera z 2011 albo ewentulnie poruszanie problemów Afroamerykanów w Gminea Bongo... i jesteś happy, wybronisz wszystko.

Pewnie gdybym to ja był autorem tego fragmentu, Endeven napisałby w temacie "Uwagi dotyczące forum" elaborat o tym, jaki to niekulturalny jest moderator Ray. Chociaż... nawet gdyby tak zrobił, to "i tak nie miałoby to znaczenia".

Akurat w kwestii oceny Rekonstrukcji zgadzam się z Endevenem. Gdyby nie jego docinki do Grzeszczak, którą też lubię, dałbym mu lajka.
W nosie to świetna piosenka Kuki. Znasz?Kamui Shiro pisze:w danej chwili mam focha na Kuki i w nosie mam jej nowe wersje czegokolwiek

W takim razie poproszę o konkretne źródło, chcę to zobaczyć na własne oczy. Moim zdaniem, Natalia tak nie powiedziała, tylko Ty coś przeinaczyłeś. Ale może jednak się mylę.Kamui Shiro pisze:O tym, że osoby dokonujące zabiegów estetycznych mają chorego ducha, powiedziała sama NK, Ray, pisałem to już tu. Przynajmniej tak dotarło do mnie z mediów, można to jeszcze sprawdzić.